Sep-06: Nieuwsuur

Dat is sinds vandaag de nieuwe naam voor Nova. En die naam klonk me bekend in de oren. PBS, de publieke omroep van de USA, heeft al sinds 1975 een programma dat NewsHour heet. Bij die zelfde omroep hebben ze trouwens ook een Nova, maar dat is een soort wetenschappelijk documentaire programma.

De PBS Nova is van 1973 en is dus flink ouder dan onze Nova, wat oorspronkelijk een samentrekking was van NOS en Vara. Je mag je dus afvragen bij welke omroep de NOS haar naamideetjes afkijkt.

Advertentie

Geplaatst op 2010-09-06, in RTV-matig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. What’s in a name. Het gaat toch om de inhoud.

 2. Wat Sjoerd denkt, denk ik ook.

 3. Ik heb Nieuwsuur niet gezien, maar gehoord de reacties om me heen, zou het niet echt een verbetering zijn. Maar ja, misschien moet het groeien.

 4. Nieuwsuur vind ik wel verfrissend nieuw, een soort Nova Plus, maar de vervanging van Netwerk is ronduit bagger, zeker de afleveringen die Tromp doet, die man kan totaal niet op tv iets neerzetten…

 5. Ik heb nog niks ervan gezien, maar ja, die naam hè….het zou eventueel toch zo kunnen zijn, dat men heel toevallig op precies zelfde naam gekomen is???

 6. Soms lijkt het of er mensen zijn die alles, maar dan ook alles wat uit Amerika komt verschrikkelijk! goed vinden en het daarom nadoen.

 7. Wat was de reden voor de naamsverandering? Ben wel blij dat het iets Nederlands is trouwens. Tot mijn verbazing las ik iets over ‘Holland got talent’. Wat is er mis met Holland heeft talent’ denk ik dan.

 8. Xie hier steeds nix geen nieuwe logjes verschijnen!

 9. @Lucienne: niet alleen in noord- en zuid-holland vind je talent hoor, in de rest van Nederland ook!

 10. @Thérèse; Het ging mij inderdaad om het idee dat men ‘toevallig’ beide namen deelt met langlopende programma’s van de publieke Amerikaanse omroep.

 11. @Gerrit en Chantal; Ik had nog geen aflevering gezien voor ik dit logje plaatste. Inmiddels heb ik dat wel en een verbetering of verslechtering vind ik het niet echt.
  Zelf was ik geen fan van Netwerk. Met Jan Tromp heb ik nog veel minder. Hij deed al jaren ‘Met het oog op morgen’. Een mooi radioprogramma, maar hem hoorde ik liever niet. Bij mij komt ie erg sarcastisch over. Of hij werkelijk zo is, of dat ie vaak van de advokaat van de duivel wil uithangen weet ik niet. Ik vind het in elk geval irritant en bij mij gaat zijn gemekker niet aan.

 12. @Lucienne: Af en toe wil men gewoon iets veranderen. Verslechteren is daarbij geen probleem, want daarna kan het weer verbeterd worden. :-)
  En die ‘Whatevercountry got talent’-programma’s hangen me al een tijdje de keel uit. Een betere titel zou zijn ‘Lets hype’.

 13. @Margot en andere afvragers; Ik was even op vakantie.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: