Mrt-22: Screensaver Mark-II

De laatste dagen zakt het aantal bezoekers enorm. Volgens de inwendige teller van Web-log.nl had ik de laatste 3 dagen in total 6 unieke bezoekers. Nou kan het zijn dat ie stuk is, maar ook m’n normale teller geeft aan dat het bezoekersaantal gehalveerd is.

Reden om daar iets aan te doen. Daarbij geef ik deze keer toe aan de plaatjeszoek-opdracht: screensaver energiebesparen. Een belachelijke zoekopdracht die nog regelmatig de doorzoekers naar dit plaatje brengt.

Daar hebben ze dus niets aan. Trouwens aan dat hele screensaven heb je weinig. Op de nieuwe platte schermen wordt met screensavers geen enkele energie bespaard, behalve als je zo’n scherm met de aan/uit-knop uitzet. Dat zelfde kan je ook bereiken door je laptopscherm dicht te klappen. Maar zet dan wel de instelling zo dat je laptop niet in de slaapstand sukkelt. Vooral netwerk-verbindingen hebben daat moeite mee.

Het plaatje rechtsboven kwam ik een jaar of 5 terug tegen op het weblog van Wim de Bie. Ik heb dat plaatje destijds wat opgeknapt, maar had er verder niets mee gedaan. Ik bedacht toen wel dat je hem mooi als screensaver kan gebruiken. Niet dat het iets van je scherm opslaat. En ook deze bespaart geen energie. Sterker nog ik word er heel moe van als ik het een tijdje bekijk.

Advertentie

Geplaatst op 2009-03-22, in Webmatig, Ximatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Het was ons gisteravond ook al opgevallen dat de teller van Weblog niet zo goed lijkt te functioneren. We hebben zo ongeveer meer reacties dan we bezoekers hebben…..Beetje vreemd…

 2. @Natascha (of Pepijn?); Ik heb de link naar het betreffende weblogforumitem bij ‘stuk’ toegevoegd.

 3. Ik vind het wel een vrolijk plaatje met al die turnende kereltjes, maar ik zou hem niet als screensaver willen hebben. En wat de aantallen bezoekers betreft, ik ben idd een aantal dagen niet langs geweest omdat ik andere bezigheden had. Dat dit direct in de statistieken te zien is. :)

 4. Ik heb ook al drie dagen bjna geen bezoekers. Dat klopt niet.

 5. Om te zien hoeveel bezoekers ik heb, moet ik inloggen bij mijn webhost, als ik het goed zeg. Daar ben ik te lui voor en eerlijk gezegd vind ik het niet zo belangrijk. Leuker zijn de reacties. Als het bezoekersaantal de spuigaten uit loopt, dan krijg ik vanzelf wel bericht. Daat ws ook een keer zo toen het dataverkeer nog beperkt was. In drie dagen tijd had ik meer dan zestigduizend bezoekers, waarop ik ene mail kreeg, dat ik waarschijnlijk populair was. Ik mosest toen ook bijbetalen. Die tijd is niet meer. Het dataverkeer is amper meer te overschrijden en ik doe ook niet meer zo gek.
  Die screensaver is wel leuk, maar dan wel in jouw grootte, Xiwel. Van zo’n heel scherm word ik tureluurs.

 6. Die teller kunnen ze dus beter helemaal afschaffen…

 7. Ik kijk eigenlijk nooit op de web-log statistieken, maar mijn lief meldde ook al onwaarschijnlijkheden t.o.v. Onestat…

 8. @Niklas: Bij mij ging het andersom. Omdat m’n gewone teller op zaterdag maar 50 unieke bezoekers aangaf ging ik eens kijken bij de standaard Web-log-teller. Die kwam echter niet verder dan 2.

 9. @Vedat: Ik heb een website gehad die de meeste providers nog steeds niet zonder extra kosten accepteren. Die trok een tijdje 3 GB/maand. Dat is daarna flink ingestort omdat ik er weinig aan deed. En de laatste maand ligt ie er uit, omdat mijn provider nog steeds een onopgelost conflict heeft.
  Toen 2 jaar terug de nieuwe versie van Web-log kwam, kwam er ook een datalimiet van 0,5 GB/maand. Volgens mij komen de meeste logs daar overheen. Dat zit niet zo zeer in het bezoekersaantal, maar meer omdat mensen veel foto’s en video’s plaatsen. Als dat op de server van Web-log is, dan tellen die mee en ben je zo door de 0,5 GB.
  Maar ik denk dat Web-log er in het geheel niet op controleerd, waarschijnlijk omdat het ze niets gaat opleveren. Het enige dat ze voor elkaar krijgen is dat ze loggers wegjagen naar Punt.nl of anderen. En daar schieten ze weinig mee op.

 10. Niet dat ik het echt bij houd, maar af & toe werp ik een blik. Groot was mijn verbazing toen er in de tweede helft van maart maar 0 tot 5 bezoekers per dag mijn weblog besnuffeld hadden. Volgens die teller tenminste. Ik heb geen idee waarom, maar volgens mij is er iets met de teller. Kijk in naar de pageviews (via een andere ‘ingang’) dan zitten die in de buurt van het gebruikelijke gemiddelde van ruim 500 per dag. Ik kan me ook weer niet voorstellen dat 3 bezoekers op 22 maart samen 560 pageviews ‘leveren’.

 11. @Henk: Ik hou die teller van webminlog ook niet zo bij, omdat ik daarvoor extra moet inloggen. Maar door de reaxi’s bij over.web-log.nl begrijp ik dat het nog steeds niet opgelost is.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: