Feb-14: Kort door de bocht

Gisteravond is de olympische 5km snelschaatsen voor mannen verreden. Op zo’n moment heeft het weinig nut om over iets te loggen. Half Nederland zat aan de buis het breedbeeldscherm gekluisterd. Dat zal de komende dagen nog wel een paar keer gebeuren.

Die wedstrijd was een inkoppertje voor Kramer. Althans dat dachten wij en hij zelf ook. Toch viel dat nog vies tegen. Sven won door diep te gaan. Van de gebruikelijke concurrenten had ie niet zoveel te duchten, maar van een aanstormende Zuid-Koreaan des te meer.

Ik begreep dat deze Zuid-Koreaan zich niet kon kwalificeren voor het shorttracken en dus maar een klein jaar terug is begonnen met de lange afstanden. En met succes, hij was maar een paar tellen langzamer dan Kramer. En er had nog meer ingezeten als ie iets sneller van start was gegaan. Want deze nieuwkomer had na de finisch duidelijk meer lucht dan onze afgepeigerde Sven.

Dat geeft meteen aan wat voor een ‘wereldsport’ het snelschaatsen is. Want ik wil Sven nog wel eens zien shorttracken, volgens mij bakt ie daar niets van. Maar dat zullen we niet meemaken, want dat is dan weer een Koreaanse wereldsport.


O ja, en ik heb begrepen dat ik Jos vandaag mag feliciteren.

Geplaatst op 2010-02-14, in RTV-matig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Het resultaat telt. En dat was er.

  2. Ik zat ook even te denken over die Koreaan, en dat die had kunnen winnen van Kramer, pas 21 jaar, net begonnen, maar nee, Kramer is pas 23, maakt dus niks uit dus die verbetert zich voorlopig ook nog wel. En ja, er komt een dag dat je verliest. Maar nu nog niet.

  3. @Mack: Het punt is dat Sven al jaren afstanden doet als de 5km en deze man doet dat nog maar 1 jaar.
    Ik zou het wel leuk vinden als die Seung-Hoon tegen Sven uit moet/mag komen op de 10km.

  4. @Me!: Jij gaat nog korter door de bocht. :-)

  5. Het feit dat je een tijd moet neerzetten die de anderen na je maar moeten zien te overtreffen, kan de ene sporter inspireren en fnuikt de andere…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s