Jun-21: TomTon


Ik heb wel eens gemeld dat ik de spotprenten van Tom altijd ontzettend waardeer. Mooi afgewerkte simpele tekeningen die boekdelen spreken.

Een klein probleempje is echter zijn website die ongeveer hetzelfde lot vergaat als Rita’s Ton. De website van Tom is al ruim een maand niet meer bijgewerkt of aangevuld. Jammer, want Tom heeft de laatste maand weer een tiental prachtige spotprenten gemaakt.

Naast deze bovenstaande vond ik ‘De lijn van Rouvoet’ erg leuk. Helaas kan ik die niet tonen omdat ie alleen in de papieren versie van wat regionale dagbladen is verschenen. Ik zal dus in de bieb naar de bovenverdieping moeten om die krant te vinden en daar een foto van te maken. Dat is me net iets teveel werk.

Geplaatst op 2008-06-21, in Overmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Ja, hij is erg goed (aan m’n history te oordelen heb ik er net een stuk of dertig cartoons bekeken, waarvan ik een groot deel nog niet kende :-)) Jammer dat hij z’n site niet update..
  Oh en zo’n foto maken en uploaden, ik kan me voorstellen dat dat (anno nu) niet eens mag zonder toestemming, auteurrechterlijkerwijs ;-)

 2. @Jolie: Ik heb dat een paar jaar gedaan, toen zijn site nog veel minder voorstelde. Daar heb ik over gemaild en ik had niet de indruk dat het iemand is die hier moeilijk over gaat doen. Toen hij zijn website wat actueler maakte ben ik met die site gestopt. Was me inmiddels ook teveel werk.
  Misschien is er niets aan de hand en is zijn websitebijhoudster gewoon op vakantie. Ik zou het jammer vinden als zijn site weer afzakte naar het niveau van 3 jaar terug toen ie maar eens per maand werd bijgewerkt. Wat dat betreft doen de makers van Toos en Henk en Fokke en Sukke het een stuk beter.

 3. @Xiwel, *NU* weet ik waarom ik al dacht dat ik eerder over Tom Janssen gelezen had op je site, dat klòpt gewoon :-)
  Je hebt gelijk, zo’n gedateerde laatste maand maakt een wat mindere indruk.
  Het is jammer dat de sfeer van “u bent fan en plaatst online, dus beboeten wij u” zo is opgevoerd, anders zou hij zijn site zelfs inderdaad gewoon aan de fans kunnen overlaten..

 4. Een weblog houd je ook iedere dag bij.. Dus als je commercieel aan de slag wil moet je dat gewoon bijhouden.

 5. @Jolie: Ik denk dat degene die zijn site onderhoud ook een fan is. :-)

 6. @Me!: Tom zal niet binnenlopen op zijn website. Er staan geen reclames op. Omgekeerd verschijnen zijn tekeningen wel in heel veel kranten, Trouw, de grote regionale en nog wat vakbladen. Je zou je dus best af kunnen vragen of zo’n actuele website wel zo ‘voordelig’ is. (Ook een leuk punt voor Jolie en de auteursrechtendiscussie.)

 7. Gelukkig, na 2,5 maanden is de website van Tom weer aangevuld.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: