Feb-06: Taaie Jongens

Ze staan er nog:


Op 9 september logde ik de eerste keer over deze 2 uit de kluiten gewassen paddestoelen. Ze stonden er toen al eventjes. Laat ik voor het gemak de ‘geboorte’ op 1 september houden. Op 22 oktober, dus bijna 2 maanden later stonden ze er nog steeds en hadden ze de aanslag van de gemeentelijke grasmaaier en de gestalde fietsen van het 8-oktoberfeest (Alkmaarse Victorie) weerstaan.

Om er steeds over te loggen ging me wat ver, maar vandaag toch nog maar een keertje. Inmiddels beginnen ze eindelijk te verschrompelen. Toch staan ze er begin-februari nog steeds en daarmee 5 maanden.

Allereerst viel me op dat ze met ruim 70 cm een flinke doorsnede hadden. Nu ze op deze leeftijd ook een vorstperiode hebben overleefd, mag ik ze toch wel aanduiden met: behoorlijke taai. Zelf dacht ik altijd dat paddestoelen het maar een paar dagen volhielden. Deze soort dus duidelijk iets langer.

Ze hebben hun hoge leeftijd ook te danken aan het feit dan niemand er aan komt. En dat terwijl ze open en bloot tussen een parkeergarage-inrit en een drukke weg staan, aan een prutpadje waar veel mensen (al dan niet met hond) lopen.


Xi voor fraaiere foto’s mijn Paddopagina.

Geplaatst op 2009-02-06, in Alkmaar, Zwammatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. De natuur overleeft uiteindelijk alles…

  2. Prachtig om dat zo vast te stellen. Ik dacht ook dat paddestoelen een korter leven hadden (boven de grond)

  3. Jeetje dat had ik niet verwacht dat is best lang…

  4. Ik dacht ook, dat paddestoelen geen lang leven beschoren waren. Het zijn immers schimmels. Dit vind ik wel heel erg lang. Ze zijn toch wel echt of is alleen de foto echt, Xiwel? :)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: