Nov-13: Vakantiegegokt 2010-1

In de afgelopen week kon er weer gegokt worden op mijn zwerfresultaat na m’n eerste fietsvakantiedag. Ook deze keer gaat het er om wie het dichtste bij gokt. Er komen circa 8 gokrondes. Op 9 september begon ik mijn fietsvakantie met anderhalve kilometer fietsen naar het station van Alkmaar. Vervolgens nam ik de trein naar Roermond en stapte daar weer op de fiets. Ik heb die dag 80km gefietst en kwam o.a. langs Schagen. De vraag is: ‘Waar eindigde die dag mijn fiets-étappe?

Zoals in het verslag te lezen is, is het Neuss geworden. Ik wilde eigenlijk naar Mönchengladbach en Hanscke zat met haar gok dus goed in de buurt.


1. Hanscke (Mönchengladbach - 19,2 km)
2. Bob (Kempen - 28,7 km)
3. Cohler (Quadrath-Ichendorf - 34,2 km)
4. Emigrant (Hünxe - 57,3 km)
5. Frans54 (Zülpich - 64,6 km)
6. Giva (Logbaars - niet gevonden,
Roermond, Heerlen, Geleen - 71,9 km)
7. Greet (Weert - 76,8 km)

De volgende Vakantiegok komt over een paar dagen.

Geplaatst op 2010-11-13, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 23 reacties.

 1. Logbaars, die baars-soort kende ik nog niet!

 2. Kempen, omdat het wel aardig klinkt.

 3. Zülpich (D) (met als enige reden dat het globaal op de juiste afstand ligt, verder heb ik totaal geen benul welke kant je op wil(t)(de)

 4. @Frans: Het was ‘wilde’. Ik heb de text een tikkie aangepast door de datum toe te voegen.
  Ik schrijf vrijwel altijd mijn fietsverhalen achteraf. M’n PC blijft thuis en vooraf weet ik vaak niet waar ik naartoe ga.

 5. Quadrath – Ichendorf
  (1 min 53 op googlemaps)

 6. “Ik heb op dit moment weinig logbaars,” zei de visboer.
  Zou het een zoetwatervis zijn?

 7. O, Giva dacht hetzelfde als ik, zie ik nu. Die reactie had ik nog niet gelezen.

 8. Ik zal ook eens vragen of de visboer nog wat oorbaars, aaibaars, dankbaars, eetbaars, moddevette smeerbaars of voorspelbaars heeft. :-)

 9. Ah just in time om mee te doen. Je kwam langs Schagen maar vast niet op de fiets. Ik gok dat dat een aanwijzing is, dus moet ik in een straal van 80 km gaan kijken en dan een plaats zoeken met of de vertaling van Schagen of de gaan kijken.
  Maar ik kan niets bedenken dus wordt het Mönchengladbach.
  OT ik zat niet 20 uur te zoeken hoor, ik was er heel handig in geworden.

 10. Ik bedoel in een straal van 80 kilometer rond Roermond

 11. Oh jee, bijna sluitingstijd! Eh.. Ehm ….

 12. Je stapte in Roermond uit de trein op de fiets en reed 80 km en kwam langs Schagen? Schagen in Noord Holland? Of ligt er in de buurt van Roermond ook een Schagen? Hoe dan ook: je fietsetappe eindigde in Roermond uiteraard want je had uiteraard een retourtje huiswaarts en moest uiteraard dus in Roermond weer op de trein stappen! Wat heb ik gewonnen?

 13. Mag ik nog een keer? Ik weet niet wat de definitie van etappe is, maar als je weer terug treinde naar Alkmaar ben je daar weer op de fiets gestapt en eindigde je fietstocht die dag bij je huis. Nee, etappe is traject toch….? En je zegt dat je vakantie zo begon, dan zal je niet terug naar Alkmaar getreind zijn. Hm… Dan kun je vanuit Roermond overal naar toe gefietst zijn! Heerlen? Geleen? Welke aanwijzing zie ik over het hoofd? Dat fietsen in Noord Holland was geen onderdeel van je etappe die was gestart in Roermond. Nee, schiet mij maar lek!

 14. @Hanscke, tussen Alkmaar en Schagen liggen al meer dan 20 km, dus het is een straal van maximaal 60 km rond Roermond.
  Ik hoop wel dat ik over een uur uit mijn lijden wordt verlost anders slaap ik vannacht niet!

 15. @Giva: Dit soort gokquizes doe ik de laatste 3 jaar. In mijn fietsvakantie fiets ik een een dag of 10 tot 30. Zo’n fietsdag noem ik net als in de Tour de France een etappe. Ik weet doorgaans nooit waar ik uitkom. En als ik denk het te weten, dan verander ik dat plan moeiteloos. En een paar jaar terug vond ik het wel een leuk idee dat bezoeker daarop kunnen gokken. Ik geef een paar aanwijzingen en tijdens het gokken zuig ik m’n vakantieverhaal uit m’n duim. Dwz deze vakantie is inmiddels achter de rug. Anders had ik niet de uitkomst van deze gokvraag geweten. :-)

 16. Volgens mij ben je door Rheinberg gekomen en heb je daar de firma Schagen & Eschen gezien. Nog vier minuutjes!

 17. Blijft over de vraag: hoe hadden wij erachter kunnen komen dat je in Neuss bent gestopt die dag?? Of moesten we gokken? Waar staat dat verslag?

 18. @Giva: Klopt gokken is gokken. Zie volgende logje dat ik 5 minuten eerder plaatste.

 19. @Emigrant: Rheinberg heb ik niet gezien.

 20. Nog even terugkomend op het oplossen. Als ik met de trein vanuit Alkmaar naar Roermond ga, dan is het niet zo vreemd om te bedenken dat ik richting Meinweg zou fietsen of richting Zuid-Limburg. Maar voor nog meer richting zuiden had ik beter in de trein kunnen blijven zitten en bijvoorbeeld in Heerlen of Maastricht op de fiets kunnen stappen. Voor Weert geldt dat helemaal. De trein naar Roermond gaat via Weert.
  Als je google-maps het gebied laat tonen rond Roermond en je vult Schagen in, dan komt Google met Schagen gemeente Schwalmtal, wat een kilometer of 30 ten oosten van Roermond ligt. Daarbij gaf ik aan dat (dat) Schagen halverwege was en als je dan nog een keer verder kijkt, dan kom je ergens tussen Mönchengladbach en Neuss uit. Dus met de aanwijzingen was wel iets aan te vangen. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: