Feb-05: Zwerfgok Sep-22 (gesloten)

Omdat het gokken eenvoudiger wordt (daar ik huiswaarts ga en gemiddeld 100 fietskilometers is circa 70km hemelsbreed afleg) vond ik het gokken op een slaapplaats te eenvoudig. Ik had me niet echt voorgenomen om naar Bad Hersfeld te gaan, maar het verwonderde me niet dat ik daar uit kwam.

Niet alle deelnemers hadden het in de gaten, maar ik schreef:
Dus deze keer een foto halverwege de dag. En daarbij is het niet de bedoeling dat jullie raden waar deze zoutafvalberg ligt:

Met 96% natriumchloride lijkt het me prima zout voor de Nederlandse wegen. Probleempje is mogelijk dat die andere 4% niet zo goed is voor het milieu. Toevallig zag ik de voorgaande avond een uitzending over deze storthoop. En het was dus wel grappig dat ik er onbedoeld langsfietste.

Toen ik er een aardig stukje voorbij was had ik er een mooi uitzicht op en heb ik de foto met enige zoom genomen. De vraag is: ‘Bij welke woonplaats maakte ik deze foto?’

De foto van deze ‘Monte Kali’ maakte ik net voorbij Gethsemane. Emigrant kwam met zijn voorzichtige gock het dichtste bij. Die afstand was in 7,6 km te doen, maar ik fietste er ruim het dubbele over. Ik denk dat Dhyan geluk heeft, want ik vond een Tiefengruben net ten zuiden van Fulda en mogelijk had hij een andere in gedachte die verder lag.


De Daguitslag:        Klassement na 9 rondes:
1. 10p Emigrant (7,6km)    1. 78p Emigrant
2. 9p Bob (54,2km)      2. 61p Me!
2. 8p Dhyan (54,7km)     3. 57p Dhyan
3. 7p Me! (75km)       4. 33p Mack
5. 28p Hanske
6. 15p Bob
7. 12p Luciënne
8. 11p Rob Hamilton
9. 8p Fruttekoek
10. 7p Joanna
11. 6p Jowi
12. 6p Fialas

Voor de nameutelaars blijft het reageervak geopend.

Geplaatst op 2010-02-05, in Gokmatig, Milieumatig. Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Zou suiker eigenlijk een optie zijn, om te strooien? Bij mij op m’n werk heb ik zeker 6 dozen suikerklontjes staan.

 2. @Mack: Wel goed roeren. Maar wordt dat niet erg s(i/t)roperig? :-)

 3. Afvalhuis of Muhlhausen…

 4. Die berg ligt bij Bad Salzungen. Hij hoort bij (Erlebnis)-bergwerg Merkers, waar ik een keer heb meegedaan aan een ondergrondse 10 km-loop. Die berg is zo reusachtig, dat je hem duidelijk ziet vanaf de snelweg op een afstand van 25 km. Ik heb heel lang niet geweten wat dat eigenlijk voor een berg is, hij is fascinerend.
  Overnacht zou je kunnen hebben in Mühlhausen, maar omdat dat al gezegd is, zeg ik Treffurt.

 5. Mijn gok is Philippstal (Werra). And a gock it is…

 6. Mijn gok Tiefengruben.

 7. Nee ik had de zoutberg boven Neuhof op het oog en meende vanuit de vorm van de berg dat je cameraperspectief vanuit Tiefengruben zou zijn geweest. Ik zag op je foto veel vlakte voor de berg en kom me niet voorstellen dat het deze zoutberg bij Philippsthal kon zijn.
  Dus je mag me je excuses aanbieden of er nog een aantal punten bijlappen.

 8. @Dhyan: Google komt als eerste met een Tiefengruben ten zuidoosten van Erfurt. Ik dacht dat je die dus bedoelde. Maar uiteindelijk had ik (bij toeval) de juiste gekozen. Dus qua uitslag maakt het niets uit. Toen ik naar Flieden treinde had ik die van Neuhof kunnen zien.
  Het gemene van mijn foto was dat ik ‘m vanaf een ander berg/hoogvlakte nam waardoor de onderkant van die zoutberg niet zichtbaar was.

 9. In Vacha en Phillipstal ben ik zelf geweest, en ik moet die berg dus ook hebben gezien. Maar ik had en heb er geen herinnering aan; hij zal me indertijd niet als iets raars zijn opgevallen, want langs de kaliberg bij Neuhof was ik al vaak gereden.
  Maar in mijn geheugen moet die Monte Kali toch zijn opgeslagen. Terwijl ik méénde te gokken, putte ik blijkbaar uit de diepere lagen van mijn onderbewuste….

 10. @Emigrant: Wel opvallend dat Hessen 2 van die grote stuifbergen heeft, de een op de grens met Thüringen en de ander op de grens met Bayern. :-)

 11. Ja, Hessen is een vies Bundesland, maar dat mag de pret niet drukken, vooral niet als het spul naar een ander Land waait.
  We hebben ook een erg oude kerncentrale (Biblis). Als daar iets misgaat zal de ligging in een uithoek niet helpen,.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s