Feb-03: Xiwel’s iPen!

Alle Appleflappen zijn van slag. Steve Jobs heeft de nieuwe iPad ten doop gehouden. (En iPad is geen ooglapje, dat is een eye pad. (Wat je dan wel weer hetzelfde uitspreekt. (Dat gaat bij de Apeldoornse verzekering flinke spraakverwarsels opleveren als een piraat zegt: ‘I lost my eye pad!’)))

Verder heb je er weinig aan. Zo moet je dat lel de hele tijd in je handen houden. Maak er een uitklapbare voet aan. Dan kan je hem tenminste neerzetten. En doe dan meteen wat toetsen en een DVD-speler in die voet als verzwaring tegen het omvallen. Kortom maak er gewoon een laptop of een netbook van, dat lijkt me zinvoller.

Onlangs bedacht ik zelf 2 iGevallen die het o.a. heel lang doen zonder opladen. Sterker nog ze zijn acculoos. De eerste is de iCan:

Obama is er laaiend enthousiast over en Osama gebruikt ze omdat deze manier van communiceren niet via de satelliet gaat en dus ook niet afgeluisterd of uitgepeild kan worden. Kortom een wereldproduct dat via Fanta en Orange al in de meeste supermarkten simlockvrij verkrijgbaar is.

Het tweede product is nog geheim. Een foto of een tekening kunnen jullie dus nog wel even vergeten. Gelukkig wordt dit log niet zoveel bezocht, dus kan ik wel het een en ander over de iPen (zo gaat ie dus heten) vertellen.

De basis is de bekende muis. En niet een 3-knops muis zoals vroeger onder DOS of een 2-knops muis bekend van Windows. Nee, zelfs geen 1-knops muis zoals bij Apple, maar een 0-knops muis. Xiwel gaat dus nog een flinke stap verder dan die Jobs. O ja, natuurlijk is ie draadloos en ook nog eens batterijloos.

Jawel een revolutie. Ook al omdat het een muis met ingebouwde printer is. Dus we hebben het hier niet alleen over een draad- en batterijloze muis, maar ook nog eens over een batterij- en draadloze printer. In de iPen komt voldoende inkt om dagen achtereen te tekenen of te schrijven.

Zelfs het beruchte vastlopen van het printpapier is opgelost. Zo hoef je het papier niet meer in een printer te stoppen, maar muisprint je direct op het papier. En omdat de vorm van een muis me ook niet echt aanstond, krijgt ie de vorm van een pen, vandaar de naam iPen.

Ik snap dat het een moeilijk te volgen is en dat het dus nog even afwachten wordt eer ie in de winkels ligt. Maar dan zal je ook echt denken: ‘Hoe heb ik ooit zonder gekund?’

Advertentie

Geplaatst op 2010-02-03, in Overmatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.

 1. Een echt hebbies product dus…

 2. Dus een iPad is geen schildpad zonder schild maar met een usb-stekker?

 3. @Bjorn:
  (Een ZebraPad zonder USB-steker.)

 4. @Me!: Ik heb onder hebbies zomaar een willekeurige link geplaatst. Hopelijk vind je dat niet erg. :-)

 5. Ik hoop niet dat de iPen evolueert naar de iVulpen….(spreekt iemand die linkshandig is, nou dan weet je het wel.)

 6. Wat gaat ie kosten?
  Was er niet ooit een parodie-filmpje over papier op die manier. Ongeveer zo:
  “Hee John, kijk eens wat ik hier heb, hier kun je tekst en plaatjes op bekijken zonder stroom.”
  “Wow Jim, dat is geweldig, kan het nog meer?”
  “Ja, kijk eens, ik laat het op de grond vallen, stamp erop met mijn voet, en het werkt nog steeds!.
  “Ongelooflijk, en je hebt ook geen updates nodig?”
  “Nee John. Het is revolutionair!”
  “Wow.”
  Het gaat hier natuurlijk om een blaadje papier.

 7. Ben bang dat die iCan gaat evolueren tot een iCan’t.

 8. De iPad kan alles wat ik onderweg nooit wil doen. Ik heb lang verlangd naar een electronisch schrijfapparaatje van 375 gram, waarop ik in de trein zou kunnen schrijven. Maar schrijven kan je op de iPad niet of moeilijk. Ach, waarom zou ook iemand schrijven…? en ik zelf reis intussen niet meer met de trein.

 9. @Emigrant: Dan is zo’n netbook (250 euro, een kleine laptop zonder DVD-brander) best handig.
  Maar ik vind het juist wel leuk om de omgeving vanuit en mensen in de trein te bekijken. Die laatste beluister ik ook en vaak raak ik wel aan de praat. Andere mensen zijn vast blij dat ik zo weinig met de trein reis. :-)

 10. @Möök: De weCan vond Obi aardig voor groepsgesprekken.

 11. @Gerrit: Ik heb nog geweten wat vulpen in het Brits was, maar het is me even ontschoten. Daarna krijg je een iLittlecrownspen. :-)

 12. @Bob: Toevallig ken ik dat verhaaltje heel goed. Ik kreeg het te zien rond 1995 toen al die rampzalig nagesynchroniseerde reclames op de RTL kwamen. Ik ga nog eens in m’n papieren archief neuzen.

 13. Hahaha, errug grappig Xiwel. Laat mij maar schrijven …..

 14. En de iPen als verdedigingswapen? Is misschien wel machtiger dan een iSword.

 15. De Ipad ik dacht het even niet… die kan niet multitasken niets… Google komt binnenkort ook met zoiets op de markt en die kan veel meer… ;)

 16. kun je met die iPen ook iBoeken schrijven die gewoon op de boekenplank kunnen staan?

 17. @Frans54: Waarschijnlijk heb je dan wel een iBoekenplank nodig. :-)

 18. Zie ik nu pas dat al eerder Blikmail van TouwTel was gelanceerd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: