Jun-22: Knip- en AannaaiTip

Geplaatst op 2008-06-22, in Kiesmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 27 reacties.

 1. Hihi..
  En kun je er ook een maken met een Heel Groot Oor en Guus Hiddink?
  Misschien moeten de bondscoaches voortaan maar verplicht dezelfde paspoort als de spelers hebben..

 2. Wie had er zo’n goeie tip van een fietser verwacht? Hahaha, een goeie!

 3. Perfecte tip. De Hollanders verslagen door een Hollander…

 4. Eerlijk is eerlijk: de russen waren de baas op het veld en lieten Nederland niet in hun spel komen. De architect is Hiddink en die weet als geen ander, wat hij moet doen om Nederland op de knieen te krijgen.

 5. en nu juichen voor Guus dan maar…

 6. Beetje wrang, maar we moeten realistisch blijven: ze waren beter!

 7. @Jolie: Dat was inderdaad een inkoppertje. :-) Probleem is moet dat ook aan Van Basten of iemand anders genaaid wordn?
  Wegens de Europese aanbestedingsregels voor grote projecten zal nationaal trainerprotectionisme vast niet toegestaan zijn. Het is een wonder dat de spelers nog niet het recht hebben/gebruiken om voor een ander Europees land uit te komen. :-)

 8. @Thérèse: Van mij hoef je het ook niet te verwachten. Ik heb een vlag, maar die staat al 10 jaar opgerold in de schuur.

 9. @derest: Ik denk dat Nederland vooral slechter was. Dat ‘rus’ten was waarschijnlijk een slecht plan, dat het wedstrijdritme omzeep heeft geholpen.

 10. Werkt ook bij Duitsland-België.

 11. @Möök: Dat valt nog tegen, het is flink meer knippen een aannaaien:

  Een andere lastigheidje is dat de België niet meevoetbalde en de meeste NL’ers geen Belgische vlag in huis hebben. Het is dus uiterst fideel dat Hiddink voor Rusland heeft gekozen.

 12. Wij zijn voor Rusland uiteraard.
  Voor Duitsland zal ik nooit zijn. Die hebben al veel te veel gewonnen.

 13. De Russische vlag heet in de volksmond trouwens ook wel KGB.
  K staat voor Krasnij (=rood)
  G staat voor Galuboj (=blauw)
  B staat voor Belij (=wit). ;-)

 14. Ik vind het jammer dat zoveel vlaggen op elkaar lijken. De kleuren rood-wit-blauw worden behalve door Nederland en Rusland ook gebruikt door Luxemburg, Frankrijk, Kroatië, Servië, Slovenië en in andere vorm door Tsjechië, Groot-Brittannië, IJsland, Noorwegen, de VS en nog tientallen andere landen.
  Gelukkig hebben we als nationale kleur oranje, die vrij uniek is. Heb je ook een kniptip voor al mijn oranje prullaria?

 15. @Christiaan: Een oranje vlag hoef je niet te verknippen. Die drappeer je gewoon op een handige manier om je heen en dan kan je zo door het leven als Myanmarese monnik. :-)

 16. Na Nederland – Italië heb ik de hollandse vlag over de schutting van mijn italiaanse buren gehangen…..Om een of andere reden vonden ze dat niet leuk :D

 17. @Kaat: Ik neem aan dat Italië de cup wint en dan krijgen jullie vast een gekantelde Ierse vlag over de schutting. :-)

 18. En dat terwijl de Russische vlag eigenlijk voortkomt uit de Nederlandse vlag. Het was Tsaar Peter de Grote die deze vlag zo mooi en ‘eenvoudig’ vond dat ie hem mee genomen heeft naar Rusland en daar de kleuren heeft gewisseld.

 19. @Hette: Bedankt voor de info. Dan klopte mijn ingeving daarover aardig. Het was me alleen teveel werk om het na te pluizen.
  Die Zaansche Peter heeft dus gewoon mijn omnaaitip een paar honderd jaar terug al uitgevoerd.
  Nu maar snel St Petersburg (vond ik toch al een lelijke naam) snel hernoemen naar Hiddingrad, vanwege tsaar Gustav 1. :-)

 20. @Hette: Hier valt te lezen dat het Russische woord Флаг (flag) en флагшток (flagstok) wel uit het Nederlands komen, maar dat de Russiche vlag er al eerder was dan tsaar Peter.

 21. @Xiwel, ik heb op oude bronnen nooit deze vlag gezien?? Ook niet uit bronnen over Ivan de Verschrikkelijke. En Rusland had helemaal geen georganiseerde marine in de tijd voor Tsaar Peter?? De Russische wikipedia komt trouwens niet overeen met de Nederlandse tekst. In de Russische tekst staat letterlijk: de nederlandse ingenieur O Boetler, ingeroepen om aan het hof van de toenmalige tsaar een vloot te ontwikkelen, had aan de Doema (toen bestaande uit Bojaren) gevraagd of hij de Nederlandse vlag mocht gebruiken voor de vloot in ontwikkeling omdat het volgens hem ‘niet mogelijk is dat een vloot geen vlag heeft’. Later is de vlag dus gespecialiseerd door Peter de Grote.
  De Nederlandse tekst staat er dus maar half en daarom geloof ik wikipedia niet altijd.

 22. lees jij russisch Hette?..

 23. @Hette: Ook op de Engelse wiki staan wat kanttekeningen over het verhaal dat de Russische vlag van de Nederlandse komt. Ik vond trouwens een vlaggensite waar wat meer informatie en bronnen bij staan.

 24. @Xiwel, zo heb ik het geleerd op school.
  @Aline, ja.

 25. @Xiwel, de hele vlaggengeschiedenis staat in de Russische grondwet.
  Taaie stof maar wel interessant.

 26. Mijn kleinzoon van 10 heeft de strengen met losse rood, wit en blauwe vlaggetjes laten hangen. Zijn vader werkt daar.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: