Apr-09: Angstmatig

De laatste week krijg ik zeer regelmatig een bezoeker, die volgens mijn teller-details bij Microsoft werkt. Opmerkelijk is dat ie Internet Explorer versie 6 draait en een VGA scherm heeft. Dus behoorlijk retro. Nou heb ik daar niet echts iets op tegen. Verder viel me op dat deze bezoeker steeds komt door in live.com naar het woord xiwel te zoeken. Dan denk ik: ‘zet mijn web-site bij je favorieten, dat scheelt wat klikken en wachten’.

Vanacht viel me op dat die figuur zo 4x achter elkaar dit zoektrucje gebruikte. En toen zag ik pas dat het telkens om een ander IP-nummer gaat. Dus mijn idee: ‘die leest een of ander lang fietsverhaal’, klopt waarschijnlijk niet zo.

Via een IP-hulpje kwam ik er achter dat de bezoekers allemaal uit deze woning ergens bij Wichita komen. Best een vreemde plek voor een Microsoft-kantoor. Dus begon ik maar eens te zoeken wat Wichita met ‘xiwel’ heeft. En toen werd het me duidelijk. In die omgeving wonen Maya’s en in een van de Maya-talen is ‘xiwel‘ een angststoornis die op te lossen is door een loopvogel te offeren en veel alcohol te drinken.

Kortom die beoekers komen dus voor (xi)nix op mijn log. Tot nu toe dan. Want als ze hierboven op xiwel klikken, dan komen ze bij die remedie terecht. Nu moet ik alleen nog verzinnen waarom die Maya’s allemaal bij de Microsoft Corporation werken en waarom ze daar xiwel van krijgen.

Advertentie

Geplaatst op 2009-04-09, in Ximatig. Markeer de permalink als favoriet. 16 reacties.

 1. Musschien surven ze via de Microsoft Corporation. Die biedt toch ook dat soort diensten aan? Krijg ik tenminste bij het installeren van een nieuwe Windoos altijd aangeboden, maar betwijfel of het hier ook werkt.

 2. @Thyme: Normaal gesproken staat op die plek meestal de provider zoals Chello of Het Net en vaak kan dat een bedrijf zijn als Philips of advokatenkantoor Jansen Jansen en Jansen.
  Eigenlijk staat er nooit Microsoft Corp. De enige andere andere keer die ik ooit gezien heb, kwam uit Seatle en dat bedtrof dan ook echt een kantoorgebouw van Microsoft.
  Maar het kan heel goed zijn dat het een soort proxy-dienst is. Die dan alleen door xiwelzoekers gebruikt wordt. :-)

 3. Vreemde remedie: veel alcohol innemen leidt eerder tot wanen dan dat het die verhelpt.

 4. Ik vat me er nog ene…

 5. Ben je zonder het te weten de praatpaal. Want de Maja’s kunnen het natuurlijk niet lezen en vragen zich af wat jij allemaal schrijft. Maar Xiwel, waarom valt het je nu pas op of was het eerder nooit?

 6. Krijg je ook ideeën om die Maja’s te gaan bezoeken?

 7. @Vedat: Ik neem aan dat ze wel het Engels machtig zijn. Dat gedt voor de meeste Indianen in de USA. En Nederlands verschilt maar weinig met het Engels, zo is is is en is was was. :-)
  En het klopt, dit is een paar dagen terug begonnen telkens rond een uur of 2 ’s nachts. Het moet me maar net opvallen, want IP-gebonden info onthoudt mijn teller maar voor de laatste 20 bezoekers. Het kan dus best zijn dat er ook eerder op dit woord gezocht is vanuit de USA, maar dat is me dan niet opgevallen.

 8. @Hanscke: Niet echt en om de meeste Maya’s te vinden zou ik naar Mexico moeten. Dat xi ik nog minder zitten.

 9. Hoe weet je dat toch allemaal? Ik heb geen idee wie er bij mij komen.

 10. @Mack: Naast dat tegeltje zit in het midden mijn ‘statistiek’-icoontje. Daarmee kom je bij extreme die behoorlijk wat zaken voor me bijhoudt.
  Overigens snapt ie van jouw bezoeken niets. Hij denkt dat je vanuit Leiden internet. Dat zal met het .arpa-domein samenhangen. Is dat standaard bij Planet of is dat via je werkgever geregeld?

 11. Geen idee. Zou dat kunnen komen omdat ik vanaf drie verschillende pc’s reageer?
  Ik heb wel ooit een cursus bij LOI gedaan, misschien dat dat het verklaart?

 12. “in een van de Maya-talen is ‘xiwel’ een angststoornis die op te lossen is door een loopvogel te offeren en veel alcohol te drinken”
  Coq au vin noemen de Fransen dat ;-)

 13. @Woordenaar: Als ik het goed las, was het meer dat een bezweerder in een bezopen toestand een loopvogel moet offeren. Dus eigenlijk een Bob. (Bezopen en Offert Bewust.)

 14. Ik geloof dat Xiwel in het Tojolabal algemeen “angst” betekent, je kunt ook Xiwel hebben voor een alligator, en daar is niks psychotisch aan, tenminste niet als je in Zuid Amerika woont. Nog een leuke: Ximaar betekent ‘sluier’ in het Tagalog.

 15. @Thyme: Toen ik 5 jaar terug met die 2 woorden begon, waren ze niet in Google te vinden. Het zijn dus vreselijk nieuwe woorden. :-)

 16. Haha, wat een geweldig verhaal! :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: