Jul-24: McHorse

Her en der heb ik wel eens geklaagd over de belachelijk grote McDonald-vrachtwagens die hier dagelijks door de binnenstad kruipen. Ik dacht zelfs dat ik er een keertje speciaal over had gelogd. Maar nu ik in het archief speur vind ik niets. Er stond op mijn laptop wel een foto klaar, maar die heb ik nooit in het weblogbeheer geüploaded. Dus bij deze:

Op de foto maakt ie de draai bij ijssalon Laan. Hij komt daar van het Ritsevoort en neemt de bocht naar de Laat, waar een stuk verderop bij V&D hun binnenstad-vestiging is. Ik heb het met deze chauffeurs te doen. Moeiteloos wandel ik ze voorbij, omdat ze met zo’n loeder vrijwel niet door de drommen fietsers en voetgangers komen.

En op de eindbestemming pest hij (of zij) de fietsers terug, door hem voor de V&D tussen de fietsenrekken te parkeren:

Dus geen fietser die er meer op een normale manier langs kan. Die nemen dan maar het stukje stoep langs de etalages, en zo zijn ook de voetgangers de dupe van deze parkeertruc(k). En het kan met zo’n barrel ook moeilijk anders. Als ie voor de McDonalds zelf parkeert, dan kunnen de ‘o zo heilige’ en lege stadsbussen er niet meer langs, die na de McDonalds de bocht maken naar de Zilverstraat.

En al deze ellende is volslagen overbodig. Dat is te zien als er hooguit 5 rolcontainertjes worden gewisseld. Dat dagelijkse setje past in een flinke bestelauto. En die bestelauto kan het spul eenvoudig overnemen bij de McDrive langs de N242 aan de zuidring van Alkmaar. Zoiets gaat ook voor McDonald 3x zo snel.

Onlangs zag ik bij die McDrive dat er aan deze optie wordt gewerkt:

Tenminste dat hoop ik. Het kan ook zijn dat McDonalds met paardenburgers gaat beginnen.

Advertentie

Geplaatst op 2010-07-24, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Die trailer is om de werknemers, die werken als een paard, naar huis te brengen.

 2. Haha. Wij zijn er vanavond nog geweest. Voor de kinderen hoor, niet voor onszelf.

 3. Ha ha, die trailer. Ik probeer er allemaal puntige opmerkingen over te verzinnen, maar kom niet heel veel verder dan: ha ha, die trailer.

 4. Ha ha die Jowi. Dat commentaar kan zo bij Panzerfaust geplaatst worden.
  Het probleem met die 5 rolwagentjes is dat die alleen voor deze McDommerd zijn, en dat die meneer in de vrachtwagen nog die andere 962 McDommerds in Noord-Holland moet voorzien van nieuwe broodjes en vuilniszakken. Theoretisch kan hij natuurlijk in de buurt van de afslag Alkmaar gaan staan en dan overladen in 6 kleine bestelautootjes, maar dan wordt natuurlijk de hamburger opeens minstens 3 cent duurder, en dat wil echt niemand betalen.
  Vwb de paardentrailer. Ik heb geprobeerd daar een paar puntige opmerkingen over te maken, maar, oh nee, dat heeft al iemand gezegd.
  Misschien anticiperen ze op de moslims die geen varkens eten en de boedisten die geen runderen eten.
  Of er komt een opvolger voor Ronald McDonald, een soort cowboy net als de Marlboro-man, die heeft natuurlijk een paard nodig.

 5. @Bob: Maar deze vrachtauto lost ook 5 van die rolcontainers aan de rand van de stad bij de McDrive. Als ze er daar 10 uitladen en daarvan 5 in die paardentrailer plaatsen, dan kan deze grote truck met trailer direct door naar een volgende klant, zonder een halfuur door de binnenstad te boemelen. Die paardentrailer is vervolgens veel makkelijker en sneller in de binnenstad te krijgen en op een rustigere tijd. Er is vast wel een medewerker van de McDrive die dat kan doen.

 6. @Jowi: Bij deze excuses. Ik moet meer ruimte laten voor puntige bezoek(st)ers. :-)

 7. Mocht het niet zijn wat jij zegt dat het is.. moet je dat toch eens bij Mc gaan opperen, want ik vind het een geniale oplossing! Kan die paardenkar gelijk nog wel wat andere bezorgingen voor de binnenstad meenemen.

 8. @ZOW: Ik wil eerst nog die vrachtwagen een keer tussen de rekken bij de V&D op de foto nemen. Dacht dat ik die foto had, maar kon ‘m nergens meer vinden. De laatste tijd is me dat lel niet opgevallen, dus misschien wordt die paardentrailer al op de manier ingezet die ik beschreef. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: