Feb-12: Zwerfgok Sep-24 (gesloten)

De 10de en laatste zwerfgok van deze fietsvakantie. Ik had nog een 11de kunnen verzinnen, maar die zou te smimpel worden.

Deze keer geen verwarrende foto, alleen een paar simpele aanwijzingen. Ik begon de 24ste dus in Bad Arolsen en met viezer dan druilerig weer. Het had niet veel gescheeld of ik had daar een trein richting huis opgezocht. Gelukkig niet gedaan en het weer werd aan het eind van de dag zelfs heel erg fraai.

Na 118km km fietsen eindigde ik in een plaats die ik wel op mijn enorm lange lijstje van te bezoeken plaatsen heb, maar zeker niet erg hoog. Achteraf onterecht. Na 4 dagen fietsen in deze vakantie nam ik (vanwege het weer) de trein. Als het weer goed was geweest, dan was de kans groot dat ik vanuit Soest ook door deze plaats was gefietst. Daarbij aangetekend dat er dan wel weer mogelijk iets anders was voorgevallen. O ja, en ik heb zo’n 40km op voormalige spoorlijnen gefietst.

De gokvraag was: ‘In welke woonplaats heb ik op 24 september een hotelletje gevonden?’

Omdat het de laatste ronde was -en om er een beetje meer spanning in te brengen- ging het deze keer om 3voudige punten. Dat heeft dus weinig geholpen omdat Emigrant, die toch al flink voor lag, het met Arnsberg exact goed had. Dus van harte met deze uitslag en het algemene klassement.

Dhyan zat met Soest ook dichtbij, maar hij liet zich door Bob op een dwaalspoor brengen. Hanscke heeft niet gegokt, maar zij wel mee te doen. Zo’n opmerking levert haar de laatste plaats op en dus 18 punten.


De Daguitslag:        Klassement na 10 rondes:
1. 30p Emigrant (0km)     1. 108p Emigrant
2. 27p Bob (69km)       2. 85p Me!
3. 24p Me! (76km)       3. 78p Dhyan
4. 21p Dhyan (86km)      4. 46p Hanske
5. 18p Hanscke (?km)     5. 42p Bob
6. 33p Mack
7. 12p Luciënne
8. 11p Rob Hamilton
9.  8p Fruttekoek
10.  7p Joanna
11.  6p Jowi
12.  6p Fialas

Voor de nameutelaars blijft het reageervak geopend.

Advertentie

Geplaatst op 2010-02-12, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 17 reacties.

 1. Alla, de laatste, Munster…

 2. Ik doe weer mee, maar ik heb even tijd nodig om me te oriënteren.

 3. @Hanscke en anderen: Ik heb een landkaartlink onder Bad Arolsen toegevoegd. Kan handig zijn voor het oriënteren.

 4. Ik zie weinig mogelijkheden op het traject tussen Soest en Bad Arolsen. Volgens mij ben je gewoon weer eens naar Soest gereden.

 5. Gütersloh?

 6. Ja Bob ik dacht ook aan de ‘oude bahnstrecke’ tussen Paderborn en Rheda maar dat ligt niet onder Soest.
  Mogelijk dat je gelijk hebt en gok ik maar beter op Bielefeld.

 7. Hee, heb je stiekem de termijn verlengd? Volgens mij stond er eerst 16 februari.

 8. Ach! Ik ben verbaasd, want Arnsberg was voor mij 100% een gok. Ik had namelijk niet de gelegenheid gehad, oude spoorlijntjes te gaan natrekken ….
  Maar of ik deze eerste plaats echt verdiend heb? Als Neo-Duitser was ik een paar keer wel erg in het voordeel.

 9. Ik had aanvankelijk ook Arnsberg, voor de meest in aanmerking komende plaats onder Soest, maar dat viel niet te rijmen met de 118 kilometer die je had afgelegd en de 40 kilometer voormalig spoor. Of je zou een circuitje spoorlijn verder zuidelijk van Arnsberg moeten hebben afgelegd, maar het was allesbehalve waarschijnlijk dat je komende uit het zuiden, vanuit Bad Arolsen weer zuidelijk zou gaan rijden.
  Dus ben wel erg benieuwd geworden naar het traject dat je hebt afgelegd.

 10. @Dhyan: Onder mijn logje staat inmiddels de link naar een vereenvoudigde Google kaart. Tussen Brilon en Wamel (via Ruthen) ben ik vrijwel de hele tijd over een oude spoorbaan gereden. Op deze wikisite vond ik die oude baan. Als ik het uitreken was het 37 km. Ik had dat eerder op een andere manier bepaald, gewoon met Google maps en toe kwam ik rond 40km uit. Het verschil zit er in dat een weg voor aúto’s meer slingerd dan een spoorlijn. Helaas staat niet dat gehele spoorfietspad in het wegenbestand van Google.

 11. @Allemaal: Door drukte had ik het mijn logje voor deze dag nogal snel in elkaar geflanst en werkte sommige links nog niet en bleef het kaartje achterwege. Ik heb dat in de afgelopen nacht pas op orde kunnen brengen.
  @Bob: Mijn gebrek aan tijd was de reden dat ik de termijn heb verlengd, maar ook in de hoop dat Hanscke nog een gok zou plaatsen.

 12. @Emigrant: Jij en Bob hebben alleen voordeel door dat jullie ook iets van geografie weten. Ik ken voldoende inwoners van Duitsland die het er een stuk slechter vanaf brengen. Daarbij is erg bepalend of je alle rondes meedoet, of dat je er enkele overslaat. En ook dat staat los van de woonlocatie. Dhyan had het nadeel dat hij deze quiz later ontdekte.
  Als je m’n logje gelezen hebt, dan had het behoorlijk anders kunnen lopen. Zo had ik wat kunnen vinden aan de Möhnesee, maar bij zonniger weer was ik misschien wel meteen meer richting noord-west gefietst en dan was ik misschien wel in Gütersloh beland. Door het slechtere weer begon ik op safe te fietsen em hield ik er rekening mee om in Brilon te overnachten. Na Marsberg fietste ik vrijwel door eenvoudige rivierdalen en liet ik de lastige heuvels links liggen.
  Bielefeld heb ik al eens bezocht en vind ik geen aantrekkelijke stad. In Paderborn, Herford, Münster en Lippstadt heb ik al eens overnacht. Detmold staat nog wel op m’n lijstje.

 13. Bedankt voor de uitleg Xiwel. Ik heb het erg leuk gevonden om te speurenneuzen waar je zoal verbleef. Genoten van je prachtige foro’s van de diverse plaatsen. Als je geinteresseerd bent in “Bahnstrassenradeln” ken ik nog een liefhebber met een eigen site, namelijk: http://www.achim-bartoschek.de
  Groetjes Dhyan

 14. @Dhyan: Ik heb een link geplaatsst onder je link (kan op hier z’n htmls met < a href= etc.). Die link heb ik meteen naar NW4 gezet, het spoorfietspad tussen Soest en Belecke. Dat die niet verder door bewegwijzerd is naar Brilon kan ik wel begrijpen. Voor een groot deel gaat het spoortraject pal langs een grote hoofdweg waar ie als normaal fietspad dienst doet. Dat is touristisch minder aantrekkelijk.
  Ik kwam de deze site al tegen via de wikipagina en ga hem zeker nog eens goed bestuderen. Ik heb inmiddels op een 10-tal voormalige spoorbanen gefietst vooral in Duitsland, Denemarken en de Vogezen. Mogelijk zijn het er meer, maar was ik het me niet bewust. Een van de mooist is te vinden bij Kastelaun.
  Er was een Nederlandse site die ook dit soort zaken bijhield en die heb ik wel eens op de hoogte gebracht. Ga dat nog terug zoeken.
  Ik vind het prettig fietsen, maar er is ook een niet onbelangrijk nadeel. Je komt vaak niet door stadjes, maar ga er op deze manier omheen en dan kan je wel eens een leuk stadje missen.
  Blijf overigens meelezen, er komen nog 2 etappes (en dan stap ik in Arnheim op de trein).

 15. Ach, het is me helemaal ontschoten…jammer want ik vind het echt heel leuk om er aan mee te doen. Het kost me soms best wat tijd, maar ik had er wel aardigheid in. Jammer dat ik het dit jaar heb moeten laten afweten. Dank voor de laatste punten.

 16. @Hanscke: Je had deze ronde hooguit 2de kunnen worden. Daarmee zou je in de einduitslag gwoon 4de zijn gebleven.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: