Aug-23: Tis Weer Kermis

Drie kermissen terug logde ik er al eens over, dat je tijdens de kermis de grote gratis bewaakte fietsenstalling onder het Canadaplein niet mag benaderen met een fiets. Rondom staan wederom de hekken met de borden: ‘tijdens markt- en kermisuren verboden fietsen en bromfietsen mede te voeren’.

Gelukkig houdt geen fietser zich aan deze onzinnige regeling en de stalling heeft het tijdens de kermis dan ook lekker druk.

Nou staan deze onzinborden inmiddels ook voor de Ringersbrug. Ofwel als je deze borden eerbiedigt, dan mag je vanuit de stad niet meer de fiets (aan de hand) over de Ringersbrug meenemen. Daar ben je lekker mee, want voor veel fietsers is dit de veilige oplossing om de Friesebrug-ombouw-ellende te ontlopen.

Voor de Ringersbrug staat niet alleen het gebruikelijke kermishek dat dit verbied, maar er is ook nog eens een extra paal de grond ingejaagd voorzien van een groot geel bord met dezelfde verbodstext. Het is de gemeente Alkmaar dus echt menens. Als klap op de vuurpijl hangt er nog een wegsleepbordje onder. Er mag dan wel een auto op dat wegsleepbordje staan, maar dat is natuurlijk onzin. Auto’s mogen namelijk wel aan de hand meegenomen worden.

Geplaatst op 2008-08-23, in Alkmaar, Fietsen en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Jeetje… dat je nog mag fietsen met de kermis… ;)

  2. ben altijd weer blij als de kermis weer weg is hoor…

  3. Gewoon een mail naar de fietsersbond sturen…

  4. Tijdens de stadsfeesten in Doetinchem willen ze ook zoiets geks doen, Xiwel.
    Maar nu anders wat. Aan een verkeersbord mag wel een beperking worden gegeven, maar geen uitbreiding. Dat verkeersbord wordt door een onderbord uitgebreid voor voetgangers. Wie met een fiets aan de hand loopt is immers een voetganger. Straks worden rollators ook nog verboden of boodschappenwagentjes. Hier ligt geen enkele wettelijke bepaling aan ten grondslag. Het komt vast uit het brein van een gemeenteambtenaar.

  5. @Vedat: Ik denk dat het witte kermis/markt-bord met rode rand in een APV is vastgelegd. Dat getimmer aan die paal zal idd wel eens nergens op kunnen slaan en hooguit als info kunnen dienen.

  6. @Me!: Die hebben hierover al eens contact opgenomen met de gemeente waar het de fietsenstalling betreft. Ik verwacht dat ze het deze week ook gaan doen voor de Ringersbrugsituatie.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s