Mrt-15: Zwagerman vs Kruidvat

Afgelopen zondag was het druk met wandelaars in de Alkmaarse binnenstad. Dat terwijl er geen koopzondag was of 1 of ander Alkmaars evenement. Zo rondlopende bedacht ik wat er aan de hand kon zijn en zojuist heb ik even op het internet gekeken of het klopt.

En jawel, deze zondag kon je als boekenweekgeschenk gratis met de NS door heel Nederland. Joost de Duelschrijver liep daarom gisteren door de trein te controleren. Heer Zwagerman is een Alkmaarder. Dat kan een reden zijn.

De tweede optie is het goedkope Kruidvat-kaartje waar je onbeperkt mee door Nederland kan treinen. En die kaartjes waren gisteren te gebruiken. Zou dus ook goed kunnen.

Daarbij komt dat Alkmaar net als Maastricht en Groningen in een treinuithoek ligt. Je kan er elk kwartier met de intercity op af. Verder kan ook, maar Den Helder is zeker met het huidige weer niet echt aantrekkelijk. En Schagen is een stuk kleiner.

Dat maximale voordeel zal voor beide groepen een reden zijn geweest. Ik vraag me daarbij af wie gisteren de meeste mensen op Alkmaar heeft afgestuurd, Zwagerman of het Kruidvat?

Dat kan ik Maurice de H laten uitzoeken. Maar de mensen die gisteren op treintour waren, kunnen ook gewoon hieronder reageren op de vraag: treinde u gisteren via het Kruidvat of via Zwagerman? En zo ja was dat naar Alkmaar of een andere plaats?

(En nog een opmerking voor de Alkmaarse middenstand: ‘Is het een ideetje om op zo’n dag meer winkels te openen?’)

Advertentie

Geplaatst op 2010-03-15, in Alkmaar, OV-matig, Shopmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Nee, ik was er niet, had ook geen kaartje of boek gekocht. Ik zat in Maastricht.

 2. Tsssssss Den Helder is zeker wel mooi, ook met het huidige weer… ;)

 3. Ik had gister met mijn partner met de trein ergens naartoe kunnen gaan. Vanwege twee boekenweekgeschenkboekjes met een vrijkaartje. Het is er niet van gekomen. Overigens zouden we als reisdoel Den Haag gehad hebben, mijn broer bezoeken….

 4. @Gerrit: Dus een zwager-man van je vrouw? :-)

 5. @Aline: Ik vroeg er om. :-)

 6. @Me!: Waren er in Maastricht ook veel dagjesmensen of ben je niet in het centrum geweest?

 7. Ik weet niet hoe dit zit. Ik weet wel dat mijn moeder de treinkaartjes aan mij probeerde te slijten. Hoe zij eraan gekomen is, weet ik niet.

 8. @Xiwel: mijn partner en ik hebben een samenlevingsovereenkomst. En hebben bij de notaris een testament laten maken. In feite komt het inderdaad gewoon neer op een soort getrouwd zijn. Mijn broer is zo te zeggen haar zwager….

 9. Ik had gratis kunnen treinen met mijn boekenweekgeschenk, maar heb het niet gedaan.

 10. Off Topic: morgen volgt de uitspraak op een kort geding dat Douwe Egberts tegen de gemeente Alkmaar aangespannen heeft. De gemeente Alkmaar wil fairtrade koffie inkopen, maar daar wil DE een stokje voor steken…..hoezo vrije keus?

 11. @Gerrit: Het lijkt op een gevecht tussen 2 fairtrade keurmerken. Ik zal het in de gaten houden.

 12. ik ben gewoon met auto naar A’dam geweest.

 13. Nee, wij treinden niet. Mijn lief had koorts veroorzaakt door bronchitis, en ik had dus mijn mantel omgeslagen om voor haar te zorgen.
  En we hebben ook nog geen gelegenheid gevonden om het boekenweekgeschenk te bemachtigen…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: