Okt-05: King Tee

Die naam schoot me als eerste te binnen toen ik hoorde dat Bob Bouma overleden was. Bob Bouma was een zeer ingetogen quizmaster, die o.a. ‘Cijfers en Letters‘ presenteerde en die vooral bekend is om de filmquiz ‘Voor een Briefkaart op de eerste rang’.

King Tee (volgens mijn grijze massa heette die man zo, maar ik kan het nergens op het internet vinden) was een candidaat die zo ongeveer bij de 5de uitzending aantrad.. ..en maar terug bleef komen. Want als je won, mocht je de volgende keer weer meedoen. Eerlijkgezegd kan ik me geen uitzending van ‘Voor een Briefkaart op de eerste rang’ voor de geest halen zonder meneer Tee.

Aangezien er maar 2 candidaten per uitzending meededen werd King Tee wereldberoemd in heel Nederland. Zo erg dat Frans Halsema en Gerard Cox er een parodie op maakten. Die is gelukkig wel op 123video te vinden.

(Zie reacties voor betere info.)

Geplaatst op 2009-10-05, in RTV-matig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Wat een mooie associatie..
  Voor mij is het uit een tijd waarin ik niet zo heel veel tv keek / mocht kijken, waardoor ik het programma niet zo goed ken.. Maar de foto op de site gevonden dankzij de Wikipedialink van Emigrant, herken ik toch weer wèl… http://www.thetjongkhing.nl/

 2. @Emigrant: Bedankt voor de vondst. Op zijn naambordje zal dus Khing Thé hebben gestaan. Omdat Bob Bouma zijn achternaam wel eens uitsprak als ‘Tie’ dacht ik dat ‘Tee’ de schrijfwijze zou moeten zijn. In mijn logje bedacht ik te schrijven dat Thé waarschijnlijk van (Surinaams-) Javaanse afkomst was. Ik heb dat weggelaten, maar achteraf klopte dat Javaans dus wel.

 3. @Jolie: We reageerden duidelijk tegelijk. Dwz mijn eerste reaxi op0 emigrant werd om een of andere reden niet geaccepteerd en nadat ik die opnieuw plaatste zag ik ook jouw reaxi.
  Zelf heb ik niets met films. Sterker nog ik kijk vaak ‘Met het mes op tafel’ en heb daar alle filmvragen fout. Destijds stond de TV aan luisterde ik automatisch wat mee. Ik vond het ook wel apart dat Khing Thé alles wist en vooral erg snel de zoemer indrukte.

 4. Nightwriters?

 5. Tsja, mensen worden oud en gaan dan dood. Ik had niet zoveel op met Bob Bouma.

 6. Briljant, die Cox en Halsema.
  Die Bob Bouma, die heb ik ooit nog eens een hand gegeven. (toen hij nog leefde, dan.)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: