Jul-31: Zwerfgok 121 (Opgelost)

In de afgelopen maand heb ik zo’n 600 km kriskras door Noord-Holland gefietst, met Alkmaar als uitgangspunt. Wel zo handig, want daar woon ik. Onderweg natuurlijk weer van alles gezien en ook zaken waarvan ik dacht: ‘Leuk raadplaatje.’ Dus bij deze eentje van m’n meest recente tochtje:

Deze brug ligt niet in Alkmaar, maar heeft wel met Alkmaar te maken. Dus eerst maar de vraag: In welke gemeente ligt deze brug? En als dat te makkelijk is: In welk buurtschap? En als dat te makkelijk is: Wat heeft deze brug met Alkmaar van doen? Wat is het aparte aan deze brug? En bedenk anders zelf een paar antwoorden op ongestelde vragen.

Meer dan de eer en een geheel onverzorgde fietstocht naar de brug is er niet mee te verdienen. Gokken kan t/m vrijdagavond 6 augustus, daarna volgen de antwoorden. Gok smakelijk!


Uitslag:

Harald heeft gewonnen. Als Floradorper woont ie vrijwel op deze brug in Buiksloot, een voormalige gemeente die opgeslokt is door Amsterdam-Noord. Emigrant was een goede 2de. Buiksloot heeft ook nog wat van die oude Zaansche huisjes langs de Buiksloterdijk. Bob zat er met Volendam nog wat verder af, maar hij poogde een antwoord te geven op de ongestelde vragen. Daarvoor hulde en 0,8 bonuspunt.

Goede antwoorden waren dus Amsterdam als gemeente, Buiksloot als buurt. De Alkmaarse connexxi is in dit vervolglogje te lezen.

 

Advertentie

Geplaatst op 2010-07-31, in Gokmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Ik denk dat ik deze zwerfgokronde aan mij voorbij moet laten gaan. Daarvoor liggen onze provincies te ver uit elkaar, dit is iets voor buurtloggers….

 2. @Sjoerd: Het is gokken, dus je kan altijd een gemeentenaam noemen.
  Mogelijk zit de rest er wel meer naast. (Arcen en Sittard-Geleen zijn het niet. :-)

 3. Mijn provincie ligt vast nog verder dan die van Sjoerd. Maar ik gok: Zaandam. Op grond van het huisje helemaal links; dat ziet er zo Zaans uit.

 4. De brug ligt in Volendam. De burgemeester van Alkmaar is hier ooit dronken met de fiets overgestoken en toen in het water gevallen. Hij werd gered door een oudere dame die toevallig ’s ochtends vroeg voorbij kwam om haar hond uit te laten. De burgemeester was zo dankbaar, dat sindsdien alle oudere dames met honden in Alkmaar geen hondenbelasting meer hoeven te betalen.

 5. Maar dan ook geen fláuw idee waar deze brug ligt .Mijn gegrafische kennis is sowieso al behoorlijk onderontwikkeld en ik zou dus geen buurgemeente kunnen noemen .
  Omdat ik wél de kreet “vanuit Alkmaar begon de victory ” ken gok ik dan maar dat de brug dáár iets mee te maken heeft ;-)
  Mooi fietsen bij jou in de buurt ,lekker gewoon thuis slapen dus fijne vakantie lijkt me ( ik háát van huis zijn ,vandaar !)

 6. Dit is vrijwel bij mij om de hoek, maar ik zal niet meteen het antwoord geven :-)
  Deze brug heb ik hoewel het een fietsbrug is, zelfs wel eens met de auto overgestoken. Dat was erg handig toen de hele wijk hier afgesloten was wegens een grote brand in o.a. een bouwmarkt. Je mocht wel thuis ZIJN, maar niet thuisKOMEN. Aldus de ondoorgrondelijke redenering van onze hulpdiensten. Het anti-auto-paaltje ontbrak die dag, anders had ik voor de brug geparkeerd en nog een paar minuten gelopen.
  De optie Zaandam van emigrant heeft wel een duidelijke link met deze brug, namelijk een evenement waar ik in september voor de tweede maal aan mee ga doen. Ben ik nog cryptisch genoeg?

 7. @Harald via reacties bij Pepijn en Natascha weet ik dat je er zo ongeveer naast woont. Daar ben je dan weer niet de enige in, want er is een medeblogster die hier ook heel lang erg dichtbij heeft gewoond. Sportief dat je nog geen gemeentenaam of buurtnaam geeft. Toch zet ik je in de tussenstand bovenaan. Als iemand de plaats raadt, dan ben je je bovenste plek weer kwijt.
  Voorlopige tussenstand:
  1. Harald (bij hem om de hoek)
  2. Emigrant (Zaandam)
  3. Bob (Volendam)
  4. Rietepiez (Alkmaarse Victorie)
  5. Sjoerd (Elke reactie maakt hier een kans)
  Er zijn dus nog veel betere antwoorden mogelijk. (Goeie poging Bob!)

 8. De Alkmaarderbrug in Castricum.
  Hebben ze daar wel bruggen?

 9. @Greet: Met die gok sta je voorlopig op plek 3 en een half.
  Castricum heeft geen echte bruggen, alleen 2 veerdiensten. 1 bij Akersloot naar de Schermer en 1 die De Woude met de vaste wereld verbindt.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: