Mei-29: Kras Voorbeeld

Afgelopen zondag was er weer een optreden in de ‘muziekkoepel‘ van De Hout. Deze keer uiterst beschaafde zachte klassieke kamermuziek. Zo zacht dat niet alleen het autogeluid op de Kennemerstraatweg een beetje storend was, maar soms ook het gepraat van de zonnende mensen. En als men mij vraagt: ‘Hoe vond je de muziek?’ Dan zou ik antwoorden met: ‘Gezellig.’

Na die fraaie middag lag er vanzelfsprekend ook wat afval op het veldje. Hierboven een krasse knar die daar wat aan doet, door met een vuilniszak rond te gaan. Het zal niet de bedoeling geweest zijn, maar in mijn ogen zette deze oude heer het bovenstaande setje jonge heren danig voor lul. :-)

Geplaatst op 2009-05-29, in Kunstmatig, Milieumatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Ik ken oude knarren die het nu juist wel met die bedoeling zouden doen.

 2. Heerlijk dit soort acties.

 3. Mooie foto.
  Doet me denken aan een scene bij McDonald toen ik daar kluste in mijn studententijd. Het was McDonald op het Leidseplein, zaterdagavond. Veel mensen maakten rotzooi. Een figuur had zijn patat of zijn milkshake op de grond laten vallen, natuurlijk zonder er iets van te zeggen tegen het personeel. Ik ging het opruimen. Ik merkte hoe de grote mond langzaam overging in schaamtegevoel en er kwam zelfs een gestamelde verontschuldiging.

 4. Ja, aardig beschamend :-) Net als hoogbejaarden die in trams opstaan voor zwangere vrouwen, temidden van jeugdige zittenblijvers. Ik denk (hoop??) wel ns dat het ..de leeftijd is… ;-/ Na zoveel jaren hebben mensen het geleerd. Maar kweeniezeker. Toen ik een kind was, zei mijn moeder (destijds nog geen 30) ook altijd: ‘sta eens op voor die meneer/mevrouw’ of ‘ruim dat eens eventjes netjes op..’

 5. @Jolie en anderen: Ik schreef niet voor niets: ‘het zal niet de bedoeling geweest zijn’. Ik ken deze man een klein beetje van wijkbijeenkomsten. Hij vind het gewoon leuk om met mensen een praatje te maken (zo stond ie hierboven zeker een minuut of 10 op die plek) en gebruikt de vuilniszak als smoes.
  Mijn moeder heeft ook wel eens gezegd dat ik op moest staan voor een ouder iemand. Later bedacht ik: ‘Hoe zo, die hebben al langgenoeg kunnen zitten en ik moet nog een tijdje mee’. :-)

 6. @Bob: De 3-voudige optische zoom van mijn oude 2 megapixelcamera doet het nog goed. Ik nam de foto uit de lossepols vanaf een meter of 30.

 7. Herinnert me aan de tijd dat ik actief meehielp in de organisaties van de vliegerfeesten alhier ( http://s-v-e.nl/ ).
  Ik liep na afloop vaak het veld rond met vuilniszakken om het terrein schoon achter te laten. Bevredigend klusje, omdat je direct het resultaat ziet!

 8. Zou die oude man de vuilniszak speciaal van huis meegenomen hebben om de rommel daar op te ruimen? Ik vraag me af wat er met die man is, dat hij op het idee komt zoiets te doen.

 9. @Vedat: Zeker weten doe ik het niet, maar voklgens mij is die zak van de vrijwilligersorganisatie die de optredens organiseert. Ik zag nog 2 mensen met een vuilniszak lopen.

 10. ik zag eens op een parkeerplaats in Den Haag een vader die een zak patat mèt uit het autoraampje wierp omdat zijn kind genoeg had. De papierprikkender die de parkeerplaats schoon moest houden pakte de zak op en duwde hem door het potierraam weer naar binnen. “sorry meneer, u vergeet wat”, zei hij vriendelijk. Zivilcourage noemen de duitsers dat.Perplex reed de man weg, hij begon pas te schelden toen hij op de rijweg reed…..

 11. @Fialas: Erg mooi. :-)
  Ik had een jaartje terug aardige hetekolenophoofdstapeloptie bedacht. Toen liet een ouder of kind (weet ik niet meer) achteloos een lees blikje vallen. Ik raapte het op, haalde het stel in (ik wandel wat sneller dan de gemiddelde slenteraar) en deed het netjes in de prullebak zonder, er iets van te zeggen. Volgens mij kwam die toen ook goed aan. Maar ja, die situaties heeft zich daarna niet meer voorgedaan. :-(

 12. Ik loop ook dikwijls met straatvuil te slepen. Vandaag nog meerdere keren. Maar niet om een praatje te maken. Zou futiel zijn, want dat spul zegt zelden iets zinnigs terug.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: