Dec-06: Hemarondje

Een paar dagen terug logde ik dat ik eindelijk weer eens een langer rondje heb gelopen. Een chronsiche verkoudheid en daarvoor een enorme blaar op m’n kleine linkerteen, zorgden ervoor dat ik niet verder liep dan de supermarkt. Die staat net iets verder dan een kilometer van m’n huis.

Maar nu de verkoudheid eindelijk zakte vond ik een portie frisse lucht hard nodig. Het weer zat redelijk mee en ik bedacht een kom snert te halen bij de Hema in Heiloo. Dat is 4 km van m’n huis en de wandeling gaat vrijwel geheel door bosrijk gebied van de Alkmaarder Hout en het Heilooër bos. Als het tegenviel zou ik de bus terugnemen.

Ik hou niet zo van bussen en het was ook niet nodig. In de restauratie van de Hema (lag zoals gebruikelijk) hun recentste folder. Bij het door-bladeren viel mijn oog op een setje Arabische karakters.

Het zijn de Arabische M en S. Leuk voor Mo-ischa of -hammed en Sinteriah nicolasiah of hoe die snuiter ook in het Arabisch mag heten. In de winkel zelf wel bergen chocolade letters, maar geen Arabische te vinden.

Niet zo gek gezien Heiloo weinig inwoners heeft van Marokkaanse komaf. Op de terugweg bedacht ik daarom maar eens bij de nieuwste Hema in Alkmaar-Zuid te gaan. Die Hema zit in een wijk waar voldoende Marokkanen wonen. Maar ook daar niet: ‘We zijn maar een kleine Hema.’ Dus liep ik door naar de oudste Hema die ik ken, die in de binnenstad.

Onderweg nog even door de V&D en het Kruitvat gelopen, ook daar alleen Latijnse letters aangevuld met de J en de K. En bij de oude Hema niet anders. Best jammer, ik had zo’n letter wel wat groter op de foto willen zetten.

Uiteindelijk heb ik ruimt 10 kilometer gelopen en had daar weinig last van. Bij Woordenaar zag ik dat via mobiele GPS een kaart van je looproute kunt laten maken. Hem viel zijn gelopen afstand tegen. Mogelijk komt dat omdat de GPS niet elke honderste van een seconde de postie doorgeeft en er dus digitaal bochten worden afgesneden. Met de gewone intekenoptie van Maps.Google heb je dat zelf in de hand.

Onderweg kwam ik nog wel langs een winkel met moderne Burqa’s. Soms gaan modeontwerpers echt een beetje te ver.

Advertentie

Geplaatst op 2009-12-06, in Regiomatig, Shopmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 14 reacties.

 1. Het was wel grappig geweest als je die letters gevonden had…

 2. @Me!: Maar stel dat dat al in de eerste winkel was, dan was mijn rondje aanzienlijk korter geworden. Dit was dus best goed. En het geeft maar aan, dat je van chocolade kan afvallen. :-)

 3. Van bier kun je ook afvallen. Het moet wel koud bier zijn.

 4. Arabische chocoladeletters bij de Hema? Dat worden weer kamervragen van de PVV…

 5. Ze waren er ook al in de periode voor het Suikerfeest.

 6. @Trijntje: Dat was me niet opgevallen, ik heb een Nee-Nee-Nee sticker boven m’n brievenbus. Waren ze toen ook al zo belachelijk duur (2,95 tegen 1,30 voor een standaard letter)?

 7. Geen idee hoeveel ze toen kostten.
  Ik heb het ook niet uit een folder of zo, maar ik heb het in die tijd ergens gelezen.
  Dat was in een krantenartikel dat meer in het algemeen er aandacht aan gaf dat de Nederlandse middenstand langzamerhand gaat inspelen op de islamitische feesten.

 8. En ik heb ook een Nee-Neesticker.

 9. Die nee-ja sticker komt er binnenkort, hopelijk deze week bij ons op de deur, want ik word helemaal kriegelig van al dat papier.
  Toen we net verhuisd waren, was het wel handig, omdat we toen zoveel spullen nodig hadden, dat je dan toch gefixeerd raakt op koopjes.
  Maar die burka’s, geweldig!!! Hoe belachelijker hoe beter, misschien zou een vuilniszakburka een goed idee zijn, is nog regenafstotend ook.

 10. Was wel leuk geweest als je het had gevonden. Volgens de folder ontbreken de normale letters M en S dus. Volgend jaar beter, Xiwel. Dan zijn de chocoladeletters bij de Hema zelfs nog eerlijk ook.

 11. @Assyma: Wat dat betreft lijkt het me ook fantastisch als iemand met lange donkere kleding en minimaal een hoofddoekje bij die zaak naar binnenstpt met de vraag of ze die rode burqa eventjes mag passen. :-)

 12. @Xiwel
  weet je er moeten gewoon wat meer Najibs Amhali’s geboren worden, de islam moet gewoon wat luchtiger worden, een licht en hilarisch briesje kan het goed gebruiken.
  Zo’n etalage vind ik dan al bijna cabaret.

 13. Ik zal hier ook een kijken of ze die letters ergens hebben….

 14. @Sjoerd: Leuk dat je op zo’n (3 jaar) oud bericht reageert. Ik was tags aan het toevoegen en hier kwam ‘snert’ in voor. Tegelijkertijd de ontbrekende foto’s geplaatst, die bij de verhuizing niet automatisch mee gingen. Maar aan de text heb ik niet gezeten. Schijnbaar krijgt jouw feedreader dan toch een seintje.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: