Nov-25: Zwerfgok Sep-27

De vraag ‘In welke woonplaats sliep ik op 27 September’, met als sleutelwoord ‘Kruissluis’ werd net te laat geraden door Thyme. Het was dus Emden waar op een kruispunt van vaarwegen een sluis ligt. Vooraf had ik zelf even gegoogled en het bleek dat het woord Kruissluis alleen naar hele oude zaken verwees. Daarbij ging het niet altijd om een vierwegsluis zoals vroeger in Groningen en nu dus nog in Emden. Hanscke kwam met Grongingen het dichtste bij en gaat er met de laatste 20 punten vandoor. Voor het Zwerfklassement maakt het geen verschil. Thyme heeft die ruim gewonnen. Allebei van harte gefeliciteerd.

De mannen bakten er weinig van. Zal dit aantonen dat vrouwen toch meer richtingsgevoel hebben?

Deze gokvraag is dus gesloten. Nameutelen kan nog wel, en ik laat daarom de reageermogelijkheid gewoon open.

Daguitslag:

 1. [20p] Hanscke
2. [18p] Me!
3. [16p] Harald
4. [14p] Christiaan
5. [12p] Bob
6. [10p] Dikke Pret
7. [ 8p] Mack
6. [ 6p] Thyme

Zwerfklassement t/m vandaag:

 1.[144p] Thyme
2.[124p] Hanscke
3.[100p] Me!
4. [99p] Mack
5. [78p] Hette
6. [73p] Harald
7. [49p] Bob
8. [23p] Rob Hamilton
9. [21p] Christiaan
10. [16p] Kaat
10. [16p] Kweetniet
12. [13p] Redstar
14. [10p] Dikke Pret
14 [10p] Frans54
14. [10p] Dolby
16. [ 8p] Fruttekoek
18. [ 6p] Pauline
18. [ 6p] Thérèse
18. [ 6p] Frankie Pebbles
20. [ 5p] Verbal Jam
21. [ 3p] Luciënne

Advertentie

Geplaatst op 2008-11-25, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 23 reacties.

 1. Als ik ‘kruissluis’ (met aanhalingstekens) invoer in Google, kom ik twee treffers tegen. Beide gaan over een sluis uit de zestiende eeuw in het huidige Halfweg. Of die nog bestaat weet ik niet (had geen zin me er verder in te verdiepen) en Halfweg is wel erg dicht bij Alkmaar, maar ik gok er toch maar op. Halfweg dus!

 2. Betekent dit dat ik toch nog ingehaald kan worden?
  Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat een kruissluis is. Ik ken alleen schutsluizen (om de stad tegen hoog water te beschermen – binnen laag, buiten hoog) en spuisluizen (om overtollig water af te voeren – binnen hoog, buiten laag).

 3. Na een uitgebreide recherche met multi-media hulpmiddelen via elektronisch data-verkeer kom ik ook bij Halfweg uit.

 4. Die foto hierboven lijkt trouwens verdacht veel op Halfweg.

 5. Ik zeg Sint Kruis, Zeeland.
  Uit princpe. Omdat ik het niet helemaal vertrouw, het is vast weer een valstrik.

 6. Heee Xiwel. Ja na een tijdje rust, vond DP het wel weer nodig eens wat meer aan haar figuur te denken en zo werd de DP-log ook weer levend. Jij houdt het nog steeds goed vol. DP ziet dat we nu raad de woonplaats doen. DP vertrouwt op de zoektechnieken Adriaan en Google en gaat ook voor Halfweg

 7. Oh: Christiaan bedoelt DP

 8. Hartverwarmend, al die steun voor mijn gok op Halfweg. Maar a. zo scoren jullie geen punten en b. de vorige keer toen ik het (eveneens op basis van de hint van Xiwel) zeker dacht te weten, zat ik er ver naast. Vertrouw dus niet zomaar op Adriaan… eh, Christiaan bedoel ik natuurlijk.

 9. Oke, Andel….de laatste gok ooit hier. Je gaat toch niet daarheen waar ik denk.

 10. Sorry, ik was te voorbarig, het is Nijetrijne

 11. he he, gevonden, via een ronde sluis, opgedaan bij Canal du Mid ben ik uitgekomen in Groningen. Daar hebben ze deze opgegraven èn Groningen ligt mooi op de route naar huis.

 12. @Hanscke: dat dat mooi op de route ligt, maakt het juist alleen maar onwaarschijnlijker dat het goed is, bovendien komt hij nooit in grote steden. Dus ik keur het vast af! ;)

 13. Inderdaad, Nijetrijne dus…

 14. Harald zit aan onze gastencomputer en krijgt zijn naam niet aan de oplossing gekoppeld.
  Oplossing Nijetrijne is voor de duidelijkheid copyright Harald!

 15. @Pepijn en Harald: Ik heb een textkleur gelijkgemaakt aan de achtergrondskleur om dat ik dat ‘Geplaatst door:’ niet zo mooi vind. Nadeeltje is dat namen zonder een website-link er ook onzichtbaar door worden. Meestal vul ik daar zelf even http://geenwebsi.te in. Heb ik net dus weer even gedaan. :-)
  (Door Ctrl-A op de plek van de naam te doen kan je die ‘onzichttbare’ teksten zihctbaar maken.)

 16. Maar als het Emden is… daar is namelijk een vierwegsluis (waar ik overigens nog nooit van had gehoord) dan vind ik het wel heel stom van mezelf dat ik nu St Kruis heb gezegd.
  (en je moest eens weten wat voor ellende ik allemaal tegenkwam toen ik in Google per ongeluk kruisluis intikte…)

 17. @Christiaan: Dat nagokken is helemaal niet zo slim, per nagokker gingen er in deze ronde 2 punten af. Ik denk trouwens dat er in het artikel/boek dat je vond een rare fout zit. Klaaswaal ligt hier en iets zuidelijker ligt Middelsluis (wat de latere naam van Kruissluis was). Bij Halfweg kan ik me zoiets niet voorstellen. Daar lag het IJ en de Haarlemmermeer, wat beide open water was.

 18. @Thyme: Tot in Emden (waar ik voor het eerst kwam) had ik er ook nog nooit van gehoord. :-)

 19. Ik had het moeten weten. Ik dacht meteen aan Emden, daar is namelijk een bijzondere stormvloedkering, maar een stormvloedkering is natuurlijk geen sluis.
  Hanscke’s gok hielp mij op weg, ik kwam toen op het idee dat het een driewegsluis of vierwegsluis moest heten. Hanscke heeft dus terecht gewonnen!

 20. Als ik me in de materie had verdiept, had ik vast geweten dat het niet Halfweg kon zijn. Maar ik ga niet al te veel tijd besteden aan dat gokken bij jou. Met maar twee of hooguit drie gokken ben ik trouwens toch als negende geëindigd; helemaal niet zo slecht, vind ik zelf :-)

 21. Wat ben jij een slijmbal richting vrouwen zeg. Ongelofelijk. Natuurlijk hebben ze niet een beter richtingsgevoel. Als er geen verkeersborden stonden of ze hadden geen TomTom, dan zag je ze nooit meer terug.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: