Jul-06: Zwerfgok 120

Gisteren heb ik een lekker stuk gefietst, daar log ik later nog over. Ik ben binnen Westfriesland gebleven en heb in 1 plaats een setje aparte straatnamen op de foto genomen. Dus deze keer een simpele vraag: In welke woonplaats hangen deze straatnaambordjes?

Gokken hoeft niet meer. Jeanne had al vrij snel de oplossing en mag als hoofdprijs een keer op eigen gelegenheid door deze straatjes in Enkhuizen gaan wandelen. Van Harte!

Advertentie

Geplaatst op 2009-07-06, in Gokmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Mag ik hier reageren of moet het nog geheim blijven? De plaats begint met een E, heeft een monumentale toren en haven en museum in de openlucht.

 2. @Jeanne: Bij deze heb je gewonnen! Er blijft nog wat (zoals een 2e plaats) te gokken over voor andere bezoekers.
  Echt serieuze quizzen vind je hier niet. Dus iedereen mag neer kwakken wat hij of zij wil. In dit geval ging het me eigenlijk om die maffe straatnamen die in die plaats voorkomen.
  Ik wist dat al, maar het schoot me weer te binnen toen ik langs de Olifantsteiger fietste. In Alkmaar hebben we een Bierkade, waar biervaten werden verladen. Ik kan me toch echt niet voorstellen dat er in die plaats regelmatig olifanten werden verscheept, laat staan dat de steiger die kon dragen. :-)

 3. Dan doe ik er de letter n achter En. Voor nummer 3.

 4. Hoerejacht heeft volgens mij ooit op 3FM bij de Coen en Sandershow een competitie voor straatnamen gewonnen (of dat de raarste, lelijkste, meest-daar-wil-je-toch-niet-wonen of andere lijst was kan ik me niet meer herinneren).
  Die Olifantsteiger kan ook een katachtig beest met slurf en een spellingsprobleem zijn :-)

 5. @Harald: Ik luister nooit naar 3fm. Maar op het internet is dat daar idd te vinden als lelijkste straatnaam.
  Toch lijkt het me ook niets als je met overgewicht moet zeggen dat je op Vette Knol 15 woont. :-)

 6. Tjee, die zijn nog gekker dan ‘Achter het Wild Varken’ in…

 7. @Allen: Inmiddels heb ik de uitslag verklapt in m’n volgende logje. Ik had niet echt de illusie dat zich hier een zware strijd zou ontwikkelen. Met simpel Googlen op een van de straatnamen komt al snel Enkhuizen boven drijven. Dergelijke maffe namen kom je niet in andere woonplaatsen tegen.
  Alhoewel Laurent ook een mooie in ‘s-Hertogenbosch gevonden heeft. Hebben daar ook Enkhuizenaren gewoond? :-)

 8. Shit, ik had het ook geweten! Ik vind je zwerfgokken vaak veel te moeilijk omdat ik de kop van Noord-Holland niet zo goed ken, dus toen ik in mijn mailbox de melding kreeg dat je weer een zwerfgok had geplaatst, ben ik niet eens gaan kijken. “Alleen als hij in Enkhuizen is geweest, heb ik kans”, dacht ik nog bij mezelf. Daar woont namelijk ex-familie van mij. Nou ja, gemiste kans dus…

 9. Over de olifantsteiger: volgens Ploertmans werd die in Indonesië gebruikt als opstapsteiger om op een olifant te kunnen plaatsnemen. Ze hadden ook een ladder kunnen nemen, maar die duvelt om wanneer de olifant plotseling besluit op safari te gaan.

 10. Je hebt me een leuke dag bezorgd. Bedankt!

 11. @Dolby (und Ploert); Ik snap hieruit dat in de voorgaande eeuwen wat olifanten in de Zuider Boerevaart ronddobberden en men zo op deze grijze taxi’s aanmonsterde. :-)

 12. @Jeanne (en de Henkuzer horeca): Graag gedaan.

 13. @Christiaan: Ook zonder locale kennis was deze goed te doen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: