Jul-22: Zaansche Schans

Afgelopen maandag kwam ik door de Zaansche Schans. Ik was onderweg naar een stukje Zaanstad (’t Kalf) dat ik nog nooit bekeken had. En een deel daarvan is zeker mooi. Toen ik nog wat verder fietste werd het met de bestrating en de rest duidelijk minder en hield ik het voor gezien.

Gelukkig was het rond de Zaansche Schans wel prachtig en dat kwam vooral door het Hollandsche weer. Er woei een straffe westenwind. Qua Aziatische bezoekers viel het erg mee en ik kon er dus op mijn gemak doorheen fietsen en wat foto’s maken.

De onderste is van de nieuwe Juliana-bruggen. Volgens een bakfiets-moeder die ik sprak hadden we daar vandaag over moeten kunnen fietsen, omdat de fietsvoetgangersbrug die dag al zou worden geopend. Ja, die was dus geopend, net als de autobrug en daarom mochten we nog gebruik maken van het Julianaveer. Als je de tijd hebt is dat veel leuker.

Geplaatst op 2009-07-22, in NH-matig, Zwerfmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Wat heb je te zoeken in een achterbuurt van Zaandam? Ik begrijp tenminste dat het bewuste stukje Zaanstad geen toeristische attractie is. Of wil je gewoon iedere woonwijk in jouw provincie een keer bezocht hebben?

 2. @Christiaan: Ik probeer om met het fietsen telkens iets nieuws te zien en dat wordt steeds lastiger. :-)

 3. Als ik kan kiezen tussen een veerpont en ene brug, dan neem ik meestal de veerpont. Maar het is ok wel weer leuk als je op de eerste dag over een nieuwe brug kunt fietsen.
  Dat een deel van Zaanstad er iets anders uitziet dan de rest, dat had je wat mij betreft niet alleen hoeven te schrijven, Xiwel. Dat hoef je niet van iedere stad waar je komt te doen, maar je bent er dit keer zo bewust heen gefietst.

 4. @Vedat: Je hebt gelijk, ik heb de text een beetje aangepast. Het probleempje was dat ik eerste de Zaansche Schans bekeken heb en toen nog wat leuke straatjes in ’t Kalf. Maar daarna werd het een zootje. Gewoon een kwestie van net iets te ver doorfietsen. :-)

 5. Ik ken Zaandam van de Zaansche Schans en van het Tsaar Peter huisje. Allebei leuke bezienswaardigheden.

 6. Ik ben er eigenlijk nooit geweest. Waarom eigenlijk niet? Geen idee, maar het ziet er mooi uit!

 7. Inmiddels is de Julianabrug voor fietsers dicht, dus met de slagbomen open.

 8. Dit moet ik ook nog eens van dichtbij met mijn eigen ogen gaan bekijken…

 9. @Aline: Zeker doen. Als je nog niet op Marken geweest ben, dan kan ik ook dat aanraden.

 10. Beste Vedat Gok te Zaandam, etc.

  Geachte Rob Horvath;
  Ik heb je bericht gewist aangezien hier geen Vedat Gok blogt of reageert. De Vedat die hier kwam heeft een Franse achternaam. Hij is helaas gestopt met bloggen en kwam overigens uit Gelderland. Via Google denk ik dat de gezochte persoon een facebookaccount heeft.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: