Verificatiecode is weer uit

De komende dagen is ook hier helaas de verificatiecode-drempel.

In de nacht van 19 op 20 december 2010 kwamen er op dit web-log 400 spamberichten (en op mijn andere logs 300, 80 en 0) binnen, waarvan er maar 1 doorgelaten werd. Die andere 779 komen echter wel in de database van mijn web-logbeheer en die ben ik even aan het opruimen. Als dit kerstoffensief afneemt, dan haal ik dat codegedoe weer weg, want ik heb er een enorme hekel aan. Eind-November was het ook maar een 1 ochtend en daana was het rustig.

Update: De verifaicatie staat inmiddels weer een paar uur uit en ik heb nog geen ellende waargenomen.

Geplaatst op 2010-11-02, in Webmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Ik heb ook zo’n pesthekel aan spam…

 2. Weet je wie er achter zat?

 3. @Mark: Vrijwel alles was geautomatiseerd via enorm veel IP-adressen. Ik zag ze ook in de database van m’n andere logs. Er is duidelijk een kerstoffensief gaande.

 4. Noord-Korea zeker.

 5. Even testen

 6. Gruwelijk, 400 spamberichten. Ik had er een keer 93 en dat was toen veel werk. In WP heb je gelukkig Akismet, die doet dat vuile werk helemaal automatisch. En als ik dan zie dat er 70 spamreacties zijn tegengehouden, ben ik er heel blij met Akismet.

 7. @Nanos: Als ik m’n andere web-logs meereken waren het er bijna 800. Maar er kwam er maar 1tje door, de rest werd netjes tegengehouden door web-log. Ze komen daar echter wel in de beheerdatabase en tot nu toe hield ik die schoon op mijn manier. Dat hoeft niet, maar hou nu eenmaal niet van dergelijke rommel.
  Web-log doet daar een beetje vreemd mee. Je kan ze niet echt deleten, maar ik kan wel de inhoud tot niets aanpassen. Dus dat deed ik dan maar.
  Andere web-loggers hebben vast eenzelfde volle database, maar kijken daar nooit.
  Daarbij kwam dat ik het vreemd vond dat mijn tracker die spammers niet waarnam. Dus heb ik een tijdje die code er opgezet om te zien of de spammers nu wegblijven of dat ze via een achterdeur toch komen. Maar nee, ze blijven weg. Het komt er dus op neer dat ze mijn tracker foppen.
  Waarschijnlijk haal ik vanmiddag die code weer weg.

 8. Doet ie het weer?

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: