Jun-18: Open Huis

Een paar dagen terug zag ik, na een rondje fietsen, dat mijn voordeur op een flinke kier stond. Dat was vanaf de straat al goed te zien. Niet vreemd, want mijn voordeur is direct aan de straat. Een rustig stadsstraatje wat auto’s betreft, maar er gaan wel heel wat wandelaars en fietsers langs mijn deur.

Ik begreep dat ik de voordeur niet in het slot getrokken had, laat staan dat ik de sleutel had omgedraaid. Toen ik voor vetrek de deur opslot wilde doen, werd ik afgeleid door een jongetje dat iets verderop niet goed bij de bel kon. Ik hielp hem even, vergat mijn afsluitroutine en vertrok op de fiets.

Ruim 3 uur later zag ik dus de geopende deur. Insluipers hadden die dag schijnbaar vrijaf, alles (troep, rommel en bende) lag nog in de kamer. Zelfs mijn PC stond er nog, anders had ik dit logje niet kunnen tikken.

Een week eerder had ik mijn fiets een middagje voor het huis laten staan, met de sleutel aan de straatkant in het slot. Ook die wilde niemand hebben of lenen. Toch in het vervolg maar weer wat beter opletten. Dergelijk langdurig katopspekbindgedoe kan wel eens misgaan.

Advertentie

Geplaatst op 2008-06-18, in Woonmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 23 reacties.

 1. xinu dat xiwel bijzonder gastvrij is.

 2. Dat heet mazzel hebben…

 3. Afwijken van gewoontes kan soms vervelende gevolgen hebben. Dit keer voor jou zelfs heel vervelend, omdat insluipers een dagje vrijaf hadden. Nou moet je nog zelf de rommel opruimen, thuis.

 4. @Margriet: Bij terugkomst heb ik natuurlijk eerst even alle kamers bekeken, en m’n huis was inderdaad gastvrij. :-)

 5. @Vedat: Klopt, aan dat opruimen moet ik nog steeds beginnen. Ik heb ook een idee dat die rommel als een soort afschrikking werkt. Insluipers kunnen hier over van alles struikelen en dat willen ze waarschijnlijk niet.

 6. @Me!: Xi reaxi van Vedat. :-)

 7. Eigenlijk is dat wel hoe het hoort: al staat je fiets niet op slot, anderen dienen er gewoon van af te blijven.

 8. @Terrebel: Ik woon in een voorbeeldige buurt. :-)

 9. ja soms vraag je er zelf om…

 10. Nou, dat is wel een bof. Toch maar beter opletten, lijkt mij.

 11. Wauw, wat een mazzel..!
  In de amsterdamse indische buurt, heb ik het zelf ook wel eens meegemaakt, maar evengoed kende ik er verhalen van situaties die compleet anders afliepen.
  In elk geval klinkt het ook wel als reclame voor Alkmaar :-)

 12. @Jolie, Thérèse en Huub; Voor een deel valt die bofferij wel te begrijpen. Ik heb regelmatigatig mijn voor- en achterdeur wagewijd open om de luchtvochtigheid eruit te jagen. (werkt heel effectief) In dat soort gevallen ben ik wel gewoon thuis. Je hebt kans dat voorbijgangers nu ook dachten dat ik wel thuis zou zijn.

 13. de afleiding had ook op een ramp kunnen uitlopen… ;) en ik denk dat de meeste inderdaad gedacht zullen hebben dat je thuis was… het had pas opgevallen als iemand had besloten bij je op bezoek te gaan…

 14. Ik heb heel lang de slogan gehad: Ze kunnen niets bij mij komen halen, hooguit wat brengen,maar zo zorgeloos ben ik niet meer, sinds ze de autoradio gestolen hebben. het geeft toch wel een boel troep.

 15. Oei, gelukkig is er niets gebeurd! Drie keer checken, voortaan! Liefs van Martine

 16. @Aline: Ik neem aan dat het dan goed/bekend bezoek was geweest. Die zouden de deur gewoon in het slot getrokken hebben en dan was er ook weinig aan de hand geweest.

 17. @Hanscke: Dat is het voordeel met een geopende deur, die hoeven dieven niet te mollen. Ze hadden ook zo met m’n TV naar buiten kunnen lopen. Best handig want dat ding is al 2 jaar stuk. :-)
  Overigens valt er echt weinig bij me te halen, behalve dan m’n laptop, een fles frisdrank en wat chips. M’n digitale camera had ik mee, maar dat ding heeft met 2 megapixels vrijwel geen straat-/marktplaatswaarde.

 18. @Martine: Ik hou het gewoon bij 1x, maar moet me niet meer bij vertrek laten afleiden.

 19. Toch geeft dat weer heel even vertrouwen in de mensheid, vind je niet?
  (De deur van de boot staat hier altijd open, maar laatst waren er toch een paar stoere jongetje die stiekem naarbinnen probeerden te sluipen. Toen riep ik boe en renden ze gillend weg. Ik ben een uitstekende boevrouw)

 20. @Jowi: Als ik al m’n deuren openzet voor ventitatie, dan wil er nog wel eens een kat nieuwsgierig naar binnen stappen. Als ik ook maar een kik geef, dan schieten ze weg. :-)
  Deze keer konden ze niet verder dan de gang aangezien de tussendeur dicht was.

 21. Haha, herkenbaar. Wij hebben ook wel eens een nacht lang de voordeur op een kier gehad of zelfs een raam open, met vlak daarachter de pc. Volgens mij schrikt dat inbrekers juist af. Die denken dat de bewoner gewoon thuis is of ieder moment thuis kan komen. Maar om nu standaard de deur open te laten tijdens onze vakantie vind ik toch iets te gewaagd…

 22. Het kan natuurlijk ook zijn dat er wel degelijk een ongewenste bezoeker is geweest. Maar die dacht natuurlijk dat gezien de troep, rommel en bende er al een collega was geweest.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: