Apr-29: Mijn Tijdelijke Afwezigheid

De laatste dagen heb ik het nogal druk met vrijwilligerswerk. Elke avond vergaderen en daarvoor overdag zaken nafietsen. Het zijn dingen die me aan het hart liggen, dus doe ik het graag. Het zijn echter allemaal dingen waar ik (nog) niet over mag schrijven. Niet dat ik me daar aan hoef te houden, want vrijwel iedereen in die vergaderingen weten niet eens van het bestaan van m’n weblog. Toch wil ik graag dat zaken niet stuklopen omdat ik er zonodig een stekelig verhaaltje over wil loggen.

En omdat die zaken me zo bezighouden, heb ik vrijwel geen oog meer over voor andere zaken. Ik zie die wel passeren, maar het heeft niet mijn aandacht. Zo zag ik Job Cohen afgaan in Nova. Hij dreunde steeds een ingeprent verhaaltje voor. Erg dom. Hij zal zijn dagje niet gehad hebben of hij is nu al kapot gesouffleerd. Rutte was echter nog zwakker in de weer en over Balkenende en Wilders wil ik niet eens beginnen.

En dan denk ik: ‘Moet ik daar nou over loggen?’ Regionaal is dat niet anders. Ook die gebeurtenissen zijn niet aansprekend genoeg om me tot een logje aan te zetten. En ook dat komt hoofdzakelijk omdat ik er met mijn hoofd niet bij ben.

Gelukkig vond ik de afgelopen weken een paar aardige weblogs, die in aan mijn linkenlijstje heb toegevoegd. Een daarvan is een zekere Trudy uit de omgeving van Schagen. Het aardige vind ik de stukjes die ze over Schagen heeft geschreven. Een tweede is het weblog Dit Is Alkmaar. De makers daarvan plaatsen een jaar lang elke dag een foto uit Alkmaar en schrijven daar wat bij. Ik heb geen idee of die site veel bezoekers krijgt, maar het aantal reageerders vind ik erg weinig voor zo’n mooie site.

Geplaatst op 2010-04-29, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. mensen zijn al die verhaaltjes over dezelfde stad al gauw moe. Ik heb er eens doorheen geklikt, je hebt gelijk, de site is heel mooi, maar om daar nu elke dag te gaan kijken, nee. Ik mis daar de interactie met de logger himself.

 2. Wat leuk! Ik zie mijn naam staan. Soms wil ik wel eens afwijken naar iets landelijks, maar inderdaad, loggen over iets kleins, of regionale weetjes vind ik des te leuker om over te tikken.

 3. Het lijkt me anders wel leuk, (landelijk) politiek getinte logjes van jou.

 4. @Me!: Ik denk dat DitIsAlkmaar niet door loggers wordt gemaakt, maar door enkele fotografen die weinig toch geen logbenul hebben. Dat is best jammer, want in aanzet is er niet zoveel mis mee. Daarbij zijn ze nog maar enkele maanden bezig en wie weet wordt het nog wat.

 5. @Trudy: Volgens mij ben je ook nog maar enkele maanden bezig. Veel mensen zullen nog niet van je logbestaan weten. Daar zijn je verhalen te goed voor.

 6. Hé, ik zie nu pas je linkenlijstje en ik sta erop. Dankjewel. Elegant weggewerkt. Ik heb een web-log abonnement van 30 euro per jaar. Heb jij een luxere versie?
  Ik zag al een paar keer bij de bezoekersstatistieken iemand via dit log binnen wandelen.

 7. @Marjan: De kans is groot dat ik die binnenwandelaar was. Ik gebruik regelmatig mijn eigen linkenlijst. En ik heb een veel minder luxe versie die ikzelf wat luxer heb gemaakt.

 8. Ben je een politieke partij aan het oprichten?

 9. Over de landspolitiek / komende verkiezingen kun je je mening geven, maar onder de aandacht brengen wordt al genoeg / teveel gedaan door de media. En vanuit hun achtergrond geven ze kleur mee aan hun berichtgeving, ook al zullen sommige dat ontkennen.

 10. @Marjan:
  Was ik niet van plan.
  (Er zijn mij al teveel partijen.)

 11. Dag Xiwel, ik zag je staan onder een blog van Trudy, en kwam zodoende hier terecht. Een aantal van je blogs heb ik doorgelezen. Het spreekt mij wel aan dus ik heb je aan mijn lijst toegevoegd van blogs die ik (probeer) te volgen.
  Prettige dag nog

 12. @Peter: Bedankt voor je positieve reactie. Ik was je log nog niet eerder tegen gekomen en ga daar de komende dagen ook eens kijken.

 13. Hoi Xiwel en andere mensen op dit blog,
  Ik zag wat bezoekers van dit artikel binnenkomen op onze website, en ik vind het super dat je/jullie ons project ‘gevonden’ hebben. Ik ben Reinier Sierag en samen met Els Schipper (mijn vriendin) maken wij Dit is Alkmaar. Els neemt al het redactionele werk op zich en ik fiets en loop Alkmaar elke dag door voor de foto’s. Dit is Alkmaar is bedoeld als (in eerste instantie) een persoonlijk project met de uitdaging om 365 dagen per jaar een foto met tekst te publiceren over Alkmaar. Inmiddels zitten we al op 1/3 van het jaar en het gaat best goed.
  @Me & @Xiwel De opzet van de website is een fotoblog. Ik merk dat wij zelf niet zulke goede bloggers zijn, maar dat dit zich langzaam meer ontwikkelt dit jaar. Ik denk dat we onze bezoekers wat meer kunnen binden door features toe te voegen aan de website.
  @Xiwel thanks voor het toevoegen aan je link lijst. Hmm een link lijst, misschien ook maar toevoegen op onze website :p
  Je kunt trouwens op http://www.ditisalkmaar.nl/webstats/ onze statistieken inzien, volgens mij heb jij meer bezoekers per dag dan dat wij die hebben.

 14. @Reinier: Het verschil in bezoekersaantal begint flink kleiner te worden. Bij jullie neemt het snel toe en bij mij neemt het langzaam af. Dat heeft alles te maken met de regelmaat van het plaatsen van berichten. Ik plaats maar een paar keer per week iets en jullie doen het dagelijks. Het duurt altijd een paar maanden eer een website goed gevonden wordt door Google.
  Vrijwel alles op jullie website herken ik. Over sommige dingen heb ik zelf gelogd. Ik woon tussen het ziekenhuis en de molen van Piet. Omdat er weinig over Alkmaar gelogd werd heb ik me daar wat meer op toegelegd. Maar nu jullie er zijn kan ik dus wat meer over mijn zwerffietshobby loggen.
  Nou wil het bezoekersaantal dat via Google komt niet veel zeggen. Ik krijg er aardig wat, maar denk dat maar 1 of de 20 daarvan een logbericht leest. De rest komt omdat ze een foto over iets willen scoren. Aan doorverwijzingen via linkenlijstjes heb je meer. Dat zijn vaak de mensen die wat beter rondkijken op een website.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: