Dec-17: 0417 Soest

Inmiddels had ik mijn zinnen gezet op Soest. Ook daar was ik al eens geweest en ook dat was een dikke 25 jaar terug. Een logje van Henk50 had me al eerder op het idee gebracht om die stad nog eens een keertje goed te bekijken. Ik was aardig in de buurt, dus waarom nu niet?

Eerst nog even een prima ontbijt in de zeer hoge (en grote) eetzaal naar binnen werken. Heerlijk zo’n buffet, want met bediening had ik er vast een paar uur langer over gedaan. Bij het afrekenen ging de balière een paar keer het kantoortje in om te vragen of het wel klopte. Bij nazoeken snap ik waarom. Schijnbaar heb ik 10 euro laataanfietskorting gekregen. En dat valt me nog mee, want ik had het idee dat ik zeker 30 euro onder de prijs sliep.


Naar Soest is simpel, ik hoefde alleen maar richting zuid te gaan. Dat deed ik via rustige landweggetjes o.a. door Sassburg en Warendorf. In die plaats stonden allemaal beschilderde paarden in het centrum. Schijnbaar hebben ze daar wat met paarden. In Freckenhorst stond nog weer zo’n grote stiftkerk. Ongelooflijk dat dergelijke kleine plaatsen zoiets pompeus bezitten.

Het was wederom prachtig fietsweer met 29 graden en een minimaal windje uit het zuiden. Best lekker zo’n aircootje. Na Beckum stak ik bij Lippborg de Lippe over. Ik was dan ook redelijk vroeg in Soest en had mooi de tijd om die stad te bekijken. Ooit was Soest een van de belangrijkste steden van Duitsland en dat laat mooie sporen achter als een enorme Dom en nog flink wat andere kerken. Er is ook nog een redelijk complete stadswal.

Ik overnachtte er in een Kolpinghuis. Kolping schijnt een belangrijke katholiek te zijn geweest en nu snap ik ook waar de naam Kolping Boys (voetbalclub in Alkmaars naburige Oudorp) zijn oorsprong heeft. Kolping wilde mensen verheffen en dat onderdak bieden hoorde erbij, net als een soort school die ook binnen dit gebouw zat.

Ik at warm op het marktplein. Deze keer was het duivelsrösti met chili con carne. Een prakkie dat ik zelf ook wel eens maak, maar dat bij mij nog geen naam had. Het was ongeveer hier dat ik aan het alkoholfreie witbier begon. Dat smaakt echt goed, er is geen verschil met het reguliere witbier.

De volgende ochtend begon het motregenachtig. Een goede reden om met plu eens die bijna complete stadswal af te lopen. En toen ik dat gedaan had regende het nog. Ik vroeg me af of het niet de hele dag zo door zou blijven gaan. Om dat voor te zijn nam ik de trein naar net voorbij Fulda. Halverwege de rit klaarde het al op en na Fulda zat ik weer lekker op de fiets bij prima weer.

Begin | Landkaartje | vervolg

Advertentie

Geplaatst op 2009-12-17, in Zwerfmatig-9 en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Dit keer dus niets om te gokken, maar we zijn al een aardig eind van huis. Dokkum voelt zich verbonden met Fulda door Bonifatius.

  2. @Hanscke: Morgen komt weer een gokronde.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: