Nov-24: Balletje-Balletje

Het valt me mee dat in Alkmaar nog niet de jaarlijkse Sinterklaas-Kerstman-discussie is opgelaaid. Je weet wel – dat de kerstversiering ruim voor Sinterklaas in de winkels hangt. Hier ter plaatse en dan metname in de Binnenstad is daar alle reden voor. In rap tempo is de Binnenstad volgehangen met grote ballen. En dat zijn geen Sinterklaasballen.

Er hier nog even bij nacht:

Tot voor kort had elke straat zijn eigen hemellichamen, zoals deze kaasdingen boven de Langestraat en de zilverdingen boven de Zilverstraat. Die laatsten twinkelden. Nu hangen overal dezelfde ballen, tot in de kleinste steeg toe. Eigenlijk zou het idee wel eens ontstaan kunnen zijn door de wit-met-zwarte-vlekkenballen die hier in juni hingen.

De Sintpuristen, die dit vroege balvertoon maar niets vinden, kunnen uitwijken naar de Hertenkamp. Daar zijn nieuwe voerbordjes verschenen voorzien van Sintrijm.

Advertentie

Geplaatst op 2010-11-24, in Alkmaar, Kunstmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. Het blijft een discussiepunt…

 2. Bram van der Vlugt moet gewoon een keer keihard met zijn vuist op tafel slaan, als hij zoiets merkt. Wat zeg ik? Weigeren om cadeautjes rond te brengen op 5 december, dan leren ze het wel af.

 3. Je kunt moeilijk verwachten dat er twee soorten feestversieringen worden aangeschaft en geplaatst. En met één soort wachten tot na sinterklaas en dan tot sinterklaas niets, is ook geen optie.
  We zijn hier fervente sintvierders en vinden dat kerstgedoe pas na sinterklaas hoort, maar in die ballen zie ik geen probleem. Het zijn ballen en zie die dingen dan niet direct als kerstballen. Het is gewoon feestverlichting. Wat een gezeur!

 4. @Nanos: Ik vroeg het me alleen maar af, maar er staat nergens dit ik het wel of niet iets vind. Zoiets moet wennen. Zelf vond ik het wel aardig dat elke straat z’n eigen thema had. Maar dit schijnt energiezuiniger te zijn dan het oude spul dat grotendeels versleten was. Vandaag las ik dat de winkeliers voor deze optie gekozen hebben, en het komt uit hun ondernemersfonds.

 5. Het zijn unifeest sneeuwballen. Energiezuinige led-verlichting?
  Wel saai dat ze niet een beetje twinkelen, misschien pas na Sinterklaas, dat zou wel mooi zijn.
  Goed gedicht… vooral de onheilspellende eerste zin over de stervende dieren en dan de tweede zin beginnen met graag… dus zo erg is het nou ook weer niet gesteld met die dieren.
  Om onze dieren nog lang en gelukkig te laten leven
  moet je ze alleen groente, brood en spelen geven.

 6. @Cohler: Deze verlichting neemt (volgens de officiele berichten veel minder dan de oude. Maar dat waren vaak gewone gloeilampen van een watt of 10 per stuk. Het zullen ledjes of kleine lampjes zijn. Daar is nog veel keuze in zoals de waardeloze oude leds met vrijwel geen lumen per watt of de nieuwe met een veel hogere opbrengst die 10x zo duur zijn.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: