Jun-12: Schilderachtig?

Een week terug fietste ik door de Rekerhout. Daar stonden wat holle schilderijen in verband met de ‘Dag van het Park‘. Dit jaar had Alkmaar daarvoor de Rekerhout opgeknapt. Dat is een redelijk nieuw park. Het is een jaar of 30 terug aangelegd, toen rond deze plek grootschalige woningbouw plaatsvond.

Het meest bekende park van Alkmaar is ‘De Hout’, ofwel de Westerhout. Dat is echt een bos met flink wat bomen die een meter of 30 hoog zijn. Vervolgens is de Oosterhout aangelegd, de Egmonderhout, de Oudorperhout en de Rekerhout. De Bergerhout is niet meer dan een boomrijk verkeersplein, dus niet echt een park.

We hebben hier geen gebrek aan hout. Behalve dan in Oudorp, want hun Oudorperhout is een boomloos polderpark.

Advertentie

Geplaatst op 2009-06-12, in Alkmaar, Kunstmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. Er wordt in ieder geval nog wat aan het groen gedaan daar in plaats van alles vol te bouwen…

 2. Dit is de eerste keer, dat ik van de dag van het park hoor. Niet verwonderlijk, want Doetinchem deed niet mee, heb ik al gezien. Parken zijn wel leuk, maar dan wel met bomen. Natuurlijk niet zoals Bergerhout, want dat is wel een bijzonder park, zo te zien. Moet je altijd die rondweg over om er te komen of komt er niemand, Xiwel.
  OT: Je hebt trouwens weer een leuke kop boven het blog.

 3. @Vedat: Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar las het bij Fialas. Een kleine week later vielen me deze schilderijen op. Dus log ik er nu pas over.
  Die Bergerhout is echt een verkeersplein, dus een soort ruime rotonde. Daar rijdt erg veel autoverkeer met daaromheen nog meer fietsers, zodat de auto’s er bijna niet af kunnen. Ik zie wel eens iemand in het midden lopen om de hond uit te laten, maar die moet erg veel geduld hebben om er te komen. :-)
  OT: De kopfoto wisselt. Het aantal plaatjes heb ik onlangs aangepast van 6 naar 10. Ik wilde daar nog eens apart over loggen, maar dat gaat er vast niet van komen. De overeenkomst is dat alle foto’s mooie fietsweggetjes zijn in en rond Alkmaar. (Dus die vuilverbranding heeft het veld moeten ruimen.)

 4. @Me!: Eigenlijk is hier opvallend veel groen als je bedenkt dat de bevolkingsdichtheid hier 3500 mensen per km2 is. Ik heb geen idee hoe ik het moet aanpakken om een duidelijk inzicht te krijgen over het aantal bomen. Het zijn er in elk geval veel meer dan inwoners. Zelf woon ik in ‘Zuid’ een wijk waar ook de Westerhout binnen valt. Hier hebben we zeker 10 grote bomen de man/vrouw. :-)

 5. ‘Hout’ is minder toepasselijk achter ‘Oudorper’ als je daar om je heen kijkt, maar vlak om de hoek, richting Sint Pancras, heb je Achtergeest en dat heeft fraai groen. Een beschrijving van een wandeling door dit gebied vind je hier:
  http://zilvervis.wordpress.com/2010/11/09/in-de-waard-van-heer-hugo/

 6. @Zilvervis: Bedankt voor de spam. Ik had nog wel een toepasselijker logje over de Groene dijk.
  Mogelijk plaats ik wel een apart logje om je artikel beter onder de aandacht te brengen. Ik vind het daarbij dan wel jammer dat de PDF-scan zo slecht uitgevoerd is wat het lezen erg lastig maakt.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: