Sep-02: Gepruts met de Marges

Door een malle reaxi op een reaxi van mij begreep ik dat er nog steeds mensen zijn die de standaard lay-out van Web-log niet zo begrijpen. Die vreemde reaxi was dan ook niet voor mij, maar vrijwel zeker voor de reagent onder mijn reactie.

Zelf vind ik het ook logischer dat eerst de naam van de reageur geplaatst wordt, met daaronder wat ie te melden heeft. Bij sommige weblogs is dat ook zo, maar bij de huidige versie van Webminlog kan dat niet. Dus staat de naam immer onder de reaxi.

Daar is niets mis mee, ware het niet dat de standaard instelling van Web-log zo is dat er een horizontale lijn boven de reageerder komt. Dus eigenlijk wordt de reactie daarmee van de reageerder gescheiden en dan krijg je het eerder genoemde misverstandje.

Ik had dat op dit log al een paar jaar terug opgelost door de lijn tot onder de reageerder te verschuiven, zodat de reaxi’s netjes van elkaar gescheiden zijn. Nou ja, netjes; ze zijn gescheiden en daar houdt het meteen mee op.

Voor het mooie zou de ruimte boven een reactie of onder de reageerder groter moeten. Dat eerste is me niet gelukt, maar het tweede inmiddels wel. Ik was door dat misverstand weer eens aan het prutsen geslagen.

Niet veel later lukte het me ook om die lelijke ruimtes tussen de t i t e l l e t t e r s in de zijkolom weg te krijgen en de te grote regelafstand tussen het berichtenoverzicht wat normaler te maken. Ik was dus lekker op dreef.

Sterker nog ik was best tevreden. Totdat ik een reaxi plaatste en Web-log mijn fraai aangepaste css-bestandje overschreef zodat weer alles bij het oude was. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig kreeg ik het even later voor elkaar met wat zogenaamde ‘style’-instructies in een ‘typelist’.

Advertentie

Geplaatst op 2008-09-02, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Hahaha, ik ben van de week ook ergens op aangesproken… terwijl er inderdaad duidelijk gereageerd werd op de inhoud van de persoon onder mij… het is soms inderdaad wel lastig lezen wie welke reactie heeft gegeven…

  2. Daarom heb ik mijn eigen log…

  3. Wel knap hoor, dat je zo in de marges van web streepje log kun rommelen.

  4. Applaus voor je geknutsel. Ik begrijp steeds beter waarom je bij webkoppeltekenlog zit: je wilt gewoon graag knutselen ;-)

  5. @Allen: Het is een leuke uitdaging om in het doolhof van webminlog een weg te vinden.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: