Apr-29: Limmer Bloesemdagen

Ook gisteren was het weer heerlijk fietsweer. Volgens zeggen heeft het in het oosten van het land behoorlijk geregend, gelukkig was het in Noord-Holland zonnig en droog. Dat kwam mooi uit want ik wilde wel eens zien wat de Limmenaren en Limmenaressen met hun overschot aan bloemblaadjes aangericht hadden. Ik kon dat al afgelopen weekend bekijken, maar dat leek me te druk met al die zondagsrijders. Nu was het lekker rustig op een enkele gehaastte forens na.

Bij de Limmense Bloemendagen gaat het niet om een corso waar je langs de kant passief naar voorbij trekkende wagens kijkt. Nee, zij zetten hun kunstwerken in de tuinen en stippelen een route uit kriskras door het hele dorp. Die route is het beste te bekijken op de fiets. Voor lopen is ie flink lang (12km) en de auto’s kunnen niet overal komen. Je kan met de fiets ook eenvoudig stoppen zonder de rest op te houden. Auto’s doen dat ook, waardoor het fietsen (ondanks de langere route) toch nog vlotter gaat.

Zie hier een foto-overzicht.

De foto’s staan in op volgorde van mijn fietsrondje. Het thema zal wel ‘Boer Smurft Olympische Lama’ geweest zijn. Alles blijft nog wel een week staan. Mensen uit de buurt kunnen er zo naartoe fietsen. Limmen ligt tussen fietsknooppunten 26 en 18. Als je wat verder woont kan je ook de fiets pakken en de LF7 (Maastricht-Alkmaar) nemen of desnoods een (OV-)fiets huren bij station Castricum of Heiloo (liggen 4km van Limmen). Vier keer per uur laat de NS speciaal een Intercity vanuit Limburg naar Castricum rijden.

Mij nam dit rondje een uurtje. De meesten zullen er iets langer over doen. Als dat te kort is, dan is een bezoekje aan het de “Onze Lieve Vrouwe Ter Nood” ook een aanrader. De laatste 2 foto’s heb ik daar een paar weken eerder genomen. O ja, en de Bloesem deed dit jaar ook vrolijk mee.Ik heb inmiddels ook de Limmer Bloemendagen-website (met nog veel meer foto’s) gevonden. Daaruit begrijp ik dat het vandaag (inmiddels 1 mei) de laatste dag was. Overigens niet getreurd, vanaf Zaterdag doet Anna Paulowna hetzelfde. En die hebben zelfs een station op de Intercity-route Nijmegen-Den Helder.

Advertentie

Geplaatst op 2008-04-29, in Fietsen, Kunstmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 20 reacties.

 1. Na zo’n tochtje kan de dag toch niet meer stuk.

 2. Volgens mij zit je stuk na zo’n dagje.

 3. @Dolby: Helemaal, het barst er van de verkeersdrempels.

 4. Wel erg mooi om te zien.

 5. Wat apart dat ze Benazir Bhutto in bloemen maken! Zulke mondiale betrokkenheid had ik niet verwacht bij zo’n lokale bloementraditie.

 6. @Christiaan: En als je goed kijkt staat er ook een zilveren beker onder. Overigens had die pagode naar ik meen de hoofdprijs gewonnen.

 7. Wat veel moois hebben de Limmenaren gemaakt zeg en inderdaad, afgelopen maadag heef het in het oosten des lands bijna constant geregend. Ik ben drie keer nat geworden, omdat ik niet anders kon dan weggaan tijdens de regen.

 8. @Vedat: Ik heb die dag naar de buienradar gekeken, en een lel van ruim 500km trok in noordelijke richting over Limburg, West-Brabant, Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen. Dat zal zeker flink wat uren regen opgeleverd hebben.

 9. Schitterend, wat een mooie route / foto’s; mooi, die beker voor het Bhutto-portret!
  Wij kijken uit op een bloeiende sierkers, L. en R. hebben elke dag plezier met de afwaaiende blaadjes (al hadden ze best wat langer mogen blijven zitten :))

 10. Wat een prachtige foto’s! Ik heb ooit eens als klein kind een bloemencorso in de bollenstreek gezien en ik ben er nog steeds van onder de indruk!

 11. Dat was volgens mij trouwens ook in Limmen, want toen woonden mijn grootouders nog in Heiloo.

 12. @Hette: Als het echt als corso voorbijtrok, dan is de kans groot dat het in Winkel was. Die houden hun bloemencorso in september.
  Van Limmen weet ik niet dat die ooit met rijtuigen in de weer waren. Dus als jezelf in de rondte moest op de fiets of in een auto, dan is het vrijwel zeker Limmen geweest. Mogelijk gebeurt dit op meer plaatsen, maar ik weet er niet van.

 13. @Jolie: In het dorp waar ik lang gewoond heb, zag het lentelijks ook helemaal rose. Waar ik nu woon niet. Wel zie ik hier allemaal witte afgewaaide bloemblaadjes, het lijkt wel sneeuw.

 14. @Xiwel 23:58: Ach, is weer eens wat anders, fietsen met een slag in de ballen en wielen.;-)

 15. fiets jij die knooppunten ook weleens, Xiwel of ben je dan te veel gebonden?

 16. @Vedat: Hier in de buurt gebruik ik de fietsknooppunten niet, daarvoor is het me hier te bekend. Ik heb deels aan die knooppunten meegewerkt en kijk wel eens of ze in een buurgemeente een vreemde route hebben bedacht. In veel gevallen hebben de ambtenaren zelf maar wat gedaan.
  Verderweg (buiten NH) kijk ik wel eens op zo’n knooppuntbord om te zien waar ik ben. Ik volg dan ook wel eens een paar knooppunten die op zo’n kaart door een aantrekkelijk gebied gaan. Maar vaak houdt dat na enkele knooppunten alweer op omdat ik door de dorpjes wil en niet er omheen.

 17. Boer zoekt… klant? toeschouwer? vuilnisman die over enkele weken de verdorde boel meeneemt? dames van lichte zeden om een seksboerderij te beginnen? ;)

 18. @FR: Je mag het idd zelf invullen. Aan alle spullen op de wagen gok ik op: ‘werkster’. :-)

 19. ik ben zondag dus naar Breezand en Anna Paulowna geweest… helaas had mijn fietsband een klapband gehad… dus zowel binnen als buitenband moeten vervangen worden… dus wij hebben een klein rondje met de auto gedaan… :D

 20. @Aline: Ik had je verhaal gelezen en dacht idd: “waarom niet de fiets even gepakt?” :-)
  Die van Anna Paulowna heb ik wel eens bij toeval gezien. Ik fietste er een jaar of 10 terug door en zag toen nog wat restanten van werkstukken. Het maakte toen niet zoveel indruk op me, maar misschien was al een groot deel weggehaald.
  Overigens is het me net te ver weg vanuit Alkmaar.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: