Jun-18: De 8 met Stuurmens

Een paar dagen terug fietste ik door hartje Petten. Normaal gesproken is daar bar weinig te zien. Behalve deze keer. Toen ik het dorp uitfietste zag ik deze contraptie:


Het is niet echt een fiets, maar ik vind deze 8,5-mens step zeker in m’n rubriek over opvallende rijwielen passen. Ik moest even goed kijken wat het was en hoe het werkte. Vooraan staan 2 mensen naast elkaar, die elk met hun buitenste been op de buitenplank van de step staan. Ze steppen met hun binnenste been. Dat 4 keer achter elkaar. Achter zit een bestuurder die niet stept, maar wel gratis vervoer heeft.

Voorop stond een bord van JRC/IE. Die hebben iets met de hoge flux reactor in Petten. Of zij met deze step onderzoek doen naar een CO2-arm voertuig (*wat waren de uitzendingen van de Flintstones toch leerzaam*) of dat het alleen om sponsoring gaat weet ik niet. Op de website van dat Europese energie instituut kon ik niets over deze autoped vinden.

Geplaatst op 2009-06-18, in Milieumatig, Rijwielmatig. Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Dacht ik toch werkelijk even, dat de twee voorste personen maar vier keer achter elkaar stepten. Het is trouwens meer een leuk ding voor feestjes of om te gebruiken in wedstrijden tegen elkaar. Als echt vervoermiddel zie ik dat ding niet zo zitten.

  2. Ik mag hopen dat er ook een goede rem opzit.

  3. @Me!: Vlak achter het stuur zie ik een rempedaal. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de achterste 2 steppers speciale remschoenen hebben. :-)
    Offtopic: Ik kan nog steeds niet bij ke reageren (bij alle andere webloggers wel) en heb ook nog geen reaxi op mijn mailtje gekregen.

  4. @Vedat: Volgens mij heeft ie een vreselijk beroerde draaicirkel.

  5. Ojee, ik zie daar echt al ongelukken van komen.
    Kapotte knieen, enkels, schenen, en wat er nog allemaal meer kapot kan worden gereten.

  6. Cool. Ik wil achter het stuur.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: