Mei-20: Ontlurkertje?

Gisteren werd dit web-log opgeschrikt door iemand die nog niet eerder had gereageerd. Via een ‘naar de bekende wegvragende‘ zoekopdracht was deze jongen op dit log gekomen en smeet daar via het reageerveld wat kreten onder.

Ik ben best wel wat gewend en vind kritiek zelfs uitdagend. Maar als ik in een eerste kennismaking uitgescholden word, en de reageerder laat blijken dat ie niet het artikel heeft gelezen, dan neemt mijn acceptatie nogal af. Ik heb de reaxi’s dan ook verwijderd als spam. Dat houdt in dat er met dat IP-nummer niet meer gereageerd kan worden.

Voordat ik dat deed heb ik nog even gegoochled. Het bleek een school-PC uit Nijkerk te zijn, die ook al op de zwarte lijst van Wikipedia staat. De reageerder heeft een leerlingnummer ingevuld bij het mailadres. Ik zou dus een mailtje naar de school kunnen sturen, zodat zij deze leerling aan kunnen spreken op zijn surfgedrag en er voor te zorgen dat de school geen slechte naam krijgt.

Toch doe ik dat niet. Ik heb in het verleden ook wel eens geklierd, en met bijvoorbeeld een stel vrienden om je heen kan iemand zich ‘stoerder’ voordoen dan hij werkelijk is. Maar het kan net zo goed een nummer van een andere leerling zijn die op deze manier de pisang wordt. Dus maar even niet.

Geplaatst op 2008-05-20, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 17 reacties.

 1. Op DT is dat schering en inslag. Alleen het laatst uur zijn al een reactie of tien verwijderd. Mensen die via een zoekmachine (ZM) op de site belanden en vervolgens reagluren, zijn de ergste. Ook reagluren op stokoude topics schijnt een hobby van ZM’ers te zijn. Voortaan noem ik hen Z-emmers.

 2. @Dolby: Weer eens wat anders dan Fred M’ers. :-)
  Ik vond het ook wel iets koddigs hebben dat de jeugd zich nog ergens druk om maakt, alleen de manier stond me deze keer niet zo aan.

 3. Nijkerk. Dan noem je ook wat. Alleen Nijkerkerveen is misschien nog erger.

 4. Jammer, dat dit gebeurt. Maar is wel de realiteit. Het is feitelijk een open discussie domein en sommigen maken daar misbruik van.

 5. @Mack: Niet te hopen dat daar nog ergens een Derde Nijkerkerveenschemond bestaat. :-)
  Overigens woonde een deel van mijn voorouders in Nijkerk en Drie.

 6. Was het een School met den Bijbel?

 7. Die kun je beter kwijt zijn…

 8. Praat me er niet van. Jaren in Nijkerk gewerkt. Met Drie bedoel je Driedorp toch?

 9. @Marcel en Me!: Zoals ik schreef gebeurde het vroeger voor het internettijdperk ook. Bijvoorbeeld in de vorm van grafitti of het dumpen van vuil. En ook daar geldt snel weghalen. Want als er niets staat of ligt, dan wordt er niets bijgeklad of bijgesmeten.
  Bij logs als GS is dit effect veel erger en ik heb de indruk dat dergelijke sites speciaal bezocht worden om er te klieren.

 10. @Mack: Ik heb een overgrootmoeder met de naam Aaltje van Drie. Ik dacht dat Driedorp toen nog Drie heette, en later Driedorp is genoemd omdat er ook een Drie bij Putten ligt.

 11. @Vedat: Misschien heeft die scool ook wel ergens een Koran liggen. :-) Maar die komt ook niet in de schoolnaam voor.

 12. Waarom noem je je blog eigenlijk ‘ontlurkertje’? Iemand die de behoefte heeft om domme dingen te roepen alleen maar om te laten zien dat hij er is, is bepaald geen lurker! En kan dus ook niet ONTlurken. Een beetje zuinig zijn op de term graag! ;-)

 13. @Christiaan: Je hebt gelijk, ik was het vraagteken vergeten. Ik dacht dat ik die had geplaatst. Heb ik er bij deze bijgezet. Mogelijk heeft die bezoeker al eerder dit log bezocht en maakte zich deze keer kenbaar.

 14. Lurkers zijn duizendmaal beter dan vervelio’s.

 15. Let it be….absoluut geen tijd aan besteden, echt. Ik heb sinds jaren (1997) twee homepages, ik heb de gastboeken eraf gehaalt, van naziparole tot schelderijen, dat doe ik mij echt niet aan!
  Met de Blogs is een nieuwe generatie van spammers op het net gekomen,ik heb mijzelf potdicht gemaakt hoor!
  Love Joanna

 16. @Joanna: Dit is pas de 2de keer dat ik iemand ban, dus het valt wel mee.

 17. Wij hadden deze week ineens reclame-spam voor horeca-produkten op onze log. Die heeft er neit lang opgestaan, dat begrijp je…..

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: