Aug-18: Nek-aan-Nek

Als ik Toos en Henk mag geloven, dan staat Nederland er in BeiJing niet zo goed voor. Sinds m’n logje over Georgië hou ik op mijn manier de medaillestand bij en ik vind het wel meevallen. Nederland staat ruim voor Duitsland, de USA en China.

Op 2008-08-18 08:18 is het vooral spannend tussen Slovenië en Jamaica. Jamaica hoeft maar 25.000 mensen van hun eiland te gooien en ze staan voor. (Een bronzen medaille halen bij het polstokheffen kan natuurlijk ook.)

Op 2008-08-19 19:08 is de spanning nog meer toegenomen. Bahrain heeft met een gouden plak meteen de koppositie ingenomen. Jamaica en Slovenië zijn door deze coup nog niet kansloos. Beide hebben ‘maar’ 1 extra zilveren medaille nodig om bovenaan te komen. Nederland is weer een plaatsje geklommen van 15 naar 14. Helaas met iets waar een hulpmotor van 1 pk aan te pas komt. Kan zoiets niet verhuizen naar de Dierolympiade? Rechtsonder heb ik het lijstje uitgebreid met de EU, de Gemenebest en de voormalige Sovjet-Unie. De EU-landen graaien verreweg de meeste medailles naar zich toe.

Op 2008-08-22 22:08 is het vrijwel zeker gedaan met de spanning. Jamaica heeft met een paar gouden medailles een enorme voorsprong genomen. De opwonenden kunnen aan wal blijven. Nederland heeft ook meer medailles, maar dat doet ze geen plaats stijgen. Ze blijven dus hangen op de 14de plek.

Geplaatst op 2008-08-17, in RTV-matig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Ow maar 25.000 mensen… een makkie… ;)

  2. voor een klein land doen we het heel goed…

  3. Ik hou het nog steeds vol… Niet te kijken.

  4. @Me!: Ik kijk alleen naar txt-607 waar het medaille-overzicht te vinden is.

  5. Ineens, toen ik dacht aan de manier waarop jij de ranglijst van medailles in beeld bracht, moest ik denken aan jouw moeder. Ze stond te kijken naar een parade en toen ik vroeg wie Xiwel was, wees ze jou vol trots aan en zei: “Hij is de enige, die in de maat loopt.”

  6. De lijst en het logje is weer bijgewerkt.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: