Jun-24: Vogelvlucht Nassaukwartier

Vandaag zag ik weer een stukje in de locale krant over te bestellen luchtfoto’s. Af en toe gaat er een vliegtuigje over, die wat foto’s maakt. Via de krant worden die verhandeld. Van mij mogen ze, maar op het internet zijn veel betere luchtfoto’s te vinden. Onder een mooiere hoek en wat dichterbij zodat de huizen herkenbaarder zijn. Het enige is dat deze foto’s in stukjes op het internet staan en er wat geplakt moet worden. Voor de 10 megapixelfoto met mijn huis ergens in het midden heb ik dat hier gedaan.

Ik heb de jpeg-kwaliteit verminderd zodat het fotobestand maar 2 megabyte telt en wat sneller laadt. Ooit dacht men dat bij Webminlog geen grote bestanden geparkeerd konden worden. Met dit logje is die onzin ook weer uit de wereld.

Op de foto zie je rechtsboven de Kneppelbrug die naar de binnenstad leidt. Onder is het Medisch Centrum Alkmaar en linksonder is een klein hoekje van de Westerhout te zien.

Nu zullen er vast mensen zijn die denken: ‘Hoe zit het met de rechten?’ Nou geen idee. Dwz mij is nooit iets gevraagd toen deze foto van m’n huis en tuin genomen is en vervolgens op het internet is gezet. Geeft nix hoor. Van mij mogen ze als ik dan ook het recht heb om deze huisvlijtversie te plaatsen. (Verder staat er nog een regeltje rechtsonder, maar dat is onleesbaar.)

Probleem is wel dat dat (kranten-)luchtvaartbedrijfje op de fles kan gaan. Niet door mij, daar heb ik te weinig bezoekers voor. Maar wel door Microsoft. Als u die even een klein bedrag per jaar geeft, dan kunnen zij dit soort fotovliegtuigjes in de lucht houden. Dit naar aanleiding van Fokke & Sukke die me met deze spotprent op het idee brachten:

O ja en vergeet niet op deze link (en daar vervolgens op wat reclames) te klikken, zodat Fokke & Sukke wat inkomsten krijgen. Anders moet ik hier voor hen gaan heffen en dat is me teveel werk.

Advertentie

Geplaatst op 2009-06-24, in Alkmaar, Webmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Ik zal me ook eens gaan bezig houden met wat knip en plakwerk… Dat loont de moeite zie ik.

 2. @Xiwel: Graag een pijltje bij je huis, of een cirkel eromheen.
  ‘Hoe zit het met de rechten?’
  Voor plaatsing van de foto dien je te dokken. Iedereen mag alles fotograferen wat openbaar is.

 3. @Dolby: De foto zelf staat niet als geheel op het internet en kopiën daarvan zijn ook niet in de verkooop. Wat er wel op het internet staat is openbaar te bekijken en daar heb ik een foto van gemaakt. Ik begrijp van je dat ik alles mag fotograferen wat openbaar is. :-)

 4. @Me!: Je hebt geluk, noord-oost Gebrook staat er ook op.

 5. Ik vind, dat je groot gelijk hebt, Xiwel. Wat zij doen, dat kun jij ook. Ik heb toevallig van de week ergens gelezen, dat iemand met succes een proces tegen zo’n soort foto heeft aangespannen. Dus… laat ze maar komen.

 6. Ik ga straks mijn eigen luchtfoto’s maken, want ik doe vanavond een ballonvaart. We vertrekken in Utrecht, maar door de oostenwind zullen we niet over ons huis komen… helaas! Maar het wordt vast erg leuk :-)

 7. @Xiwel: Dat heb je goed begrepen. ;-) Hopelijk voor jou begrijpt de andere partij dat ook.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: