Jun-23: Stepfiets

Weinig tijd om te loggen en een dramatisch lage bezoekersbelangstelling door het voetballen en het mooie weer zorgen er voor dat interessante en flink onderbouwde logjes wat uitgesteld worden. Dus bij deze een vreemde contrapsie die ik bij een fietsenmaker voor de deur vond.

Het is een step waarbij je met het rijden niet met de benen op de grond komt. Eerst dacht ik dat het een bezoeker aan de winkel was, omdat ie zo knullig met een kabel en hangslot aan de regenpijp was bevestigd en het ontbrekende prijskaartje. Maar nu ik de foto beter bekijk ziet ie er wel erg ongebruikt uit. Mogelijk kan je hem dus gewoon bij die zaak hier in de stad kopen.

Geplaatst op 2010-06-23, in Rijwielmatig. Markeer de permalink als favoriet. 26 reacties.

 1. Ik mis heel erg een zadel. Als ik zo naar dat plaatje kijk. Sterker nog, ik zou waarschijnlijk per ongeluk, terwijl ik aan het steppen ben, proberen op dat ontbrekende zadel te gaan zitten.

 2. offtopic,hoi Xiwel
  Bedankt voor je comment op mijn blog. Die laptop was niet meer te repareren, mainboard verbrand, en een nieuwe is zo duur in die Toshiba dat het zich niet geloont heeft, en garanteren kon toshiba ook niet dat het misschien niet gedaan was met alleen het mainboard. Kleine oorzaak met grote werking! Dus ik heb nu een nieuwe laptop.
  Hoe gaat het met je?
  Lieve groet, Joanna

 3. ik moest wel even flink op het plaatje studeren voor ik begreep hoe hij werkt :) En ik ben het eens met Jowi, perongeluk op het afwezige zadel gaan zitten -dat zie ik mezelf ook wel doen.
  Grappig wat je zegt over de dramtisch gekelderde bezoekersaantallen, ik zie dat ook, op mijn weblog en bij anderen. Terwijl er dankzij het gevoetbal niets op de TV is…. ;-] Terwijl ondertussen in Den Haag zoveel geinformeerd wordt dat het èlke avond een Pauw/Witteman, Knevel/Brink, Nova of wat dan ook zou vereisen. Maar nee hoor, alles wijkt voor dat ellendige voetbal ;-)

 4. Hallo Joanna, ik dacht dat ik wel eens per ongeluk een Germanisme liet vallen, maar jij kan er ook wat van.
  Xiwel, bij die step vraag ik me af of de overbrenging van de kracht efficienter is als bij een gewone fiets, dan zou het zinvol zijn. Waarschijnlijk niet.
  Het is wel een oplossing voor mensen die altijd zadelpijn krijgen (zoals ik)!

 5. @Bob, Jolie en Jowi: Het ding komt overeen met zo’n stepper in een sportschool waar je ook nog eens gelijktijding aan 2 krukken moet rukken. Ik denk dat de beweging dermate groot is dat je een op- en neergaand zadel nodig hebt. En eigenlijk dat je daar helemaal niet op ‘zit’ te wachten. De overbrenging is in elk geval met een ketting en voorin een soort klokwerk waardoor je altijd vooruitstept. Het zou een hoog rendement kunnen hebben, maar aangezien je altijd blijft staan zal het meer energie kosten dan een fiets. Het lijkt me dan ook eigenlijk een trimstep en niet een recreatieve tourstep.

 6. @Joanna: Hier gaat alles redelijk goed. Wel een beetje druk met vrijwilligerswerk. Mogelijk ga ik daar nog wat over tikken.
  Ik heb op je log gereageerd voor je vochtkortsluiting. Een moederbord kan verbranden, maar dat komt erg weinig voor. Simpelweg omdat de stroompjes en de spanning (hooguit 16 volt) er erg laag zijn. Kortsluiten kan heel goed, maar het kan ook weer overgaan als het door vocht komt. En ja, een nieuw moederbord met reparatiekosten is altijd te duur omdat de nieuwe latopprijzen per jaar halveren.

 7. @Jolie: vanaf 16 juni zijn bij mij de unieke bezoekersaantallen plotseling bijna gehalveerd (van 100 naar 70) en het aan readers volgens feedburner gezakt van 45 naar 12.
  Naast het mooie weer en het voetbal kan het ook komen door de softwaremigratie van web-log.nl. Hoe het precies zit weet ik niet, ik sta nog steeds goed in de zoekmachines. Het is ook opvallend dat de web-log die ik voor de fietsersbond gebruik juist een kleine toename aan bezoekers heeft en die is ook gemigreerd.
  Maar ik zie de afname ook bij andere logs en het kan wel eens in Google zitten die misschien weer eens de zoekwaardering heeft aangepast.

 8. Ik zie niet minder logs, wel minder reacties. Maar dat kan ook aan het betere weer liggen. Dat nodigt uit tot experimenteren. Ik zou terug gaan en een proefrit aanvragen…

 9. Ik zou het wel eens willen proberen.
  Mooi alternatief inderdaad voor mensen met zadelpijn of aambeien of strak tricot jurkje.

 10. Dat is wel iets bijzonders, want ik heb het nog nooit gezien.
  Ik prefereer toch een fiets.

 11. @Sjoerd: Daar ben ik te lui voor. Het liefste loop ik ook zittend. :-)

 12. @Marjan: Of een combinatie van die 3.

 13. @René S: Of je bent net zo lui als ik of je zou een voorbeeld aan Marjan moeten nemen.

 14. Zou dat zo zijn?
  Staande fietsen is voor de meest actieve mensen.
  Zittend fietsen is voor wat meer luie mensen.
  En ligfietsers……
  Misschien valt er een combifiets te ontwerpen. Met die afwisseling train je veel meer spieren en je voorkomt allerlei fysieke ongemakken (zoals zadelpijn).
  En tenslotte: mogelijk kan die combifiets dan zo worden ontworpen dat je met gladheid en op hoge leeftijd (een soort rollatorfiets) nog gewoon mobiel kunt blijven.

 15. @Henk50: Ik denk dat het bovenstaande product een stuk minder gunstig is bij gladheid door de pompende beweging.
  Alles in 1 aparaat combineren is niet zo handig. Soms is het gewoon beter om in dit geval 3 dingen te kopen en ze afwisselend te gebruiken. Rollators kosten vrijwel niets en een fiets die alleen voor de functie van fiets is gemaakt zal een stuk steviger zijn. en de echte trimmers kunnen het geval hierboven kopen of misschien wel huren.

 16. Ik heb lang op de foto gestudeerd, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe dit nu recies in zijn werk gaat. Een echte step voor volwassenen lijkt me wel wat, maar of ik hem veel zou gebruiken is maar de vraag. Ik loop veel en ik fiets ook graag, dus nog een derde bewegingspoot erbij is denk ik niet rendabel

 17. In het Nederlands Dagblad van 24 juni stond een artikel over de Banjy. Die lijkt een beetje op deze fiets, ‘een crosstrainer op wielen’.

 18. @Hanscke: Ik beschreef het boven je reactie en Henk50 al een beetje hieronder. Het is een soort crosstrainer die je voortbeweegt door met je voeten beurtelings op en neer te gaan. Eigenlijk dus traplopen ipv trappen. :-)

 19. @Xiwel, als ik zo (even snel) in jouw en mijn eXTREeMetracking-stats kijk, zie ik inderdaad bij de zomermaanden, ook vorig jaar, een dipje. En bij beide in Feb. een dipje. (Dus wat je zegt, Google reranking etc, zou goed kunnen.) Maar misschien heb ik het niet langgenoeg bestudeerd, èn, helemaal vergelijkbaar is het niet, want jij hebt al snel 2 x zoveel bezoekers als ik :-)
  Leuke (offtopic) onderwerpen (maar misschien ben ik wel een nerd dat ik webstats e.d. leuk vind :-))

 20. @Jolie: Je was net even te snel met je reaxi. Ik was al eerder van plan om er iets over te loggen en nu staat dat inmiddels hier.

 21. Aanvulling: Het betreft een showroommodel met smalle racebanden en versnellingen. Normaal kost ie 500 euro en nu is ie op te halen voor 400.

 22. ik vindt het een cool ding voor de verjaardag van mijn dochter maar hoeveel kost het???

 23. @Vere: Het stond al in de reactie boven die van jouw. Op het internet kom ik ze tegen onder de naam Batavus Bikestepper met als adviesprijs 499 euro. Die bij de winkel was een showroommodel en kon ik destijds meenemen voor 399. Op marktplaats staan ze ook af en toe.

 24. Hoi hoi
  Waar kan je deze fietsen kopen aub ?
  Groetjes patricia

 25. @Patricia: Het bovenstaande bericht is 7 jaar oud, die racefietsenwinkel zal ‘m niet meer hebben. Als ik op ‘Batavus Bikestepper’ zoek, dan vind ik inmiddels een andere. Waarschijnlijk vind je ze nog wel op marktplaats en anders bij een gewone fietsenwinkel vragen. Die helpen je vast verder.

 26. Van harte dank ☀️☀️☀️

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: