Mrt-05: Heemskerk Eerst!

Vandaag riep staatssecretaris Heemskerk nederburgers op om in hun eigen land vakantie te vieren; “dat stimuleert de nationale economie”. Zelf heb ik die oproep eerder gedaan via het logje Eigen Land Eerst!. Daarop kan je nagaan of je Nederland een beetje bekeken hebt.

Dat logje was er niet om te doen om de dure horeca in Nederland nog duurder te maken (want dat is natuurlijk het effect van Heemskerks gebral), maar om brandstof en het milieu te besparen. Bij deze dan ook de oproep om de fiets te pakken en naar Vrienden op de fiets of een goedkope camping te gaan. (En vanzelfsprekend een kist eigen aardappels meenemen.) Dat zal die Heemskerk leren.

Geplaatst op 2009-03-05, in Milieumatig, Zwerfmatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Hoewel ik vind dat iedereen zelf moet weten waar hij of zij vakantie wil vieren, ben ik wel van mening dat mensen toch vaker op vakantie zouden kunnen gaan in Nederland. We wonen in een mooi land, maar helaas ziet iedereen dat niet.

 2. Die eigen kist aardappels vind ik wat overdreven, ik gun een lokale boer graag mijn klandizie, maar verder een prima idee, er zijn genoeg mooie plekjes in Nederland te vinden.

 3. Ik voel me europeaan en blijf daarom in europa.

 4. @Frans54: Dat van die mooie plekje is waar, maar je zult maar in Zuid-Limburg wonen. Dan moet je steeds langs Geleen om er te komen. :-)

 5. @Xi: waarom denk je dat ik in Friesland ben gaan wonen toen ik uit de Randstad weg wilde.

 6. @ Xiwel:
  Maar er is een alternatieve “ontsnappingsroute” die wel zo fraai is: de Selfkantweg tussen Schinveld en Koningsbosch.

 7. @Rob: Dat leenpadje ken ik. Ergens in 1980 fietste ik er over tussen Beegden en Bevercé. Volgens mijn geheugen kon je er toen niet van af(slaan). Nu zal dat wel zo zijn neem ik aan.
  Maar door een stukje NRW naar de rest van Nederland zal ook wel eens kunnen botsen met de uitlating van Heemskerk.

 8. Ik kan met Frans54 (22:29) meepraten, dat weet je.
  Ik ben het met je eens dat de meeste Hollanders nog erg weinig van hun eigen land gezien hebben, ikzelf heb er gelukkig veel van gezien maar raak nog steeds niet uitgekeken. Toch ben ik van mening dat Heemskerk zich met zijn eigen zaken dient te bemoeien en niet de schijnheil uit behoort te hangen. Ondanks dat Nederland mooi is is het beslist niet verkeerd om ook een kijkje in het buitenland te nemen en als we dát willen, maken we dat gelukkig zelf wel uit.
  Eén raad…mocht je in eigen land op vakantie gaan en Heemskerk niet tegen willen komen, ga dan niet naar Terschelling want daar schijnt hij voor de vorm een weekje te verblijven ;)

 9. @Kroosduiker: Terschelling vind ik niet zo mooi, dat is meer iets voor Heemskerk. Vlieland vond ik mooier. Mogelijk Ameland ook, maar daar ben ik nog nooit geweest. Toch haalt dat het allemaal niet bij de Schoorlse duinen en die liggen hier om de hoek.
  Zelf heb ik de afgelopen jaren vooral de economie van Duitsland gesteund via mijn vakanties. Die hadden en hebben het veel meer nodig dan Nederland. Misschien dit jaar maar weer eens naar Groot-Brittannië want daar gaat het ook niet zo goed (en is het nu dus lekker goedkoop. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: