Aug-19: Herverkaveling

Frans54 stak me aan. Ik heb al eens eerder gedacht om mijn linkenlijst anders in te delen. Hij staat al een heel tijdje op alfabet, wat ik best handig vind. Een van m’n gedachtes was geografisch, dus Den Helder linksboven en Maastricht rechtsonder. Maar waar laat ik dan Australië en Brazilië, aan de achterkant?

Vandaag heb ik optie 2 uitgevoerd. De actiefste logs staan links en de logs die wat minder actief zijn rechts met daar tussenin de logs die een paar keer per week ververst worden. Daarbinnen blijft alles op alfabet, waardoor het niet zo’n zoekpartij wordt. En voor de bezoekers die dat niet kunnen onthouden is een hint zichtbaar als je met de muispijl boven 1 van de kolommen staat. Ben wel benieuwd hoe snel ik dat zat ben.

O ja, en jullie hoeven niet als een malloot te loggen om een plekje in de linkerkolom te verwerven. Daar trap ik niet in. Evaluatie en herplekking vindt pas rond dierendag plaats.

Geplaatst op 2008-08-19, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 24 reacties.

 1. Hier correspondent Noordkop… der veranderd niet veel voor mij… :P
  Maar wel handig structuur in je linken…

 2. @Aline: Eigenlijk maakt het voor jouw plek nooit iets uit, je stond al linksboven en geografisch was dat ook gebeurd. Je kan alleen nog stoppen met loggen, maar dan verhuis je pas rond Alkmaars Ontzet naar rechtsboven. :-)

 3. Ja,ja geef mij maar weer de schuld ;)

 4. tja persoonlijk doe ik weinig met linken…

 5. Morning, even een vraagje omtrent je reactie op mijn log, wat bedoel je met “je scherm lager zetten?” Bedoel je de oplossing? Overgens na de stozuiger erop gezet te hebben stort mijn laptop niet meer af.
  Love Joanna

 6. Dierendag… dat is toch 4 oktober al

 7. @Joanna: Ik heb even op je weblog gereageerd.

 8. @Frans54: Ere wie ere toe komt. :-)

 9. @Huub: Net als Frans gebruik ik ook mijn linkenlijstje zelf en soms is het wel aardig voor anderen die een idee opdoen om door te klikken naar een log dat ze nog niet kennen.

 10. Op een linklijstje heb ik nog nooit geklikt en bekijk het zelfs niet eens. Ik denk dat dit voor heel veel mensen opgaat.

 11. Ik ben tevreden, laat mij maar vegen.

 12. @Dolby: Zelf kijk ik wel eens bij anderen naar wie ze doorlinken. Dat je er niet op kijkt is goed te merken, op de Telegravin linklijst staat een link die al een paar maanden niet meer werkt.

 13. @Xiwel: De linkpagina op DT is niet mijn verantwoording, ik pen wat en verricht eindredactionele en artistieke werkzaamheden. Wat is de naam van de gebroken link? Dan zal ik zal het euvel doorgeven.

 14. @Dolby: blabaret; ikmijnkanaal (doet het ook niet goed met een beginnende L) en non-tibi-nogwat.

 15. @ me, ja dierendag is op 4 oktober…

 16. @ Dolby, ik kijk regelmatig bij mensen en dan ook waar zij naar linken en klik zo nog wel eens door weblogland van de ene naar de andere… erg leuk en je komt zo toch altijd weer op interessante logs uit…

 17. @Aline: Dan behoor jij niet tot diegenen die een linklijstje links laten liggen.
  Ik waak overigens voor incest. ;-)

 18. ‘De populairste logs staan links’… zijn weblogs die het vaakst iets nieuws publiceren per definitie het populairst? Dat vind ik een curieuze redenering, alsof kwantiteit belangrijker is dan kwaliteit. Afgezien daarvan ben ik wel tevreden met mijn plekje helemaal bovenaan de middelste kolom.

 19. Het valt me trouwens op dat je de laatste weken opvallend veel stukjes hebt geschreven. Probeer je soms in de linkerkolom te komen van collega-webloggers die hun linkenlijst op dezelfde manier gaan indelen? ;-)

 20. @Christiaan: Je vond nog een fout woord in dit logje. Ik dacht dat ik dat had aangepast, dus dat heb ik nu maar gedaan. ‘Populair’ was niet een juist woord. Zoals het 2de deel van die zin en de hints onder de links doen vermoeden ging het om ‘actiefst’. Dus links ‘dagelijks of vaker’ in het midden ‘een paar keer per week’ en rechts ‘eens per week of minder’.
  Door die zwerffietslogjes had ik een achterstand opgelopen in andersoortige logjes. En ik probeerde bij Frans54 boven in zijn lijstje te komen. Maar dat gaat natuurlijk niet lukken. Rob Hamilton log ik er nooit uit. :-)

 21. Ik vind logs die elke dag één of meerdere keren iets nieuws publiceren, nogal vermoeiend. Dat houd ik niet bij. Om de paar dagen vind ik een mooi ritme. Zeg maar zoals jij en ik het doen :-)
  En als je nu in de derde regel ‘helder’ met een hoofdletter schrijft en in je laatste zin ‘vind’ met ‘dt’, dan heb ik over je tekst helemaal niks meer te mekkeren.

 22. @Christiaan: Zelf zie ik me ook liever in de middelste groep. Mijn streven is ca 3x per week te loggen.

 23. Mjah, ik schrijf nauwelijks. Ik kom wel tot een post of 15 tot 20 per week, maar inhoudelijk staat er niet veel. Het is meer vastleggen wat ik tegenkom, bijna letterlijk het web loggen. Met 3x in de week een kijkje nemen redt je het wel bij mij ;-)

 24. @Woordenaar: Ik ben ook niet een echte lezer, en waardeer plaatjes of ander spul ook. Wel jammer dat je geen Alkmaarse foto’s meer plaatst, of moet ik die ergens op flickr gaan zoeken? Als de woordenlijst weer een beetje opgang komt, dan verlink ik die ook.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s