Mei-29: Afwezigheidsverantwoording

Oplettende langskomers zullen gemerkt hebben dat ik nogal afwezeig ben. De reden is een ‘Fietsbalans‘ die a.s. maandag in Alkmaar verreden wordt. Ik ben flink wat tijd kwijt aan de voorbereiding daarvan. Tijdens en na zal het ook de nodige inspanningen vergen.

Twee dagen eerde heb ik een familiedag waar ik in de organisatie zit. En zoals gebruikelijk gaat er altijd op het laatste moment wel iets mis, dus is het juist dan opletten geblazen.

Om de spanning nog iets op te voeren wordt morgen m’n ADSL-aansluiting omgezet van een heel groot naar een heel klein bedrijfje. Dat kwam nu eenmaal zo uit. Als ik een paar dagen langer bij dat grote bedrijf bleef, dan zat ik er weer een jaar aan vast. Bij dat kleine bedrijfje kan ik gewoon per maand opzeggen. Dat is dus een slag om de arm als het toch niets blijkt te zijn.

En het zal een wonder zijn als al die 3 zaken vlekkeloos verlopen. Eerlijk gezegd is mijn bioritme de laatste dagen zo laag, dat ik eerder 3 rampjes verwacht. Er zijn al wat voorschokken geweest. Ben wel benieuwd hoe lang het duurt eer ik het volgende logje kan plaatsen.

Geplaatst op 2008-05-29, in Overmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. Alles zal reg komme… Succes ermee

 2. Wat een pracht winterfoto!
  Mag ik vragen waar dit is?
  gr eva

 3. @Eva: Je bedoelt waarschijnlijk deze. Dat is de Kneppelbrug in Alkmaar in Maart-2005 de dag voordat er 35cm sneeuw viel.

 4. Komop. Als er iemand verstand heeft van computers en ook van veel andere zaken, is het de heer Xi wel.
  Dus dat gaat helemaal goed komen.

 5. Die fietsbalans lijkt me leuk. Kun je inderdaad de balans opmaken of er iets verbeterd is. Per maand iets opzeggen levert mijns inziens geen voordelen op. je wilt toch op de één of andere manier aangesloten zijn.

 6. Ja, je kunt er zelf wel heel veel verstand van hebben, zoals Mack opmerkt, bij aan- en afsluiten ben je overgeleverd aan de goden, pardon, Goden ;-) Een fijn familiefeest gewenst alvast, en eh, dat woord, Afwezigheidsverantwoording, moet ik ook ns opnemen in mijn log ;-)

 7. Niet erg dus, jouw afwezigheid, Xiwel. Je hebt er een goede reden voor, in tegenstelling tot de reden van mijn afwezigheid. Die is hoofdzakeljk gebaseerd op luiheid. Maar ik hoorde laatst, dat die jaarcontracten, waarvan ik er ook eentje heb, niet eens meer mogen van de OPTA. Drie maanden opzegtermijn schijnt hooguit te mogen. Ik heb er ook aan gedacht over te stappen, maar ik ben tevreden, dus laat maar zo. Uiteindelijk komt het toch zo’n beetje op hetzelfde neer. Ik heb vaak gerekend en pakketten vergeleken en ben daar mee gestopt. De enige die echt duur is, dat is UPC. De rest komt zo’n beetje op hetzelfde neer.

 8. Ik zou me zelf het meest druk maken om die ADSL-overstap, wegens verbindingstrauma’s uit het verleden. Maar juist dat soort dingen zijn aan jou wel besteed, geloof ik. Overigens ging onze laatste overstap (van Casema-kabel naar XS4ALL-adsl) geheel vlekkeloos dankzij het positieve aura van Faatje. Hoe dan ook: veel succes met je bezigheden!

 9. Kaat komt de Heer Xiwel alleen even sterkte wensen! Het gaat je lukken, ga van het positieve maar uit zeg maar.

 10. @Allen: Vanochtend begon mijn ADSL van Orange te knipperen, die wilde geen verbinding meer maken.
  Heb dus de het spul van de nieuwe provider FOL aangesloten en dat werkte in een kwartiertje. Misschien al eerder, maar ze lieten me een hele berg LAN-instellingen nakijken die al goed stonden.
  De verbinding draait goed. Ik had al een snelle ADSL-family van Orange. Die zogenaamd 20MBps doet, deze doet 24Mbps … in therorie en alleen naar de eigen proovider. Belangrijker is wat ie naar andere servers doet. Naar Dusseldorf e.d. is ie sneller 15,6 (was 15,0) naar New York veel sneller, 8 (was 4,5). Maar dat moet ik vanmiddag nog eens bekijken als de Amerikanen uit bed zijn en zelf hun internetdeel meer belasten.
  GRC (is een handige test) vind dat ie iets beter beveiligd is dan Orange. En als het goed is betaal ik vanaf nu 10 euro minder per maand.
  Ik heb er ook een gratis VoIP bij gekregen, maar daar ga ik volgende week eens aan beginnen.
  Lijkt vooralsnog zeker geslaagd.

 11. En zo te lezen heb je niet lang zonder gezeten… ;)

 12. @Aline: klopt Op 30 mei deed Orange het nog toen ik om 02:00 de PC uitzette en naar bed ging. Toen ik 8 uur later om 10:00 m’n PC aanzette om teletext te lezen lag Orange eruit en had ik FOL binnen een kwartiertje aan de gang. Ik heb de verbinding zelf dus maar een kwartiertje gemist. :-)

 13. Wat een geluk en 10 euro per maand is een heleboel andere leuke dingen.
  Het is U vergeven dat U afwezig bent. Hele fijne dagen toegewenst.

 14. Goedkoper en minder lange opzegtermijn en ook nog iets sneller (in theorie).
  Bij al die voordelen horen natuurlijk ook nadelen. Zo werkt dat hier in Nederland. Ben erg benieuwd hoe dat uitpakt.

 15. @F’slag: Inmiddels is het ongeveer 7-0 voor deze nieuwe verbinding. In de praktijk iets sneller, naar de USA een stuk sneller, geen spam meer (blijkt een gratis spamfilter in te zitten), veel 50x grotere web- en mailruimte en het omzetten van m’n oude site hebben ze heel netjes gedaan. Mijn website was al 7 jaar bij ze ondergebracht en dat ging altijd goed. Met de gratis VoIP-lijn ga ik later eens aan de gang. Overigens kwam alles netjes optijd, precies volgens afspraak. Dat moet de burger ook moet geven.
  Het kan natuurlijk ook zijn dat Orange net als de KPN teveel vraagt. Alle 29,95-prijzen lijken zo op elkaar dat er wel eens sprake kan zijn van afspraken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: