Jul-12: Nakaarten

Ik ben geen Van Gaalfan. Maar volgens mij had Der Lowie wel gelijk dat er iets mis is met de scheidsrechter, die er gisteravond voor zorgde dat zowel Nederland als Spanje niet goed aan spelen toe kwamen.

Het is maar goed dat ik niet van voetbal hou. En ik ben er ook wel blij mee dat de Nederlanders de komende jaren niet hoogst irritant naast hun schoenen gaan lopen. De grootste winst is dat niet steeds het waardeloze commentaar van Snoeks herhaald gaat worden.


En ik had het idee dat ‘we’ (alle Hollanders (behalve de Nederlanders die dit weblog bezoeken)) er een beetje om vroegen:

Dus hierboven de ‘wens’, en hieronder de uitvoering:

Advertentie

Geplaatst op 2010-07-12, in Overmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. Ik sluit me bij je aan. Het is goed zo…

 2. Nog een winst was dat het lekker rustig bleef op straat na de wedstrijd.
  Leuk voor de mensen die maandag gewoon weer aan het werk gingen.
  by the way

 3. Ik ben wel een Snoeksfan. En van Gaal blijft een haat-liefde verhouding. Ik mag hem als mens, hij heeft verstand van voetbal maar oh mijn god, als-ie zich opwindt…wat een Jan Joker. Nee, Spanjaarden die naast hun schoenen gaan lopen, daar ben je lekker mee.

 4. @Mack: Die Spanjolen doen maar. Hier heb ik er geen last van. Naast Nederlanders en Duitsers zijn het vooral Italianen die met de camper langskomen. Schijnbaar vrezen de Spanjaarden ons stadje. En Spanje is geen land waar ik snel naartoe zal gaan; heet, gevaarlijk verkeer en teveel verkeerde Nederlanders.
  Snoeks is misschien ook een aardig mens, als maar niet van die steeds lijstjes met bijvoorbeeld trainers uit 1860 op zou dreunen. Op bepaalde momenten dacht ik; ‘kunnen die vuvuzela’s niet wat harder’.

 5. @By the Way: Misschien zouden we dat moeten vieren met een feestdag. :-)

 6. Die scheidsrechter schijnt de zwaarste 2 uren uit zijn leven te hebben gehad. Het wordt tijd dat ze de techniek laten meespelen in de beslissingen. En een paar lijnrechters meer kan ook geen kwaad. Bij tennis kan het ook, dus waarom hier niet?

 7. De finale was jammer genoeg een anti-climax. Hopelijk gaat uiteindelijk het gevoel overheersen dat we weer eens van de brazilianen hebben gewonnen en doorgedrongen zijn tot de finale. Een knappe prestatie op zich. Houden we dit de komende jaren met goed voetbal vol, dan komt er heus wel weer eens een kampioenschap (EK of WK). Voor nu, kunnen de feestvierders en tijdelijke oranjefans weer afhaken en zich richten op andere hypes, zodat de echte voetballiefhebbers overblijven. Lekker rustig.

 8. Overigens vond ik het commentaar in de vorige wedstrijd, ik geloof tegen Urugay, bijzonder irritant (slecht). Ene Jeroen Grutten of Gruete. Met laffe opmerkingen als : “als ze deze voorsprong nog maar die 15 minuten kunnen vasthouden”, en veel gequassel. Ik heb hem op een Duitse zender gezet, zo heb ik me eraan geergerd.

 9. Ik ben er helemaal klaar mee. Maar dat was ik al voordat het WK überhaupt begonnen was.

 10. Voor losers hebbe ze goed geboerd: 17 miljoen aan premies. Gelukkig hadde wij alles al in huis voor de wedstrijd.

 11. ik vond die intocht wel ontroerend.

 12. @Jowi: En daarom was je naar Lemsterland gevlucht? :-)

 13. @Bob: Inderdaad erg laf. Daar was wel een goede reden voor, als je gezien hebt hoe Uruguay van Ghana won. Feitelijk de mooiste wedestrijd van het tournooi. Spannender was het niet te bedenken omdat Uruguay echt tot de laatste seconde gevaarlijk blijft.

 14. @Bob en Peter; De scheidsrechter was nmm erg dom in de weer. Hij zette de zaak op scherp met ‘ik fluit voor alles’. Dat speelt erg in de kaart van de toneelspelers, die bij beide plogen ruim voorradig waren. Neemt niet weg dat De Jong van mij in de 28ste minuut rood had mogen krijgen. De kans is alleen groot dat ie die overtreding nooit gemaakt had als ie niet zo opgejend was door de scheids.

 15. De scheidsrechter wilde graag zijn sporen in het zand van de voetbalhistorie zetten. Nederland speelde af en toe schofterig grof en in elk geval niet zijn eigen spel. Spanje was iets zelfbewuster en beter in de combinatie en heeft verdiend gewonnen. Per saldo heeft Nederland het niet slecht gedaan maar ik had het liever met wat mooier voetbal zien gebeuren.
  En nu snel over naar het echte nieuws. Hoe staat het met de formatie? Over naar Xiwel voor de laatste weetjes.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: