Apr-12: Xiwel had weer wat

Op 16 januari logde ik over een mail-abonneer-optie. Inmiddels heb ik de indruk dat daar iets mee mis is. Dat mailen gaat wel goed, maar Feedburner of hun feedflare-optie die dat mailen afhandelt, heeft wat ongunstige bijverschijnselen.

Ik heb geen idee wat het echte probleem is. Als ik de gegevens in Feedburner bekijk is er niets aan de hand en worden er dagelijks via die weg 30 tot 40 keer de uittreksels van dit web-log bekeken.

Toch klaagde Nanos terecht dat er iets niet goed gaat. Van anderen heb ik geen klachten gekregen waar het de feeds beterft, maar dat wil niet zeggen dat het mogelijk bij anderen ook niet goed werkt.

Mij viel vooral op dat de waardering van dit web-log enorm kelderde in de Technorati-ranking. Niet dat dit log daar zo hoog in stond, maar sinds ik feedflare heb ingeschakeld is de ranking van deze site bij Technorati gehalveerd.

Mogelijk komt dit omdat Technorati niet meer de gegevens van dit log haalt, maar van Feedburner. Technoratie denkt dat er dus van alles gebeurt op Feedburner en dat er niets meer plaatsvindt op dit log.

Om uit te zoeken of dat klopt, heb ik besloten om feedflare vanaf vandaag uit te schakelen. Daardoor stopt waarschijnlijk ook dat mailen als er weer een nieuw bericht is. Het aantal gebruikers van dat mail-abonneren is nooit verder gekomen dan 2 en die hebben dus vanaf nu een tijdje pechgehad.


Update:
Het blijkt dat de mail-optie gewoon blijft werken. Dat heeft dus blijkbaar niets met feedflare te maken. Het uitzetten van feedflare heeft wel een postief effect op Technorati, dus ik laat die feedflare mooi uit staan.

Geplaatst op 2008-04-12, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Ik werk alleen met de google reader en ben daar heel tevreden mee

 2. @Me!: Ik werk met nix. Dwz ik heb wel even de feeds in Opera-9 aangehad, maar daar werd ik kriegel van. Ik lees liever logjes als het mij uitkomt. Zo haal ik ook mijn mail maar een paar keer per dag op, anders blijf ik er net als een telefoon gehoor aangeven.
  Ben ook wel benieuwd wat Nanos gebruikt als feedreader.

 3. Opmerking tussendoor.
  Voorafgaande aan dit logje heb ik de zogenaamde feedflare-optie van Feedburner uitgeschakeld. En toch kreeg ik van hen vanacht een nieuw mailtje dat ik weer iets had. Dat werkt dus schijnbaar nog.
  Wel was het zo dat Technorati opeens bijgewerkt was en ploteseling de 2 laatste logjes ook toonde. Mogelijk heeft het dus wel een (gunstig) effect.

 4. Nou, Xiwel, ik heb jou gewoon in mijn lijstje van te bezoeken weblogs staan. Ik klik en dan is er wel of geen nieuw logje. Hoe betrouwbaar kan het zijn?

 5. hmmm ik heb zelf ook problemen met technorati maar ga er niet vanuit dat die gerelateerd is aan feedburner… dit omdat technorati voor zover ik weet door web-log zelf gepingd wordt en niet door feedburner…

 6. Inmiddels ben ik erachter dat die mail-optie nog gewoon werkt en niets met de feedflare-optie te maken heeft. Het is nu wel zo dat mijn info in Technorati 10x sneller bijgewerkt wordt en de ranking weer een plaatsje gestegen is. Mijn vermoeden dat die feedflare ongunstig is lijkt dus te kloppen. Nu nog wachten of het bij Nanos weer werkt.

 7. Ik gebruik SharpReader.
  Van alle daar door mij ingevoerde urls krijg ik netjes alle feed binnen, ook van de webstreepjelogs, maar niet die van Xiwel. Vandaar mijn vraag: Is er iets mee?
  Ik krijg nog steeds deze melding:
  Error parsing RSS XML: Undefined root element: html
  Please try to validate this feed. If this feed validates as correct RSS, you can send an error report.

 8. @Nanos: Ik lees her en der op het internet, dat dit een standaard melding van Sharpreader is, en dat het niet aan de feed hoeft te liggen.
  Zelf heb ik dat valideren geprobeerd en die meldt dat de feed ok is.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: