Jun-14: Slaapkaart

GBR. IRL, NOR, SWE, DEN GBR. IRL, NOR, SWE, DEN NED, BEL, LUX GER, CZE FRA, MON, ESP, POR SUI, AUT, ITA, GRE, TUR, UKR, TWN, CAN, USA, BRA


Een kwartaal terug heb ik geëxperimenteerd met Google-maps. De aanleiding was de blogkaart van Web-log.nl. Eigenlijk was ik dat al vergeten. Gisteren kwam het weer bovendrijven toen een neef van me zo’n kaart had gemaakt van een reis door Schotland. Veel plaatsen waar hij en zijn vrouw geweest zijn kwamen me erg bekend voor en staan ook op de bovenstaande kaart.

Toen ik m’n slaapkaart maakte liep ik een beetje vast. Google laat maar een paar honderd punten toe en dan wordt het zeuren. Dus heb ik de kaart opgedeeld in 5 stukken. Je kan met de muis over de kaart gaan en doorklikken op 1 van die delen.

Ik heb ook de kleurtjes wat aangepast. Blauw zijn slaapplaatsen tijdens m’n fietsvakanties. Rood zijn plaatsen waar ik nooit gefietst heb, maar wel gemaft. Dat zijn plekken waar ik lang gewerkt heb, oa. 5 maanden in Indiana. Of waar ik met een tent op m’n rug heb gelopen, zoals in Drenthe. Paars is een tussenkleur. Daar heb ik wel overnacht en ik heb daar ooit ook gefietst. Dat zijn plaatsen in de buurt oa. waar ik heb gewoond.

Door de grote plekprikkers ziet het er nogal indrukwekkend uit. Op een eerder logje is in een andere weergave te zien dat het wel meevalt.

Advertentie

Geplaatst op 2009-06-14, in Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 20 reacties.

 1. Jemig, hoeveel nachten heb je wel ergens anders geslapen dan thuis, Xiwel? En hoeveel fietsbanden, fietskettingen en mogelijk zelfs fietsen heb je wel niet versleten?

 2. Ik krijg het idee dat je nooit thuis bent als ik zo naar de kaarten kijk.

 3. Volgens mijn radar is jouw thuisbasis in Kudelstaart. Ik zocht het net even op in maps, en nu blijkt dat aan de Westeinder Plas te liggen. Waar ik altijd gesurft heb vroeger! Vanaf het schiereilandje Vrouwentroost, bij de plaatselijke surfclub.

 4. jemig, onvoorstelbaar hoe blauwe jouw wereld is….
  nu ben ik een echte huismus hoor, maar dit gaat mijn voorstellingsvermogen te boven…

 5. @Bob: Mijn provider is wat van slag. Die geven door waar welk IP-nummer of IP-groep zit. Zo heb ik volgens hen eerst een hele tijd in Nijmegen gezeten, daarna Culumborg en nu Kudelstaart. Dat terwijl ik al die tijd gewoon in het centrum van Alkmaar. Mijn telefoondraadje is aangesloten op de centrale van Alkmaar-centrum. Vandaar loopt een glasvezel naar Almere en daar gaat ik het WWW op. :-)
  Alhoewel ik Kudelstaart een mooie naam vind, ben ik daar nog nooit geweest.

 6. @Jojootje, Me! en Vedat: Het valt wel mee. Deze manier vertekend behoorlijk, in geval je zo’n kaart uitzoomd en je van die standaard prikkers gebruikt. Daarbij heb ik altijd geprobeerd om telkens in andere omgevingen te fietsen. Toen ik dat deed wist ik niet dat het op deze kaart zo mooi zou verdelen. Sterker nog ik begon met fietsvakanties toen dit soort kaartopties nog niet bestond en zelfs de thuiscomputer (16KB werkgeheugen voor 300 gulden zonder harde schijf of monitor) in haar kinderschoenen stond.

 7. @Vedat: Qua slijtage valt het wel mee. Ik heb zo’n 50.000 km buiten NL gefietst. Op een van m’n eerste fietsen heb ik 25.000 km gedaan met zowel de voor- als achterband. Met een ketting doe ik circa 7.000 km en fietsen zelf verslijten bijna niet.
  Daarnaast heb ik 210.000 km in NL gefietst en het meeste daarvan hier in de buurt naar scholen en werk. M’n (hardplastic) zadel is inmiddels het oudste deel van m’n fiets. Die heb ik op de laatste 3 fietsen gebruikt en gaat al een km of 80.000 mee.

 8. Ja, een zadel kun je ook het beste meenemen naar een andere fiets, tenminste als die goed zit. Sinds mijn vorige fiets werd gestolen, en ik dus een andere fiets heb, ben ik eigenlijk altijd met het zadel aan het klungelen. Het is niet meer geweest wat het was. Ik hoop ooit nog eens op het zadel, waarvan ik zeg: “Ja…”
  Dat fietsen niet slijten, daaraan dacht ik gelijk al, toen ik de vraag stelde. Het ging mij natuurlijk om de andere onderdelen. Zo doe ik met de ketting tussen de vijf- en zesduizend kilometer. De banden zitten er inmiddels al meer dan tienduizend kilometer op en aan de achterband kan ik zien, dat die iets minder is dan de voorband, maar nog wel zo goed, dat ik niet voor een lekke band hoef te vrezen, als er niks geks gebeurd. Waar ik nu over denk is een fiets met een Rohloffnaaf, want van het schoonhouden van de ketting baal ik soms wel. Bovendien, laatst sloeg ik in Abcoude over de kop en toen schrok ik toch wel even. Ik zag de derailleur al in het wiel zitten. Gelukkig viel het allemaal nogal mee. De fiets kwam op het stuur en het zadel terecht. Zelf heb ik nog steeds een pijnlijke knie, maar ik kan er wel mee fietsen.

 9. Indrukwekkend inderdaad. Dat je het nog allemaal weet! Ik zag ook La Mure ertussen. Mooi plaatsje is dat.

 10. @Mack: Ik hou al jaren een spieklijstje bij. :-)
  In La Mure was ik op 11 sept 2001. Dat ik dat nu nog weet. :-) Toen ik er naar een slaapplek zocht trof ik een stel Fransen aan de bar die allemaal TV keken en dacht eerst dat het iets met special effects was.

 11. Volgens mij is er maar één bar in La Mure. Dus zijn we in dezelfde geweest. Mij werd daar door een stel Olympique-fans gevraagd welke club ik het best vond. Je n’aime pas la football heb ik gezegd. Volgens de barjuffrouw was dat het goede antwoord.

 12. @Mack: Dit was een bar die bij een (het enige?) hotelletje hoorde. Ze hadden alle deuren en ramen naar de weg geopend vanwege het mooie weer. Hij zat aan de noordwestkant. Volgens mij was er meer dorpinwaarts ook nog een gewone hotelloze kroeg.
  Toen France in 1998 wereldkampioen werd was ik in Digion, maar da’s weer een heel ander verhaal. :-)

 13. @Vedat: Dat is een vervelend ongeval.
  Als mensen mijn zadel zien, dan geven ze daar geen cent voor. Maar hij zit goed dus gaat ie telkens mee naar een volgende fiets.

 14. Ziet er goed uit. Je hebt al heel wat gezien va de wereld Xiwel!

 15. Kudelstaart vondt ik ook mijn stats….ook eens google earth ingeschakelt….Ben jij dat? En ik maar denken dat je in Alkmaar woont.
  Nou jij bent een echte globetrotter en dat op een fiets, sportief hoor.
  p/s dat door jouw genoemde museum heb ik verleden weel een mail gestuurt maar nog niks gehoort. Evengoed bedankt hoor.
  Love Joanna

 16. Ja zoiets zou ook iets voor mij zijn om dat bij te houden. Zo heb ik een pagina in exel gemaakt die per nacht de prijs van het slapen in de caravan berekent. Eerste nacht aanschafprijs volle mep, 2e nacht de helft, derde nacht een derde, ik ben nu bij 143 nachten. Per geslapen nacht wordt de caravan steeds goedkoper.

 17. @Joanna: Zie hierboven m’n antwoord op 14 jun 11:52.

 18. @Hanscke: Ik heb een statistiektic en een topotic en dat mixt prima met mijn fietstic. :-)
  Ik begon met rondjes fietsen toen ik een jaar of 17 was. De eerste tochten gingen tussen jeugdherbergen. Die hadden een mooi boekje met kaart van Europa waar alle jeugherbergen op aangegeven waren. Ik omcirkelde de plekken waar ik geslapen had. Toen ik later overstapte op kleine hotelletjes, pensions, b&b’s bleef ik dat doen. Die kaart was daar echter te gammel/fluttig voor en later hield ik het maar in een lijstje bij.

 19. offtopic: betreff schilderij, misschien is het ook van een hobbyschilder gemaakt, geen ramp hoor want verkopen wil ik het niet. Is alleen nieuwsgierigheid van mijn kant.
  Love Joanna

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: