Jan-16: Algemeen Zaniken

Ik wilde een heel verhaal schrijven over het debat, dat de 13de in zijn geheel werd uitgezonden. Dat het een leuk toneelstuk was, waarbij Pechthold als een uitgelaten John Lanting op de haverkist sprong en daar een leuke show van verbazing en verontwaardiging te berde bracht.

Maar ja, dat debat is alweer achter de rug en wie interesseert zich nu nog voor mijn visie daarover? Ik in elk geval niet meer. Het was een appeltje-eitje. Balkenende heeft al jaren een Oost-Indisch Spraakgebrek. Dingen die hem goed uitkomen, spreekt hij netjes, duidelijk en langzaam uit. En hij houdt op de goede momenten een pauze, zodat men de woorden goed tot zich kan nemen.

Als Balkenende iets niet goed uitkomt, dan wordt zijn uitspraak enorm rommelig. Het aantal woorden in de vorm van bijzinnen (met {veel} toevoegingen [en daarop {nog veel meer} kanttekeningen {aan weerszijde en ook onder en boven}]) vliegt je vrijwel onverstaanbaar en in millisecondes om de oren. Daarbij spreekt hij meer dan de helft van dergelijke woorden maar half uit en slikt de andere helft in.

En ja, visvrouw Hamers had daaruit begrepen dat Balkenende niet het standpunt van haar PvdA-minister Bos had kunnen verwoorden. Kortom genoeg spraakverwarring voor een klucht en die kwam er dan ook. Dus nu niet meer zeuren dat er tekort drama op de publieke omroep wordt uitgezonden.

Wat mij vooral opviel waren de woorden van VVD opper-nerd Rutte. Die zei tegen Balkenende: ‘Maar u bent toch minister van AZ?’ En toen dacht ik: ‘Oeps. Is AZ (die het afgelopen jaar de Nederlandse competitie won) zo belangrijk dat zij een eigen minister hebben? En waarom in hemelsnaam Balkenende? Waarom niet Bos, zodat ie het financiële drama van AZ en de DSB eventjes oplost?’

Maar ik snap natuurlijk best dat het Bos niet kan zijn. Dat is een Amsterdam-Noorder die overtuigd Feijenoord-fan is. En welke andere minister wil zich iets van AZ aantrekken? Kortom de bal bleef bij Balkenende liggen. En AZ is daar mooi klaar mee, want dan gebeurt er vrijwel nix.

Advertentie

Geplaatst op 2010-01-16, in AZ-matig, Kiesmatig, RTV-matig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Daar kun je uren over uitweiden, achteraf is er toch niets van waar.

  2. Nou ja, oorlogje meer of minder, wat maakt het allemaal uit. Is toch ver van mijn bed. Als ik maar aan de macht kan blijven, dat is veel belangrijker.
    Nederland, vazallenstaat met een grote mond.

  3. Dat was ik.

  4. @Me!: Hoe bedoel je? Alles wat ik schrijf tik is natuurlijk 103% waar. :-)

  5. @Spuit Bob: Het debat over hoe we door De Hoop Scheffer en zijn marionet Balkenende de oorlog ingerommeld zijn komt nog. Daar ging het deze keer nog niet over.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: