Aug-11: Fietsreclame

Ik had al eens eerder een logje geplaatst van een McDonald-fiets. Bedoeld als reclame, maar door de wrakkigheid was het meer een anti-reclame. Toch werken reclame-fietsen prima. Regelmatig zie je er een in de stad. Deze hieronder trof ik in het buitengebied tussen Alkmaar en Heerhugowaard:


Www.intraduct.tk was een reclame voor een website.

.. die uiteindelijk van de regionale Fietsersbond is. Zij willen rond die plek het herstel van een belangrijke fietsverbinding tussen de Nollenweg in Alkmaar en de Middenweg in Heerhugowaard. Dat willen ze met een fiersviaduct, omdat dat de beste oplossing is. Het viaduct komt langs Intratuin en daarom hebben ze de werknaam ‘Intraduct’ gekozen.

Ben wel benieuwd of deze reclame gaat werken. Ik heb er eens over nagedacht en volgens mij mag dit zonder precario- of aanplakregeltjes. Als het niet zou mogen, dan mogen (vracht)auto’s met daarop reclametexten ook niet meer in een stad komen of zouden ze bij binnenkomst belasting aan de gemeente moeten betalen. Onwerkbaar dus.

Het is wel vervelend voor de winkels die aan stoepreclame doen. Zo’n ding dat de zaak uitgerold wordt en daar de hele dag voor de winkel blijft staan. Daar moet vaak wel precario-belasting voor betaald worden en je kan er niet eens op fietsen.

Geplaatst op 2010-08-11, in Rijwielmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Het is inderdaad een vorm van sluikreclame.

 2. De woordspeling is aardig.
  Maar krijgt het een vervolg.
  Komt er iets voor de fiets?
  Bij mij om de hoek hebben er mensen jarenlang geruzied over een fietsbrug over het kanaal.
  Verkeerde hoogte en wie heeft schuld.
  Maar nu wordt er vooral over gewandeld naar het Bos.
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

 3. @Sjoerd: Klopt, maar in dit geval wel toepasselijk, omdat ie van de Fiets-ersbond is. :-)

 4. @Rob Alders: Dat vervolg is al een jaar of 5 gaande. Dwz zo lang vecht de regionale Fietsersbond voor het herstel van een zeer belangrijke fietsroute, die 4 jaar terug kapotgemaakt is door een nieuw half klaverblad van provinciale wegen. De fietsroute stond daar schuin op en dat hadden de Provinciale plannenmakers niet bedacht, of het kwam ze gewoon slecht uit. Begin September buigt de Proviniciale politiek zich voor de 3de keer over dit Intraduct-voorstel.

 5. Ik wens je veel doorzettingsvermogen voor de clinch met de lokale politiek en bouwondernemingen. Een goede zaak dat zich mensen daarvoor inzetten.

 6. @Bob: Het betreft feitelijk provinciale politiek. De locale/gemeentelijke politiek heeft ook liggen te slapen, maar het geld en de opdracht moeten uit Haarlem komen. Daarbij komt dat heel veel geld voor de gemeentes van de provincie komt en dat gemeentes zich nog al makkelijk neerleggen bij dit soort ondoordachte provinciale besluiten. (Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.)

 7. Gemeentlijke politici zijn niet altijd ter zake kundig, ze laten zich gauw overbluffen, lijkt het. In Gennep is gedoe over een fietsbrug over de Niers en het einde is nog niet in zicht.
  Even iets anders.
  Door dit logje herinnerde ik me een artikel waarin verteld werd over fietsbanden met een letterprofiel. Een reclamezin. Daar werd kalk of verf overheen gesmeerd; bij het rijden kwam op de weg te staan, bijvoorbeeld: ‘koop bij Jansen’
  Ik weet niet of het bij een proef gebleven is maar het idee vond ik heel origineel. Of er belasting opgeheven werd weet ik ook niet.

 8. @Bertie: Die methode ken ik niet. Lijkt mij onder graffiti te vallen en is dus wel aan banden te leggen.
  Er is wel een manier van selectief schoonmaken. Dwz je snijdt letters uit een stuk karton. Legt het op de stoep en gaat er met de hogedrukreiniger over. Dat is het tegenovergestelde van graffiti. Je zou de gemeente zelfs geld kunnen vragen omdat je een deel van de stoep hebt schoongemaakt. :-)

 9. Als er maar genoeg mensen fietsreclame gaan maken wordt er wel een belasting voor uitgevonden, ze zijn niet gek daar op het binnenhof!

 10. Eerlijk gezegd word ik een beetje ziek van alle reclame langs de weg. Of het nou op een auto of een fiets is. Eerst zag ik hier in elk weiland reclame voor de VVD, daarna kwamen alle oranje vlaggetjes etc. Ik ben er wel klaar mee

%d bloggers liken dit: