Okt-26: Spoorzoeken

Een aantal dagen terug kwam een Groningse Ziggo’er op mijn log, die via malafide virussoftware was omgeleid. Ik zag dat in mijn tracker. Die persoon had dus iets op zijn PC opgelopen, wat ik een week eerder had. Dus zocht ik eerst maar eens zijn IP-nummer na in het beheersysteem van dit web-log. Hij of zij had nog niet eerder bij me gereageerd, en ook deze keer niet. Daarmee vielen de bekenden af.

Voor alle duidelijkheid, mijn tracker gaf ‘Klimmen’ aan als woonplaats. Maar ik vond hetzelfde IP-nummer op de trackers van Rob Hamilton en Mack en hun tracker (van een ander bedrijfje) beweerde dat het Groningen moest zijn. Die woonplaats-aanduidingen kloppen dus vaak niet. Zo surf ik volgens mijn tracker vanuit Almere. Niet eens zo gek, maar daar zit alleen mijn provider. Diverse trackers zeggen dat ik nu in Amsterdam zit en eerder zat ik in Nijmegen, Kudelstaart en Culemborg. In al die tijd heeft mijn PC Alkmaar nooit verlaten en ik gebruik ook geen (zeer krachtig) draadloos netwerk.

Maar goed, welke Groninger komt er regelmatig buurten op mijn log, op die van Mack en op die van Rob? Dus maar eens kijken bij Bespiegelaar. En nee daar kon ik hem of haar niet aantreffen tussen de laatste 20 langskomers. Dat ik Bespiegelaar verdacht had ook te maken met een bezoek via het web-logbeheer bij Rob. Die persoon had dus zelf een log bij Web-log.nl.

Ik gaf het bijna op. Totdat ik bij Rob zag dat ie daar extreem veel langskwam. En toen dacht ik; het zal toch niet waar zijn dat mijn tracker met Klimmen gelijk heeft en dat Rob tegenwoordig bij een andere provider zit? Dwz Rob werd door mijn tracker al jaren aangeduid als inwoner in of bij Nuth, iets dat aardig klopte. Klimmen is daar niet zo ver vandaan.

Dus plaatste ik maar een oproepje op het web-log van Rob, of ie even aan kon geven of ie met een het verdachte IP-nummer surft. Dus wel. En dan zie je maar weer dat er fantastische gratis online spelletjes te spelen zijn, zoals dit ‘Zoek het IP-nummer’. Ik vermaak me overigens ook met ‘Zoek het virus’ en ‘Hoe krijg ik mijn PC schoon’. En ook die zijn allemaal gratis en behoorlijk onvoorspelbaar.

Geplaatst op 2010-10-26, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Zo zie je maar weer, soms is het een echte puzzel. Ik log ook niet altijd met hetzelfde ip-adres…

 2. Wat heerlijk, dat rechercheren..
  Kan me er ook wel ns zeer mee vermaken :) (“helaas” valt er weinig te rechercheren, en daar oet ik ook weer blij mee zijn ;))

 3. Wij hebben laatst last gehad van een clubje opruiers die kans zagen om steeds met een ander IP-adres bij ons te reageren. Dat te rechercheren is een tamelijk hopeloze actie.
  Van die lui die overal complotten in zien en alles beter en zeker weten…

 4. Ik vind het allemaal prima, want ik begrijp er toch niks van, maar heb ik nu een virus of niet?

 5. @Mack: Ik heb er nog niet eentje bij je waar genomen. Mocht dat zo zijn, dan meldt ik het.
  Disclaimer:
  Dat de schrijver dezes (nog) geen virus kan waarnemen wil niet zeggen dat je PC virusvrij is.

 6. Ik blijf het wel vervreemdend vinden om mezelf te zien figureren in, zelfs de aanleiding te zijn tot een logje van een kollega-weblogger. Neemt echter niet weg dat ik je erkentelijk ben voor al je inspanningen.

 7. @Rob: Dat figureren kan een keer gebeuren. Ik heb net een uitzending van de VPRO over privacy gezien (daar ga ik ook eerdaags over loggen). Hij schijnt 2 dagen terug op TV te zijn geweest en mogelijk heeft die je reactie beïnvloed. Dwz hoe kwam ik er achter dat jij het was en heb ik dus je privacy geschonden?
  Ik heb mijn best gedaan van niet. Ik ben niet op je PC geweest en heb ook niet de kennis om dat te kunnen doen. En als ik het kon, dan zou ik het niet willen. Dat ik er achter kwam komt door sporen die je achterlaat op het internet en die mijn tracker, maar ook die van jouw, Mack en anderen vastleggen. Verder was het deduceren tot er maar 1 ‘verdachte’ overbleef.
  Wat ik me wel afvraag is of ik eerder in de gaten had dat je PC was geïnfecteerd of dat je het zelf al eerder wist.

 8. Iemand met IP 91.201.66.6 probeert elke dag meerdere malen spam op mijn blogje te zetten.
  Het blijkt een bekende/beruchte spammert te zijn.
  Doen mijn pogingen om het zelfbouwblogje dicht te timmeren voor dergelijke lieden komen welgemeende commentaren er soms niet door.

 9. @F’koek: Ik heb even gekeken. Bij mij heeft dat nummertje 6x geprobeerd iets te plaatsen en dat is 6x afgevangen door het spamfilter. Dat werkt dus redelijk goed.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: