Jun-22: Fietsvakantie-2003

Mijn provider laat het nog steeds afweten waar het m’n oude website betreft. Eigenlijk zit ik daar niet zo mee. Nou ja, totdat ik naar een oud stukje wil verwijzen. In dit geval gaat het om Emigrant, een logger die bij het Duitse Marburg woont. In 2003 fietste ik door Marburg. Of beter, ik heb er mijn fiets aan de kant gezet en heb er anderhalfuur rondgezwalkt.

een leuk stadje aan de Lahn met bovenop een slot waar een gat in zit. Ik heb niet overwogen om er te overnachten, daarvoor vond ik het veel te vroeg. Dus aansluitend heb ik die dag nog een kilometer of 60 gefietst.

Het fietsverslag-2003 heb ik onaangepast naar dit weblog-domein verplaatst en staat in de vorm zoals ik die 6 jaar terug toepaste op mijn website. Ik heb er alleen 1 reageerlink bij gezet naar dit logje voor mensen die het reageren niet kunnen laten.

Hanscke vroeg onlangs wanneer er weer een zwerfverhaal kwam. Je moet het voorlopig met dit zwerfverhaalte doen. De kans is groot dat ik pas ergens in September op de fiets stap voor een volgend vakantietochtje.

Advertentie

Geplaatst op 2009-06-22, in Zwerfmatig. Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Het zijn de providers van vroeger niet meer.

 2. @Me!: Deze provider was van 1999. Het ging tot afgelopen Februari goed en toen maakte waarschijnlijk 1 persoon er een zootje van.

 3. Dat Emigrant in Marburg woont, dat geloof ik direct, maar ben jij Emigrant tegen het lijf gelopen daar, Xiwel? Wat is anders de reden, dat je hem, of is het een haar, aanhaalt?

 4. @Vedat: Emigrant ben ik op de blogkaart tegengekomen. Zodoende weet ik dat hij in Marburg woont.

 5. Xiwel, jouw beschrijvingen van fietstochten werken ineens aanstekelijk. Ik fiets ook graag – helaas niet ver of snel meer, wegens een kapotte knie – maar ik maak altijd alleen maar dezelfde tochtjes in de omgeving (die overigens prachtig is zoals je weet). Maar nu krijg ik ook zin in een zog. fietsvakantie. Heb ik tot mijn 25e sowieso vaak gedaan. Omdat ik half juli vakantie krijg, kan ik binnenkort eens gaan proberen hoe me dat bevalt. Je hebt hier van die handige reisboekjes, Bett & Bike, daar staat in welke herbergen graag fietsers ontvangen.

 6. @Emigrant: De Bett & Bike-stickers zie ik regelmatig bij hotelletjes die ik bezoek. Zal ook komen omdat ik vaak stukken fiets van zo’n Lahnradweg of dergelijke. Niet dat dat echt zoveel uitmaakt. Zeker in Duitsland is de fiets altijd welkom. De laatste keer dat ik daar een beetje last mee had was bij een wat duurder hotel in Dronten. Ik heb mijn fiets toen bij de openbare bibliotheek geparkeerd waar hij droog stond onder een soort overkapping.
  Ik overnacht ook nog regelmatig in vergeten hotelletjes, die niet in gidsjes staan en geen website hebben. Mij maakt dat niets uit. Ik kom niet voor de minibar, de TV of de sauna, maar wil wel een hard bed en een goede douche.
  In Nederland is tegenwoordig iets als Vrienden op de Fiets, een soot hele kleine Bed en Breakfasthuizen. Nou zie ik dat als alleengaande ook niet zo zitten, ik heb liever ietsje groter en ietsje minder persoonlijk. Simpelweg omdat ik nergens langer blijf dan 1 nacht.

 7. @Xiwel. Ik ben meteen aan het nadenken gegaan: over route, bagage, regenkleding enz. Een vraag die bij mij opkomt en die ik jou wil voorleggen: wat doe je met je bagage als je ergens stopt en even iets wil bekijken of ergens in wil? Jij fietst toch ook niet met rugzak, neem ik aan?

 8. @Emigrant: Aan bagage heb ik kleding bij me en andere spullen als een cameraatje en wat kaarten. Dat laatste zit in een klein tasje van een supermarkt of zo. Die zit in het bovendeel van m’n fietstas. Als ik mijn fiets even wegzet om iets te bekijken, dan laat ik alles (die kleren dus) op mijn fiets en neem alleen dat kleine tasje mee. Daar zitten dus mijn spullen van ‘waarde’ in. Kleding heeft bij mij weinig waarde en koop ik nieuw als het gepikt wordt. In de laatste 30 jaar dat ik dit doe is dat nog niet voor gekomen. Ik ga meestal met oud ondergoed weg en koop daarvoor nieuwe vervangers onderweg. Dat scheelt me gezoek naar een wasserette.
  Ik heb daarbij hele slechte fietstassen, omdat zelfs de beste niet waterdicht zijn. Bij mij is het wel waterdicht omdat ik eerst mijn kleding in een dikke vuilniszak stop en die gaat in de fietstas. Werkt uitstekend.
  Met een rugzak fietsen vind ik link, dan zit het gewicht te hoog.

 9. Slimme tips, dankjewel. Nee een rugzak op de rug, dat is niets gedaan, dat begrijpp ik. Maar ik vroeg me vandaag af of er geen rugzakken bestaan die ook als fietstas dienst kunnen doen…

 10. @Emigrant: Die vraag heb ik me ook eens gesteld en ik heb zelfs een idee hoe dat moet. Mijn standaard 3-delige fietstas is daar geschikt voor. Dat ding heeft 2 zijvakken en een bovenvak. Als ik hem rechtuit leg en er een frame in schuif, dan kan ie zo achterop m’n rug. Dat lijkt me erg makkelijk met trappenlopen in een hotel.
  Aan de andere kant slinger ik dit ding over m’n rechter onderarm en loop ik er ook hele stukken mee. Ik hoef dan geen frame en riemen mee te nemen en dat scheelt weer wat gewicht. :-)
  Meer dan 10kg heb ik niet bij me en dat past prima in zo’n fietstas. Ik kom ook fietsers tegen met 4 losse fietstassen, 2 voor en 2 achter. Dat lijkt me onhandig om mee te nemen naar een kamer. Die mensen lopen vast 2x en hebben dan geen hand vrij om een trapleuning vast te pakken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: