Feb-16: Dweilorkest

Door tijdgebrek nog geen vervolg op m’n fietsverhaal en dus uitslag op de gokvraag. Desgewenst kan er nog een dagje langer gegokt worden. Ik heb wel tijd voor een kort tussendoortje.

Gisternacht was ook ik getuige van de dweilsoap. Gemiddelde Nederlanders hadden waarschijnlijk niet verwacht dat het dweilen na het eerste kwart van de 500 meter (schaatsen) in Vancouver mis zou lopen. Zelf heb ik een tijdje in Canada gewerkt en mij verwonderde het niet. Canada is geen derdewereld land en aan geld ontbreekt het ze zeker niet. Toch kunnen ze net als Britten sommige zaken, als onderhoud en reservedelen op voorraad hebben, ontzettend onderschatten.

Meer was het vanacht niet. Apparaten de schuld geven is een zwaktebod. Er horen 3 werkende dweilmachines aanwezig te zijn. Zoiets test je voor de wedstijd, op een tijdstip dat je nog een monteur langs kan laten komen voor eventuele reparaties. Maar nee, er was al een apparaat stuk voor de wedstrijd en de andere begaf het na een paar meter dweilen.

Het reserveapparaat was niet van de juiste stickers voorzien en het inzetten van dat ding zal om die reden wat langer geduurd hebben. En dan nog heb je maar 1 machine waardoor het dwielen 2x zo lang duurt. De eerste dweilronde zag er niet uit. Meer een golfbaan dan een ijsbaan. Mogelijk was deze machine niet goed getest en dus niet goed afgesteld. Daar kan je die machine niet de schuld van geven, maar dat moet je toch echt bij de misorganisatie zoeken. Dus maar een extra rondje dweilen. Trainers kregen ook steeds meer twijfel of zij hun schaatsers wel aan deze ‘ijsakker’ moesten blootstellen. Daarbij zit niemand te wachten op verschillende ijssoorten (waterijs versus softijs) voor en na de dweil.

Kortom een blamage van de bovenste plank. En als dit in China of bijvoorbeeld Polen was voorgevallen, dan was het oordeel van Smeets c.s. een stuk harder geweest met startzinnen als: ‘Het is ook altijd raak..’ of ‘Xi je wel het kan ook nooit..’. Maar Canadezen zijn ook deels voormalige landgenoten en dan zijn ‘we’ wat milder. Alleen Bart Veldkamp kwam met de de zware kwalificatie van ‘ijsakker’.

Maar gelukkig was er Kleintje Pils. Ik heb begrepen dat zij al voor de 4de keer aan de Olympische winterspelen meedoen. Pure toppers dus, meedoen is immers belangrijker dan winnen. Eerst mochten ze maar in enkele beperkte ‘timeslots’ toeteren, maar vannacht konden ze dus ruim hun longen leegblazen. Daar wordt dan weer over verteld dat Canadezen dit niet gewend zijn. Onzin, want elke ijshockeywedstrijd wordt al jarenlang opgeleukt met een organist uit de Adamsfamily.

Na de dweil heb ik de overige schaatsers nog gezien voor hun eerste omloop. De 2de 500 meter hield ik voor gezien. Het leuke was dat de tijden na de dweilpartij niets afweken van die van voor dit dweilfiasco. Ze waren niet beduidend slechter, ook niet beduidend beter en er zat zelfs geen grotere variatie in. Er ging ook niemand onderuit. Zoals het hoorde waren de tijden een fractie beter en dat heeft te maken met de betere schaatsgoden in de 2de helft. Kortom mooi constant ijs. Dat kan een kwestie van geluk zijn, maar dan nog mag je dat wel opnoemen. En raar, maar geen commentator die ik er ook maar over hoorde.

Geplaatst op 2010-02-16, in RTV-matig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. het is ze vergeven…

  2. Jan Smeekes mooi 6de na tweemaal 500 m, tussen al dat sprintgeweld. (Ik heb alleen een samenvatting gezien; daarin lieten ze niet eens het gedoe met de dweilmachines zien). Wel heb ik dat dweilgedoe gezien bij de 3 km vrouwen, toen een ijsmachine zijn ijs verloor.

  3. Ik wilde kijken maar durfde het niet aan, want ik kan nog niet rentenieren zoals jij. Maar ik ben het wel met je eens. Ik loop met een Alfa Romeo ook steeds tegen hetzelfde probleem aan. Is er iets kapot dan komt het doordat een Alfa is. Bij een andere auto kan het gewoon gebeuren.

  4. Ik ben in die dweilpauze eerst wat gaan zappen, toen het te lang duurde ben ik afgehaakt. Wat een blamage!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s