Feb-09: 1-2-tje

Mocht het nog niet opgevallen zijn; ik heb een logdipje. Dat komt vaker voor en zal wel weer overgaan. De laatste tijd dacht ik: ‘Log maar niet over fietsen, want 46 km in de hele maand januari is niet om over naar een ander te schrijven.’ Loggen over ‘ver van mijn bed’ (bijvoorbeeld Den Haag) laat ik liever aan andere loggici over, die zijn er zat. En mijn omgeving lijkt ook wat uitgeput.

En dan lees ik wel dat Joost (die nooit op zijn eigen dichtplek in de bieb zit) Zwagerman het voor gezien houdt als ‘Stadsdichter van Alkmaar’, maar ach…

Ik ben dus niet zo’n dichtlezer. Ik had daar ook geen aandacht aan besteed, ware het niet dat Fokke en Sukke me wakkerschudden met deze prent:

En opeens denk ik: ‘Zal Joost geen zin hebben om iets positiefs in elkaar te dichten over ‘onze’ goedscorende club die in beheer is bij de zeer matigscorende DSB-bank?’

Advertentie

Geplaatst op 2009-02-09, in AZ-matig, Kunstmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 20 reacties.

 1. Wellicht kunnen ze van elkaar leren…

 2. tja. Je poll is in elk geval niet corrupt want ik probeerde nogeens te vooten maar dat had hij meteen door.

 3. Toch hoop ik dat je weer fietsreisverslagen gaat schrijven. Ik ben helemaal geïnspireerd geraakt, ik ga deze zomer echt richting Erfurt Weimar etc.

 4. @Hanscke: Zal wel weer gebeuren als het wat lekkerder fietsweer wordt.

 5. @Thyme: Deze poll is niet te foppen door het weggooien van cookies. Daar had die van Web-log zelf wel last van. Overigens had ik hem daarom geplaatst. Want sinds Web-log een ‘foutje’ uit hun poll hadden gehaald doet ie het helemaal niet meer. :-)

 6. @Me!: Dus op termijn wordt Scheringa stadsdichter? :-)

 7. Zal ik dan even de honneurs waarnemen?
  Alkmaar haalt weer positief de krant
  met de beste klub van Nederland
  Hun sponsor is de DSB
  daar gaat het wat minder mee
  Maar dat deert AZ niet want:
  ze zijn de eerste in de stand

 8. Ramsey Nasr, wiesda? Een alias van Zwagerman?

 9. @Dolby: Onze kersverse opvolger van Driek des Vaderlands.

 10. @Frans54: Honneur maar een eind voor de vuist weg. :-)
  Sinterklaasrijmschema 1-1-2-2-1-1. Mooi afgestemd op de logtitel en Frits van Turenhout.

 11. Je hebt hem doooor ;)

 12. Ja dat klopt. Bij iedereen is zijn bouw weer anders, dus de BMImeter is wordt niet meer vaak gebruikt. Maar voor jezelf is het wel leuk omeven te kijken, en het geeft toch wel een beetje de algemene richtlijnen aan.
  Maar bedankt voor je reactie! =)
  En leuk om je logs te lezen!

 13. Ik wist niet eens dat Joost Z stadsdichter van Alkmaar was, maar ik woon dan ook niet in Alkmaar. In Utrecht hebben we Ingmar Heytze, die ook al voor zijn aanstelling als stadsdichter overal opdraafde waar iets te dichten of iets te vieren viel. Volgens mij is hij ook de enige Utrechter die überhaupt kán dichten (naast Dick Bruna natuurlijk met z’n Nijntje-poëzie).
  Hoe dan ook: het kan me allemaal weinig schelen. Ik hou van duidelijke taal en vind gedichten altijd onnodig cryptisch. Sinterklaasgedichten vind ik wél leuk, want die snap ik tenminste.

 14. Hoi,
  ik kom hier niet vaak, maar je schrijft wel goed. Wat mij betreft éen van de betere weblogs…

 15. moet ik natuurlijk wel mijn naam achter laten
  P.s. Ik vind Alkmaar een gave stad, te ver voor mij om te fietsen, maar dan kwam ik er elke week…

 16. Thanks for the link – (I might just do a feature on him)
  Dreamy (xxx)

 17. @Selena D: You’re welcome. :-)
  @Nursing en Leo: Jullie natuurlijk ook. :-)
  @Leo: Als je op dit log geen website invult, dan krijgt je naam de kleur van de achtergrond. Dat heb ik om een andere reden zo ingesteld en vaak herstel ik dat even zoals nu. (Je deed dus niets fout.)
  En ik ben niet zo’n barre schrijver. Ben meer iemand die het internet wil aanvullen en dan het liefts met afwijkende ervaringen.

 18. @Christiaan: Zoals ik door liet schemeren hebben we hier ook niet zoveel van Joost Z gemerkt.
  Overigens las ik ergens dat iemand Bertje D voorstelde als opvolger. En daar ben ik ook wel voor, dat geeft duidelijk reuring als ie iets te berde brengt.

 19. Ik lees net dat Peter K zich publiekelijk heeft afgemeld, met een reden die wel heel erg op dit logje aansluit. :-)

 20. Xiwel, gelijk keek ik even naar mijn fietskilometers in januari. Even dacht ik, dat er een fout in het programma zat, want er stond 102. Ik heb het nageteld. Ik kon me niet voorstellen zoveel gefietst te hebben vorige maand. Nou ja, veel… Deze maand is het al net zo. Tot nu toe slechts 41 km. Ik ben blij, dat jij niet schrijft om dezelfde reden als ik.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: