Dec-02: Heiloo Prachtstad?

Een half jaar terug schreef ik over de nieuwe komborden van Alkmaar. Inmiddels zijn de grote versies langs de gewone wegen aangepast. De rode plastic stadstorentjes werden er steeds van afgepikt. De gemeente heeft de rest van die souveniertjes maar zelf weggehaald.


De ‘kleinere’ komborden langs de fietspaden waren al torenvrij. Hier rechts zo’n fietspad-versie en die foto heb ik niet geshopt. Jawel een bord voor Heiloo gesponsord door de stichting ‘Alkmaar Prachtstad‘. Het plaatje heeft niet veel met de Heerlijkheid Heiloo van doen. Ik weet in elk geval niet van Heiloose zeilschepen en dito molens. En voor alle duidelijkheid: Heiloo is nog een onafhankelijke gemeente en valt niet binnen de gemeente Alkmaar.


Pas op extra aanvullingen:

Gisteren dacht ik nog; ‘Laat ik eens een simpel logje plaatsen’. Vandaag (3 december is de dag) werd ik weer eens op de feiten gedrukt. Bij mij is nix simpel. Zo vond ik het weer mooi genoeg om eens een flinke wandeling te maken. M’n verkoudheid is minder en ik had behoefte aan een portie frisse buitenlucht. Ik bedacht naar het winkelcentrum van Heiloo te lopen voor een kom Hemasnert.

Dat is ook gebeurd. Het looptochtje ging goed, de snert ook, dus daar geen zorgen over. Op de heenweg kwam ik langs het bord waar ik gisteren over gelogd had. Tenminste dat dacht ik.

Inderdaad het bord was weg. Dan vraag ik me af; ‘Werken mijn logjes nu echt zo snel?’ En waarom, zo fout was het bord niet. Eigenlijk hoorde er een bord ‘Einde Alkmaar’ – ofwel Alkmaar met een schuine rode streep erdoor – te staan. En iets verder een bord met Heiloo. De gemeentes hadden schijnbaar besloten om dat op 1 bord te regelen. Aan de achterzijde van dat bord stond dan ook Alkmaar in grote witte letters. En nu staat er dus niets meer. Of gaat hier wat anders komen? Geen idee.

Op de terugweg kwam ik een stukje langs de Kennemerstraatweg en daar zag ik zomaar het oude fietspadbord hangen. Dat terwijl er al aan de zijkant van deze weg al een bord staat met: ‘Welkom in Heiloo’. Welke onverlaat heeft dit fraaie fietspadbord verhangen naar de viesdrukke Kennemerstraatweg?

Bij deze ook nog een positieve bijkomstigheid. Ik ben al dagen mijn foto’s aan het uitzoeken. Dwz ik zoek een bepaalde foto (heb ik nog niet gevonden) en tegelijkertijd orden ik de rest per locatie in mappen. Vandaag kwam ik wel deze hieronder tegen.


Die foto heb ik eerder van een biebboek gemaakt.

Geplaatst op 2009-12-02, in Alkmaar en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Valt dit niet onder discriminatie: omliggende woonkernen reclame laten maken voor Alkmaar, alsof ze van zichzelf niets moois hebben.

  2. Gewoon een miskleun dus…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: