Okt-05: 0070 Siegburg

Gisteren had ik te horen gekregen dat ik maar 1 nacht kon blijven. Vandaag (12 september) zou het hotel vol zitten vanwege een of ander herdershondmanifestatie. En dit hotel kwam niet alleen vol, maar de rest in de omgeving ook. De hotelbaas was gisteravond dan ook druk bezig om allerlei onderkomens te regelen voor een grote groep waarvan al enkele mensen in het hotel zaten. Nou is dat doorgaans geen probleem, ik wens overal maar 1 nacht te blijven.

Helaas was de weersverwachting wel een probleem. Die zag er voor dat gebied niet goed uit. Maar toen ik wakker werd was het droog. Toen ik het ontbijt op had was het ook nog droog en toen ik naar buiten stapte begon het een ietsepietsie te spetteren. Mijn oplossing was naar het noorden fietsen. Daar maakte ik de meeste kans op de minste regen en zou ik desnoods gebruik kunnen maken van de spoorlijn Brussel-Aken-Keulen.


300 meter verder brak het los. Gelukkig trof ik een dubbelloops carport waarvan 1 plek leeg was. En aan het gerammel op de golfplaten kon ik mooi horen of het al iets minder werd. Het werd dus meer. De weg lag op een helling en tussen de beide stoepranden ontstond binnen 10 minuten een ware rivier. Erg mooi om te zien, zeker daar ik lekker droog en iets hoger stond. Het voordeel van zoveel water tegelijk is dat dat nooit lang duurt. Miezerregen is wat dat betreft veel funester. Toch hield deze slagregen ruim een half uur aan. Daarna werd het wat minder en toog ik beter ingepakt noordwaarts.

Een dikke kilometer verder zat ik in Mausbach. Daar was een pizeria open. M’n fiets droog weggezet in een bushokje en eerst maar even de rest van de bui wat uit laten regenen onder het genot van een kroes koffie. En dat werkte. De regen zwakte nog meer af en ik kon redelijk droog de Hauptbahnhof van Eschweiler bereiken. Daar was zelfs nog een echte baliemedewerker, die me niet kon helpen aan een kaartje naar Brussel. Dat wil zeggen zelf kon ik daar wel komen, maar mijn fiets mocht niet verder dan Luik. En die optie kon pas over enkele uren met een of ander boemeltje. Dus zei ik; ‘doe dan maar een enkeltje Siegburg.’

Op de vertrekborden had ik gezien dat er binnen een kwartier een directe Regional Express via Keulen naar Siegburg ging. Als het normaal weer was geweest, dan was ik waarschijnlijk via de Ahr ook die kant opgegaan, en was ik daar mogelijk die dag geëindigd. Nu was ik er in een uurtje en had ik de hoop dat het daar iets beter weer zou zijn. Anders zou ik daar nog iets kunnen bedenken, want door het Rijndal barst het van de treinen.

En jawel, in Siegburg was het droog. Dat kwam mooi uit, want ik wilde dat stadje wel eens beter bekijken. Andere stadjes aan de Sieg zijn ook best aardig, dus waarom deze aan Siegmonding niet? Het was inderdaad een aardig stadje met in het midden een soort kloosterkerk op een pittige heuvel. Die bezocht ik trouwens te voet, uit voorzorg had ik mijn fiets onder een afdak gestald. En bij dat klooster bedacht ik dat mijn camera nog in m’n fietstas zat. Dus helaas geen foto’s.

Op de heuvel begon het ook daar te regenen. Nou was dat niet zo erg want in dit oord waren heel veel en vooral hele aparte winkels. Ik verveelde me er dus zeker niet. Halverwege maar een grote kom soep gescoord om een beetje warm te blijven. Ik lepelde dit op op een overdekt en verwarmd terras van een heus museaal Grand Café. Daar raakte ik met nog wat andere schuilers aan de praat en voor ik het wist was het een uur of 16.

Dus bedacht ik er maar een geschikt hotel te zoeken en morgen maar te bekijken of het weer wat fietsvriendelijker zou zijn. Ik vond er 2 waarbij de 2de wat eenvoudiger was en geen WC op de kamer had. Daar zit ik niet mee. Voor de rest een goede kamer en mooi in het centrum.

Daarna ben ik nog even op zoek gegaan naar de Sieg. Die bleek helemaal niet door of langs deze stad te lopen, maar een flink stukje zuidelijker. Te voet liet ik dat uit m’n hoofd, ik had die dag al genoeg gelopen. Inmiddels had ik wel de mooie putdeksels in de binnenstad gezien. Vooral die vrije versie moest op de foto. Dat deed ik een dag later toen het wat lichter was.

Ruim na m’n vakantie, op 2 Oktober bedacht ik pas om er een soort eigen versie van te maken.

‘s-Avond heb ik er een lekkere maaltijdsalade bij een Griek gegeten. Na enige tijd zat het kleine zaakje stampvol en besloot ik mijn toetje ergens ander te halen. Dat is niet lastig, want in de stad had ik een ruime keuze aan ijspaleizen. O ja, en rond 17 uur stopte de regen en bleef het de hele avond droog.

(overzicht | vervolg)

Geplaatst op 2008-10-05, in Dexelmatig, Zwerfmatig-8s en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 16 reacties.

 1. Het weer zat niet echt mee dus. Jammer. Want fietsen in de regen is niet echt een pretje.

 2. Zo dat is dan wel pech hebben… regen op je weg tegen komen… maar ja gelukkig rijden er veel treinen… en kan je zo een stukje liften… en vandaar weer verder gaan…

 3. Gisteren kwam ik een man tegen, die zei, dat hij alle dagen rond de zestig kilometer fietste, regen of geen regen. Het was trouwens wel een aparte man, maar dat is een ander verhaal. Je hebt nu, door het weer weliswaar, op je gemak eens rustig in een leuke plaats rond kunnen kijken en dan is het altijd leuk, als je ziet, dat jouw naam op een putdeksel had kunnen staan.

 4. Wel een mooi kunstwerk, Die “XI”.. ik had hem wel gezien maar niet geregistreerd totdat ik de uitleg las, knap gedaan!
  Hoe doe je dat trouwens, dat ‘on mouseover’ trucje?

 5. @Thyme: Als je iets met html kan, dan kan je binnen de img-tag de optie toevoegen onMouseover en onMouseOut. De spatie tussen < en img moet je weghalen, die had ik nodig, anders toont ie hier ook een plaatje.

 6. @Vedat: Fietsen in de regen is vragen om extra lekke banden en het is ook niet handig wat betreft m’n open ketting. Ik doe dat dus niet graag en wat mij betreft is het in een vakantie ook nergens voor nodig. Dan ga ik wel een klooster bekijken. :-)

 7. @Hette en Aline: Het was soepweer. Gelukkig was mijn bioritme die dag erg positief (denk ik), dus ik kon wel een stootje hebben. :-)

 8. Tjonge, zat ik alweer ernaast.

 9. Ik herken de code mouseOver en MouseOut wel vagelijk van VBA. Maar Blogspot accepteert hem niet. Eerst kreeg ik een “tag is broken”. Heb toen single quote ‘ aan het einde van src=”http://xinix.web-log.nl/xinix/putsie.jpg”‘>
  weggehaald, toen accepteerde hij hem wel, maar nog steeds geen mouseover actie :-(
  Geeft niks.
  Ik heb dat heel vroeger wel gedaan, fietsvakantie en gewoon doorrijden in de regen, maar toen was ik twintig en erg fanatiek. Nu zou ik het ook niet meer doen, zonde van je vakantie, toch?!

 10. @Thyme: Jammer. Ik ben niet bekend met blogspot. Ik heb nog wel geknoeid met wordpress maar dat viel me op bepaalde punten ook tegen. De laatste versie van webminlog accepteerd erg veel html en javascript. Ik vind dat wel grappig. M’n wisselende kopfoto heb ik er ook mee in elkaar geflanst. Klik er op en je krijgt een volgende met bijpassend achtergrondkleurtje.

 11. @Thyme: Vakantie en fanatiek vond en vind ik nog steeds niet bij elkaar horen. Ik vind fietsen best leuk en handig, maar het moet geen ‘werken’ worden. :-)

 12. Zelf fiets ik ook niet in de regen, tenzij het me overvalt en om dezelfde reden als jij, Xiwel. Voor de stad heb ik een stadsfiets, dus met dichte kettingkast.

 13. Grappig. Dat de kopfoto soms anders is had ik gezien, maar dat de achtergrondkleur ook meeverandert was me niet eens opgevallen, typisch.
  Tja .. vakantie =/= werk.. dat had ik nou met tv kijken en energie besparen.
  Energiebesparen graag en prima, maar het moet niet ten koste gaan van het plezier…

 14. @Thyme: [zwaar off-topic] Energiebesparen mag wat mij betreft ook niet de gezondheid onderuit halen. Ik heb een vochtige benedenwoning en als ik te weinig stook en niet goed ventileer, dan levert me dat bronchitis, afbladderend behang en zelfs schimmel op. Als het echt te koud is moet ik trouwens ook vaker naar de WC wat niet goed is voor het waterverbruik. De lol is dus om de zogenaamde break-even-punten te vinden. Als meet-en-regelaar vind ik dat een leuke uitdaging.
  (De ‘markeer’-kleur van de links en de startplek van m’n woordenlijstje veranderen met hetzelfde scriptje.)[/zwaar off-topic]

 15. Gelukkig gaat energie besparen en comfort heel vaak juist wel samen (neem bijvoorbeeld het fietsen, dat is toch juist wel erg keuk) en ik woon al een paar jaar in een oud ongeisoleerd huis en moest elke winter een muts op en sjaal om om het voordeurhalletje in je gaan waar ook de toilet is. Maar nou heb ik een gordijn voor de voordeur gehangen en dat scheelt letterlijk een jas. Het is nu wel iets donkerder maar het verlies aan daglicht zal de komende maanden niet echt veel verschil uitmaken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: