Jul-29: Massagraverij

Het moet er nu toch maar van komen dat ik een keer meega met het ‘Landelijke’ nieuws. Bijna 2 maanden terug had ik al bericht over de enorme vooruitgang bij mijn stadsuper. Er is nu veel meer ruimte om er je fiets te parkeren, en die positieve situatie is nog steeds zo. Voor deze locatie vind ik dat nog altijd het belangrijkste nieuws.

Als minder (maar toch nog een beetje) belangrijk is de glastroep bij de zuidelijke ingang van deze verbeterde stalling. Een onverlaat heeft een maand terug een glazen deur van de telefooncel gemold en die troep bleef een week liggen. Medewerkers van de naastgelegen drankenwinkel of de supermarkt vonden het niet nodig om dit op te ruimen. En de gemeente kwam pas in actie nadat ik er over gebeld heb. Vervolgens werd er halfwerk geleverd. Nog steeds liggen er genoeg glasresten om lekken fietsbanden te veroorzaken.

Maar nee, het NOS-Journaal en andere landelijke media kiezen voor het ‘nieuwtje’ die bij mij op plaats 3 of verder staat.


De hekken zijn geplaatst omdat de Paardenmarkt vernieuwd word en de archeologen er eerst een paar maanden mogen rondgraven. Af en toe is in die zandbak een massa van zo’n 50 gravers te bespeuren. Hier een eigen foto:

En hier een stukje regionale krant met videobeelden.

En jawel er is een heus ‘massagraf’ van maar liefst 15 personen uit 1573 ontdekt. Vrijwel zeker slachtoffers van de belegerende Spanjolen. Dan vraag ik me af: ‘Gaat Alkmaar alsnog Spanje voor het internationale gerecht slepen?’ Of is het gewoon zand er over en gaan de media opzoek naar een volgende komkommer?

Mij zal het worst zijn. Ik erger me er meer aan dat die massa gravers voldoende materiaal hebben om die paar glasresten rond de telefooncel in 5 minuten af te voeren in de glascontainer die maar 30 meter verder staat. En dat er niet 1 van die massa het maatschappelijke belang daarvan bedacht heeft.

Advertentie

Geplaatst op 2010-07-29, in Alkmaar, RTV-matig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Ik denk dat het wordt zand erover… Anders moeten straks nog de spaanse armada gaan vergoeden.

  2. ‘Gaat Alkmaar alsnog Spanje voor het internationale gerecht slepen?’ Sh*t, “we” hadden ze met dat WK ècht alsnog de pan in moeten hakken ;)
    In archeologisch opzicht vind ik het wel interessant, zoveel bodemvondsten hebben we nu ook weer niet, met ons moerasklimaat, en voor de geschiedschrijving is het een interessante periode :)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: