Apr-26: Extra Treinen!

Hierboven een oproep voor de NS. Gelukkig gaat er al elk half uur een directe trein, maar die kan wel eens veel te klein zijn. Als ik de NOS-verslaggever hoor -zo rond 2:45-, dan gaat de NS het erg druk krijgen.

Het Flashfilmpje van de NOS is aangepast, dus maar even de link in de Windows Media Player-versie opgezocht. Verslaggever Kees van Dam zei in dit fragment dat het feest verder gaat op het Waagplein in Nijmegen. :-)

Overigens was diezelfde verslaggever ‘lekker op dreef’. Zo meldde hij om 18 uur: “.. de gedroomde opkomst van 35.000 verwacht ik niet door schoolvakanties en omdat er op dit moment nog maar een paar duizend mensen op de been zijn.” Om 20 uur meldt ie: “.. volgens de politie zijn er tussen 35.000 en 40.000 mensen.” En weer 2 uur later: “Maar liefst 65.000 AZ-fans ..”

Vrijwel iedereen is op de fiets of te voet gekomen, en dat gaat vlugger dan Kees van Dam kon vermoeden. De gemeente had verwacht dat er meer dan 30.000 mensen zouden komen, wat niet op het Waagplein past. Vandaar dat er uitgeweken is naar deze plek langs het Noord-Hollandskanaal. En de gemeente had gelijk, dit aantal had nooit op het Waagplein gepast. Dan waren er zeker een berg mensen in het water gedrukt.

Verder lag deze pretplek volgens de NOS-journaallezer eerst nog ‘buiten het centrum’ en later weer in het centrum. (Dat laatste klopt.)

Het bovenstaande schavot lag de afgelopen week voor het politiebureau te wachten. Eigenlijk best vreemd dat de spelers hier ‘opgebracht’ werden. Hier onder een foto van vanmiddag, toen Bertje Doperwtje er speelde. Ik vraag me af of deze straatartiest ooit voor zo’n grote menigte heeft gestaan.

De spelers kwamen een uur later alsof het een Sinterklaas-intocht betrof. Onder varen ze langs de Karperton parkeergarage. Een foeilelijk gebouw, maar wel erg handig als tribune.

In het publiek zag ik iemand met een rood shirt. Wat dat betreft had ie zich netjes aangepast aan de omstanders. Alleen stond er bij hem op de borst: ‘Het is maar een spelletje.’ Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik zou daar ook aan toe willen voegen: ‘Het is maar een schaal.’

Bij RTV-NH is een ruime samenvatting te bekijken.

Advertentie

Geplaatst op 2009-04-26, in AZ-matig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 14 reacties.

 1. Nou Xiwel, ik neem aan dat jij ook feest gaat vieren, ondanks dat je niet zo’n voetbalfan bent.

 2. Toch maar voor de zekerheid met de fiets gaan…

 3. @Me!: Zelfs te voet, dat doe ik meestal als het zo dichtbij is.

 4. @Vedat: Ik was om 21 uur weer thuis en moest toen al m’n best doen om de bierbuien te ontwijken.

 5. Lekker hè, dat NOS-bashen? ;-)

 6. Waar gáát dit over?!

 7. @Frans: Dat vroeg ik me ook af. :-)

 8. @Christiaan: Valt wel mee, dat laat ik liever aan Van Gaal over. Ik had het meer te doen met de verslaggever. Volgens mij vond ie het helemaal niet leuk. Misschien houdt ie niet van voetbal. Of wel, maar juist van een andere club. En dat ie net als ik niet van Frans Bauer houdt, moet toch geen reden zijn voor dit soort versprekingen?

 9. Ja, ik heb bij alle keeropkeer langskomende beelden aan je gedacht, “zou Xiwel ertussen staan, of zou hij zeggen: Hier ben ik te nuchter voor hoor!”
  :-)

 10. @Jolie: Ik wandel vaak rond die plek en laat me niet weerhouden door een stelletje voetbalsupporters en een geopende voetgangersbrug.
  Toch heb ik het niet te gek gemaakt, ik was vertrokken voordat Frans B ging kwelen.

 11. Ik heb wat gemist. Wat was er aan de hand? Waarom was het zo druk?

 12. @Hette: AZ heeft de nationale voetbalcompetitie gewonnen. Was dat geen wereldnieuws op de ZDF

 13. Ik vind het echt leuk dat AZ kampioen is geworden. Ze hebben het echt verdiend.

 14. Met dank voor de link naar het ZDF. Nu weet ik ook waar het over gaat. Van Harte. Altijd leuk als er eens een ander wint.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: